Yeni Atanan Öğretmenlere Göreve Başlamak İçin Gerekli Tüm Belgeler! Yeni Atanan Öğretmenlere Göreve Başlamak İçin Gerekli Tüm Belgeler!
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda eğitim başarısının yükselmesine yönelik yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Uygulamada bakanlığın maarif müfettişleri etkin bir rol oynayacak. MEB, müfettişler aracılığı ile okulun başarısı için gerekli tespitleri yapıp sorunları gidermeye çalışacak. Bakanlık müfettişlerin görev ve yetkilerine yönelik değişiklik yapacak. MEB bu değişiklikjler ile müfettişlerin yetkilerini  daha da genişleterek okulların başarı durumlarının takibini de bu sınırlar içerisine alacak. Müfettişler yaptıkları incelemeler ile velilerin ve eğitim paydaşlarının fikirlerini alacak. Eğitimde yaşanan başarısızlıkların nedenlerini araştırıp rapor hazırlayacak. rapora dayanılarak gerekli adımlşar MEB tarafından atılacak. Böylece okulların daha başarılı olması sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni uygulaması ile, müfettişler okulların gelişiminde aktif rehberlik rolü oynarken diğer taraftan da öğretmen ve velilerin görüşlerine başvurarak, okulun eksiklerinin tespit edilmesini sağlayacak. Bakanlığa gönderilecek bu raporlar ile MEB harekete geçecek ve hazırlanan bu raporlar doğrultusunda okullarda iyileştirmeler yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk bir süre önce yaptığı açıklamada okullaar arasında olanak ve başarı farkının fazla olduğuna dikkat çekmiş ve okullar arasındaki gelişmişlik farkını minimuma indirerek öğrenciler üzerindeki sınav baskısının da azaltılaacağını dile getirmişti. Bu kapsamda MEB'in atacağı adımlar da yavaş yavaş netleşiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Selçuk'un bu hedefini gerçekleştirmek için harekete geçti. İlk etapta maarif müfettişlerin görevleri arasına yeni yetkiler verilecek. Bu yetkiler arasında okulların başarısının takibi de olacak. MEB, bünyesinde faaliyet gösteren okullar arasında başarı farklarını en minimum düzeylere indirmek ve sınavla öğrenci alan okulları azaltmak için müfettişlerin görev yetkilerini genişletti. Milli Eğitim bakanlığ maarif müfettişleri, inceleme ve soruşturma görevlerinin yanında, okullarda gözlem yapacak ve öğretmen ile velilerin görüşlerini alarak bir veri analizi raporu oluşturarak bu raporu hem okula hem de doğrudan bakanlığa sunacak.

Hazırlanan raporların çerçevesi tamamen okulun gelişimi odaklı olacak. Bakanlık bu raporlar doğrultusunda ilgili birimlere talimat vererek okulun gelişimsel ihtiyaçları karşılanması sağlanacak.
Ayrıca bu raporlar okulların eğitim başarısındaki eksikliğini gidermek ve okulların ihtiyacını karşılamaya yönelik olacak. Böylece okullarda rekabet ortamı oluşturularak başarı seviyesinin eşitlenmesi sağlanacak.