Torba kanun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.
Torba Kanun içinde olumlu anlamda bir çok kesimin yüreğine seslenecek maddeler var. Lakin bir grup var ki onlar da bu Torba Kanun içerisinde olmak istiyorlar. Tabiki 5 yıldır umutla bekleyen kamuda ki Sözleşmeli Personeller. Artık sabırlarının meyvesini yemek istiyorlar. Bunalmış, iş güvencesinden mahrum, sosyal hakları kısıtlı, aile bütünlüğü olmayan, kendisi gibi aynı işi yapan kadrolu memurun özlük hakkını isteyen 250 bine yakın Sözleşmeli Personel, bu Torba Kanuna kendilerinin de dahil edilmesini istiyor.
Mahalli İdareler Seçimi yaklaşırken, Sözleşmeli Personelin sabırsızlığı artıyor.
Yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarında liyakatla çalışan bu gruba artık bir nefes verilmeli, onların da kamuda olduğu hissettirilmeli, aile bütünlüklerini, sosyal haklarını, imza yetkilerini ve görevde yükselmelerini vermek gerektiği kamuoyunda hasıl olmuşur.
Bu personellerin kadroya geçmesinin Maliye Bakanlığı'na yük getirmeyeceği, uzmanlar tarafından belirtilmektedir.
Şuan kamu kurum ve kuruluşlarında, mahalli idarelerde 4/B, 5393 sayılı kanun 49. maddesine göre istihtam edilen, ayrıca vekil ve benzeri yöntemle çalışan sözleşmeli personelin, kadroya alınması için gereken yasal zeminin, Torba Kanunu ile yapılması gerekmektedir. Kamuda ki sözleşmeli personeller, her sabah uyandıkların da iş güvencesi korkusu olmadan, hayata daha güvenli bakmak istiyor.
Bir de ailesinden uzak iş yerinde ise, imza yetkisinin olmaması, özellikle mahalli idarelerde teknik personelin istemediği imza, ihale konuların da baskı yapılması, çalışanları hayattan bezmiş bir vaziyette getirmektedir. Sözleşmeli personel rahatlatılmalı, hayata daha güvenle bakabilmeli, başarı için hedefleri olmalı, aile bütünlüğü korunmalı, bu personellerin yanında olunduğu gösterilmelidir. Bu hassasiyetler içinde TBMM’den çıkacak Torba Kanun da sözleşmeli personele de kadro maddesi konulup, bu personellerin haklarının korunumu sağlanmalıdır.