• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,05% 0,04
  • EURO

    46,95% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4233,24% -0,40
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,00

Yusuf Tekin'den Bazı derslerin çoğaltılıp bazı derslerin azaltılmasına ilişkin son dakika açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk televizyonunda gündeme ve eğitim ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin, derslerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bazı derslerin çoğalıldığını, bazı derslerin ise azaltıldığını sö

Eğitim 14.06.2024 01:47:00 0
Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk televizyonunda gündeme ve eğitim ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin, derslerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bazı derslerin çoğalıldığını, bazı derslerin ise azaltıldığını söyledi. İşte bakan Tekin derslerle ilgili açıklaması:

'BAZI DERSLERDE ÇOĞALTTIK, BAZI DERSLERDE AZALTTIK'

1980-90'lı yıllarda yükseköğretime erişimde problem vardı. Şimdi yükseköğretime erişim de çok kolaylaştı. 8 milyonun üzerinde yükseköğretim alan öğrenci var. Açıköğretimlerle beraber. Bilgiyle ilgili kısmı azaltıp, ilerideki süreçlere bırakmak. Biz çocuklarımızın öğrenme düzeylerini uluslararası karşılaştırmalara baktığımızda ilerleyen dönemlerde daha doğru olduğu için bir kısmını çıkardık. Bilgi yükümüzü azaltmış olduk. Yaklaşık yüzde 35 oranında azalttık. Bazı derslerde yüksek oranda bazılarında daha az azaltma var. Bize ait olan değerlerin, Cumhuriyet'in, toplumu millet yapan değerlerin çocuklarımıza kazandırılması da bizden beklenen işti. Ulusal bilincini artırmamız lazım. Dolayısıyla biz uluslararası göstergeler ışığında kendi değerlerimizi içine katarak model üretmemiz lazım. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adında böyle bir modeli ortaya çıkardık.İlerleyen günlerde bilgi ve iletişim teknoloji konusunda öngördüğümüz gelişmeler olacak. Yapay zeka uygulamaların yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan gelişmeler. Şu anda 12+1 programlarımızı bu takvim içerisinde yerleşmeye çalıştırdık.

'İNKILAP DERSLERİ AZALTILIYOR MU?'

Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi'nin azaltıldığı iddiası. Orada hiçbir değişiklik yapmadık. Haftalık ders saatlerinde herhangi değişiklik yapmadık. 'Saatini azalttılar' ifadesi tabiri caizse okumadan, ezbere yapılmış eleştiri. Osmanlı, Türk tarihi kısmı zaten programlarımızın içinde var. Tekrarlanan, aynı ünite farklı sınıf gruplarında tekrarlanıyor ise. Biz kronolojide takdim tehire gittik. Şunu yapmaya çalıştık; Cumhuriyet ile Osmanlı arasında bir devamlılığın var olduğunu, bu köprüyü oluşturmaya çalıştık. Bunu da çocuklarımız tarihine, değerlerine, atalarına sahip çıksın, saygı duysun. Laiklikle ilgili eleştiriyi yapanlarla aramızdaki uzlaşmalık şurada. Laiklik tanımı konusunda o kişilerin laiklik tanımı ile benim yaptığım laiklik arasında bir farklılık var anladığım kadarıyla. Laiklik ve demokrasi ile uzun yıllar dersler anlattım üniversitelerde. Ben evrensel laiklik ilkelerine uygun davranmak istiyorum. Bahsettiğim kişiler 28 Şubat'taki laiklik tanımı yapıyordu. O kişilerle benim aynı çerçevede buluşmam mümkün değil. Uluslararası metinler, sözleşmeler nasıl laiklik yapıyorsa, bizim de tanımımız aynı şekilde. Müfredatta şu bilgi uluslararası sözleşmelerde, insan haklarını koruma mekanizmaları bağlamında şu konuyla çelişiliyor deniyorsa onu düzeltmeye hazırız.

SOSYAL BİLİMLER DERSİ ARTIRILDI MI?

Matematik dersinde sosyal bilimler mi anlattık? Biyolojiye sosyal bilimleri mi koyduk? Mümkün değil. Sosyal bilimlere nasıl ağırlık vermiş olabiliriz? İçeriğini farklılaştırdılar, zenginleştirdiler gibi eleştiri varsa tartışılabilir. Ama sosyal bilimler dersinin sayısını artırdılar eleştirilere katılmam mümkün değil. Haftalık çizelgelerle ilgili bir şey yapmadık. Herhangi bir dersin haftalık ders saatini artırmak ya da azaltmak, Bakanlığın insan kaynağı ihtiyacını etkiler. Bu eleştiri de kusura bakmasınlar çok tutarlı değil.

Öğretmenlerin ek ders ücreti ve maaş tabloları belli oldu! Hangi öğretmen kaç TL maaş alacaksın?

Memur maaşına %15,57’lik zammına Levent Kuruoğlu’ndan tepki

Emeklilere Şok Zam!

Ortaokul Ders Saatleri Değişti, Lise Son Sınıflara Özel "Hedef Temelli Destek Eğitimi" Geliyor!

Okulların açılış tarihi güncellendi! Öğrenciler ve öğretmenler ne zaman ders başı yapacak?

Öğretmenlere Özel Yurt İçi- Yurt Dışı İndirimli Otomobil Kampanyası

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları Yeniden Şekilleniyor: Online Eğitim Devri Bitti, Aktif Katılım Şartı Geldi!

Memur ve Emekli Zammı İçin Gözler 3 Temmuz'da: İşte Beklentiye Göre Maaş Hesaplamaları!

2025 Temmuz zamlı Öğretmen maaşları kademe ve dereceye göre hangi öğretmen kaç TL maaş alacak?

MEB'den Öğretmenlere Yurtdışı Türkçe Ders Fırsatı: Başvurular Başladı!

Esnek Mesai Dönemi Başlıyor! Bakanlık Esnek Mesaiye Geçti

Memur maaşına 6 aylık zam farkı geliyor! Mesleklere göre temmuz zamlı memur ve emekli maaşları kaç TL olacak

Açık Lise Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere 4.221 TL’ye Kadar Ücret!

MEB'den Branş Öğretmenlerine Ek Görevlendirme Geliyor!

Zamlı ek ders ücretleri 162 TL-324TL bandına yükseliyor!

Öğretmenlere ödenen ücret milli eğitim tarafından geri istendi

Öğretmenlere ödenen ücret milli eğitim tarafından geri istendi

Öğretmenlere Yaz Tatilinde Dev Ek Gelir Fırsatı: İki Ayda 26.160 TL Ek Ders Ödemesi Yolda!

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik öğretmenleri memnun etmiyor

Haftada 30 Saat Derse Giren Öğretmen Ne Kadar Ek Ders Ücreti Alacak? İşte Yeni Hesaplama

Bankadan tam %63 mevduat faizi kampanyası! 400.000 TL’nin aylık getirisi kaç TL?

MEB'den Öğretmenlere 3 Yeni Sınav Görevi

Öğretmenlere ödenen ücret MEB tarafından geri istendi! Öğretmenler neye dikkat etmeli

Zamlı ek ders ücretleri kaç TL? Öğretmenlerin Temmuz en düşük ve en yüksek ek ders ücretleri tablosu

Öğrencilere yeni eğitim desteği! Gençlerin ve öğrencilerin başvuru yapabileceği burslar hangileri?

Temmuz zamlı Öğretmen maaşları tablosu! Ve kademeye göre öğretmenler kaç TL maaş alacak?

Özel Eğitim Yönergesi MEB tarafından yayımlandı

MEB pedagojik formasyonsuz öğretmen alımı yapacağı 15 branşı açıkladı

Uzman öğretmen ve başöğretmen olmak artık daha zor

Öğretmenlere ödenecek seminer ücreti belli oldu! Haziran mesleki çalışma için kaç TL ek ders ücreti ödenecek?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2