Eğitim

Öğretmenlerin Haziran ayı semineri, il dışı, istediği ilde seminer, dilekçe örneği

2019 yılı Öğretmenlerin Haziran ayı semineri, il dışı, istediği ilde seminer ile ilgili detaylar. Öğretmenlerin haziran seminer konuları, beklentiler, il dışı seminerle ilgili detaylar. 2019 Haziran Ayı Öğretmenlik Semineri Ne Zaman

Abone Ol

17 - 28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacağı tahmin edilmektedir.
Öğretmenler geçen seneki uygulamada olduğu gibi ilk hafta seminer programını kendi okullarında, ikinci hafta seminer programını bulundukları ilde alıp almayacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat geçen sene öğretmenler seminer programının ilk haftasını kendi okullarında ikinci haftasını dilekçe ile başvuru yaparak başka okulda alabildiler.
Okullar 14 Haziran 2018 Cuma günü kapanmaktadır. 
Ramazan bayramı arefe günü 03 Haziran 2019 Perşembe gününe denk gelmektedir  4, 5 ve 6 Haziran 2019 günleri bayramın 1, 2 ve 3. günleridir. Bayramın son günü, 6 Haziran 2018 perşembe gününe denk gelmektedir. O dönemde cuma günü birleştirelecek mi herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmuyor. Bayrama yakın bunun bilgisi hükümetçe açıklanacaktır. Öğretmenlik Semineri
Her yıl aynı dönemde gerçekleştirilen seminerlerin ilki okulların kapanması ile birlikte Temmuz ayının ilk gününe kadar devam eder. Eylül ayında yapılan seminer ise Eylül’ün ilk günü başlayıp okulların açılacağı tarihe kadar gerçekleştirilir. Her yıl bu şekilde yapılan program için Milli Eğitim Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı net tarihleri belirlemektedir.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin yılda iki semineri bulunmaktadır. Bunlardan ilki Haziran ayında yapılırken diğeri Eylül ayında yapılmaktadır. Seminerlerin yapılmasındaki amaç tüm yıl gerçekleştirilen eğitim ve öğretimin değerlendirilmesi, eksikliklerin giderilmesi, öğrenci profillerinin sonuçları, müfredat dair konular ele alınarak eğitim ve öğretimin daha iyi noktaya getirilmesini sağlamaktır. Eğitim ve öğretim hedeflerinin tutturulması ve geliştirilmesine bağlı olarak öğrencilere aktarılmak istenen kazanımların daha iyi olacağını söylemek gerekir. Eylül semineri genellikle iki haftalık bir dönemi kapsamaktadır. Ayrıca bu seminerlerin ilk haftası kendi okullarında başladıktan sonra diğer il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullarda gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için öğretmenlerin bir dilekçe ile hangi il ve ilçe merkezinde bulunan okullarda görev alacaklarını bildirip mesleki çalışma döneminin sonunda da bunları belgelendirmeleri gerekmektedir. Okulların açılmasından önce son hazırlıkların yapılması bir yıl boyunca okul içinde öğrencilere neler kazandırılacak gibi konular ele alınarak yeni eğitim yılına güzel bir giriş yapılmaktadır.
Öğretmenlik Seminerinde Uygulanan Program
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen seminer programı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli bulunan idareci ve öğretmenlerin özel eğitimi, genel kültür, pedagojik formasyon bilgisi ve görgülerini arttırmaya yönelik becerilerini arttırma, eğitim ve öğretimde sıkça karşılaşılan problemlere dair çözümler sunma, öğrencilerin ve çevrenin ihtiyaçlarına yönelik plan, programları hazırlamak ve uygulamak gibi konular amaç edinilmiştir. Bu seminerdeki mesleki kitle okun öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, mesleki ve teknik ortaöğretim ile din öğretimi kurumlarında görevli bulunan tüm idareci ve öğretmenlerdir. Ele alınan mesleki çalışmada öğretim programı ve kazanımları, öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim materyalleri, sosyal kültürel etkinlikler, sınıf yönetimi ve akademik başarı, ölçme ve değerlendirme ile mesleki gelişim gibi konular mesleki çalışma içeriği ve müzakere edilecek olanlardır. Bu yıl ayrıca 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde yürürlüğe girmesi planlanan yeniliklerde seminerin ana konularından biri olacaktır. Buna göre tekli eğitime geçilmesi, anaokulların zorunlu kılınarak eğitim ve öğretimin zorunlu olarak 13 yıla çıkarılması, TEOG sınavlarında yeni uygulama olarak açık uçlu soruların sorulacak olması ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin bundan sonra el yazısı yerine sadece düz yazı kullanacak olması gibi hususlarda değerlendirmeye alınacaktır.
  İL DIŞI SEMİNER DİLEKÇE ÖTNEĞİ
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda …………………… öğretmeniyim. Bakanlığın ilgili kararı doğrultusunda 19-30 Haziran 2017 tarihleri arasındaki seminerleri milli eğitim müdürlüğünüze bağlı ……………………....................... okulunda almak istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Ad-Soyad
(İmza)
{ "vars": { "account": "G-MPYKXW0MJX" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }