Peki bir koltukta iki müdür olur mu ? Bu şekilde bir koltuğa iki müdür ataması olacak şekilde valinin atama yetkisini kullanarak kim veya kimler atama yapmıştır ve niçin yapmıştır? Kaldı ki hukuken davayı kazanan Hasan Yiğit göreve başladığı anda Fikret Bostan’ın müdürlüğü de hukuken son bulmuştur. Hasan Yiğit tekrar görevden alındıktan sonra Fikret Bostan’ın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde müdür olabilmesi için herkes gibi tekrardan sınava ve mülakata girerek yeteri kadar puan alması ve atanması gerekirken halen göreve devam etmesi kadüktür ve HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDİR. Milli Eğitim Bakanlığının bu atamayı ve devamını soruşturarak hem adli hem de idari işlem başlatması gerekir.
2014 yılı Eylül ayında Samsun ili 19 Mayıs ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yiğit; müdür değerlendirmelerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde 75 puanın altında bırakılarak görevden alınmış, aynı göreve yine o ilçede öğretmen olarak görev yapan Fikret Bostan getirilmiştir. Hasan Yiğit görevden alınmasına dava açarak kazanmış ve görevine mahkeme kararıyla iade edilmiştir.
Skandallar Başlıyor
Hasan Yiğit, mahkeme kararıyla düzenlenen kararnamesiyle görevine başlamış ve bir gün sonra tekrar görevden alınmıştır. Asıl hukuksuzluk, hile, desise ve kanunsuzluk ise bu noktada başlamıştır. Görevine mahkeme kararıyla iade edilen Hasan Yiğit göreve başladığında oraya haksız olarak atanan Fikret Bostan yıllık izne ayrılmıştır. Hasan Yiğit mahkeme kararıyla döndüğü müdürlük görevinden bir gün sonra tekrar alınınca bu kişi güya izinden dönmüş, görevine başlamıştır. Bu durum hukuken mümkün değildir. Çünkü bir koltukta iki müdür olamaz. Hasan Yiğit görevine başladığı gün Fikret Bostan’ın müdürlüğü hukuken sona ermiştir ve halen de hukuken yok hükmündedir. Yani Hasan Yiğit kararnamesiyle göreve başladığı an oradaki kişinin müdürlük görevi bitmiş ve öğretmenlik görevine dönmüştür. Kısacası bu kişi müdürlük vasfını hem şahsen hem de hukuken taşımamaktadır. Maalesef hukuken olması gerekenler buyken hile ve kanunsuzlukla izne ayrılma tiyatrosu sahnelenmiştir. Hasan Yiğit müdürümüz bu hile ve desise ile görevden alınmış ve emekli olmaya mecbur bırakılmıştır. Maalesef ki ülkemiz kaybetmiştir. Görüldüğü gibi Hasan Yiğit müdürümüze kumpas kurulmuş, hile ve sahtekârlıkla diğer kişi güya izne çıkmış ve bu sahtekârlıktan sonra Hasan Yiğit emekli olmak zorunda bırakılmıştır. Böyle bir hile ve desise Türkiye’de bugüne kadar yaşanmamıştır. Maalesef böyle bir hukuksuzluk ve hile, güzide ilimiz Samsun’a yaşatılmıştır.
Yıllık İzin Diye Bir Şey Olamaz
Olması gereken; her ikisinin de kararnamesinin düzenlenmesi, Hasan Yiğit mahkeme kararıyla görevine başlarken diğer kişinin de kararnamesiyle görevden ayrılmasıyken, artık hangi kirli ilişkiler, nasıl bir düşmanlık devreye girdiyse Fikret Bostan’a kararname bile düzenlenmemiş, bir koltukta iki müdür bırakılarak sahtekârlık yapılmıştır. Kısacası şuanda Fikret Bostan o makamda hukuksuz olarak oturmaktadır. Kişinin aldığı ek ders ücretleri(haftada 30 saat) maalesef ki yetimlerin, garip gurabanın hakkıdır. Bu ücretler bu kişiye halen haksız olarak ödenmektedir ve hukuken müdürlüğü olmayan bu kişinin bu ücretleri alması haksızlık ve hukuksuzluktur. Bu kişinin haksız ve hukuksuz aldığı bu ücretleri devletimize yani milletimize iade etmesi şarttır.
Bu Kişi Müdür Olarak Başvuramaz
Bu kişinin müdürlüğü hukuken yok hükmünde olduğu için bu günlerde başlayan yönetici görevlendirme başvurularına müdür sıfatıyla başvurması da mümkün değildir. Çünkü bu kişi hukuken müdür değildir. Hasan Yiğit, mahkeme kararıyla göreve başladığı an bu kişinin müdürlüğü bitmiştir. Eğer şuanda yapılan başvurularda idare bu kişiyi müdür olarak görevlendirirse bu kişinin arkasında kalan bir eğitimcimizin mahkemeye başvurmasıyla bu kişinin görevlendirmesi İPTAL edilebilecektir. Çünkü mahkemelerimiz hiçbir zaman hukuksuzluğu korumamıştır ve güvencimiz tamdır ki korumayacaktır.
Hasan Yiğit, Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Örnek Kişi
Yukarıda da belirttiğimiz gibi başarılarıyla göz dolduran, milli ve manevi değerleri yaşayan ve yaşatan, bu uğurda onlarca kitap yazan, bu kitaplarındaki milli ve manevi değerlerimizi okul okul gezerek çocuklarımıza aktaran Hasan Yiğit müdürümüz hile ve desise ile görevden alınmıştır. Hasan Yiğit müdürümüzün onlarca eserinden birkaçının ismi bile müdürümüzün nasıl değerli bir insan olduğunu anlamanız için yetecektir. Bakın bazı eserlerinin isimleri; Tarihe Damga Vuran Aslanlı Paşa, Dağköylü Fatma Çavuş, Bir Milletin Dirilişi İstiklal Marşı, Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı… ne demek istediğimizi daha iyi anladığınızı düşünüyoruz. İşin en acı noktalarından biride ilgili kurumun internet sitesinde halen Hasan Yiğit müdürümüzün 2011-2012 eğitim öğretim yılında Türkiye’de yakaladığı başarısıyla övünülmesidir. Ne diyelim; bazıları için hile kolay ama gerçek başarı zordur.
Hukuk usulsüzlüğü kanunsuzluğu Hiçbir Zaman Korumaz
Hasan Yiğit müdürümüzün mahkeme kararıyla geri dönmesiyle onun yerini gasp eden Fikret Bostan’ın görevden ayrılması gerekirken, büyük bir sahtekârlık sergilenerek kişi yıllık izne ayrılmıştır. Bu kişi halen o görevde o makamı işgal etmektedir. Bu durum hukuka aykırı olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığımızın ve devletimizin yasal düzenlemelerine de aykırıdır. Valimizin astlarına devrettiği kararname imzalama yetkisi de usulsüzlükle kullanılmış, dönemin Samsun Valisinin yetkisi bu hileye araç edilerek hileye bulaştırılmıştır. Biz biliyoruz ki; başta Sayın Bakanımız Prof. Dr.Ziya SELÇUK’un daha sonrasında Sayın Valimizin bu durumlardan haberi yoktur. Buradan kamuoyuna duyuruyoruz ki öncelikle güzel ülkemizin ve milletimizin, gariplerin ve kimsesizlerin ve daha sonrada emekli dahi olsalar üyelerimizin haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz.
Fakat şunu belirtmek isteriz ki; bu hileyi ve usulsüzlüğü kanunsuzluğu temizleyecek olan başta Samsun İl Milli Eğitim’in şimdiki Müdürü’dür. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz…