• BIST 100

    16804,37%-1,01
  • DOLAR

    43,87% 0,06
  • EURO

    51,79% 0,24
  • GRAM ALTIN

    7312,32% 0,46
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

TOPLU SÖZLEŞME ÖĞRETMENLERİ TEĞET GEÇMESİN

Öğretmenler olarak 6. Dönem Toplu sözleşmeye ilişkin elbette beklentilerimiz var. Çünkü öğretmenler olarak hem mali haklarımızda hem özlük haklarımızda kayıplar buna bağlı olarak da toplumda itibarsızlık  yaşıyoruz.  Artık bu ka

Eğitim 27.07.2021 21:15:36 0
TOPLU SÖZLEŞME ÖĞRETMENLERİ TEĞET GEÇMESİN
Daha iyi koşullarda çalışmak, daha iyi koşullarda yaşamak öğretmenlik mesleğinde hiç kuşkusuz motivasyonun artıran ön koşuldur. İşte bu yüzden öğretmenler olarak 6. Dönem Toplu sözleşmede; 
1- Öğretmenlerin maaşlarına ek iyileştirme yapılmalıdır. Artan enflasyon ve ağırlaşan hayat koşulları karşısında öğretmenler ekonomik sıkıntılar altında ezilmektedir.
2- Öğretmenler vergi diliminde muaf olmalıdır. Çünkü öğretmen maaşları yoksulluk sınırının altındadır. 
3- 657 Devlet Memurları Kanunu’ndaki haklarımız korunarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu’n çıkarılmalıdır.
4- Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlik uygulaması yeniden düzenlenmeli;  meslekte 10 yılını dolduran öğretmene Uzman Öğretmenlik, 20 yılını doldurana da Başöğretmenlik hakkının tanınmalıdır.
5- Öğretmene Şiddeti Önleme Kanunu’nun çıkarılmalıdır. Çünkü öğretmenler sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadırlar.
6- 3600 Ek Göstergenin tüm öğretmenlere verilmedir. Çünkü emekli olduklarında kuru soğana muhtaç oluyorlar.
7- Öğretmenlere de yıpranma payı hakkı tanınmalıdır. Emeklilik yaşı kısalmalıdır. Çünkü öğretmenlik her zaman yüksek enerji ve performans gerektiren bir meslektir. Günümüz ekonomik koşulları ve mesleğin yarattığı zorluklar öğretmeni fazlaca yıpratmaktadır.
8- Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ek ders saati haftalık 15 saatte eşitlenmeli. Ne gariptir ki aynı bakanlıkta görev yapan branş öğretmenleri aynı hafta süresince 15 saat, meslek lisesi öğretmeni 20 saat, okul öncesi öğretmeni 18 saat, sınıf öğretmeni 18 saat  maaş karşılığı çalışmak zorunda. Bu uygulama kökten yanlıştır. Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saati 15 saate eşitlenerek bu adaletsizlik düzeltilmelidir.
9- Sağlıkçılarda olduğu gibi öğretmenlerin  de okulda tuttukları her nöbete ek ders ücreti ödenmelidir.
10- Öğretmenlerin ek ders ücretleri  haftalık değil günlük hesaplanmalıdır.
11- Sınıf öğretmenleri ile okul öncesi öğretmenlerine de şube rehberlik ve kulüp çalışmalarından dolayı ek ders ücreti ödenmelidir.
12- Öğretmenlerin ek ders ücretleri artırılmalı, ek ders ücretlerinde yapılan kesintiler emekliliğe yansıtılmalıdır.
13- DYK, İYEP ve benzeri kurslar için ek ders ücretleri eşitlenmelidir.
14-  Günümüz teknoloji çağıdır. Bilgisayar vb. teknolojik araçlar artık  öğretmenler için temel ihtiyaçtır. Öğretmenlere görevlerini icra edebilmesi için gerekli teknolojik araç ve gereç desteği sağlanmalıdır.
15- Mecburi hizmet bölgelerinde çalışan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir.
16- Sağlıkçılara verilmiş olan “Hastayı reddetme, hizmetten çekilme hakkı” benzeri kanun, öğretmenin sözlü saldırıya uğraması ya da fiziksel saldırıyla karşılaşması halinde öğretmenler için de hayata geçirilmelidir..
17- Özellikle “2014 Müdür Kıyımı” olarak  bilinen tarihten itibaren sendikal kadrolaşma ve beraberinde ortaya çıkan liyakat problemi ile kurumlarda baş gösteren mobbinglere karşı gerekli önlemleri içeren yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
18- İl içi ve iller arası tayinlerde yaşanan problemleri giderici düzenlemeler yapılmalı, eskiden olduğu gibi il içi sıra tayini yeniden uygulama geçirilmelidir.
19- Okul  öncesi öğretmenlerinin teneffüs hakkı şartlar gereği bulunmamaktadır. Bu mağduriyet okul öncesi öğretmenlerimizin ek ders saatlerinde düzenleme yapılarak telafi edilebilir.
20-  Objektif ve adil bir ödüllendirme sistemi uygulamaya geçirilmeli, özendirici olmalı.
21- Öğretmenlerin Mesleki Gelişimlerini desteklemek, kendilerini güncellemelerine olanak sağlamak için yüksek lisans, doktora vb. imkanları artırılmalı aynı zamanda bu çalışmaları yapabilmesi için hem ekonomik  destek verilmeli hem de uygun  gerekli şartlar sunulmalıdır.
22- CİMER ve benzeri uygulamalarla öğretmenler asılsız ihbarların hedefi haline getirilmiştir. Bu uygulamalar keyfiyet yaratmaktadır. Öğretmenler hakkında asılsız şikayette bulunanlar hakkında kamu davası açılmalıdır.
23- Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir. Aynı görevi yerine getiren öğretmenler aynı ünvan ve haklara sahip olmalıdır. Bu anayasal bir haktır.
24- Öğretmenlere görev tanımı dışında angarya görevler verilmemelidir.
25- İlk atamalarda ve yönetici atamalarında mülakat kaldırılmalıdır.
26- Öğretmenlere hazırlık ödeneği günün şartlarına göre artırılmalıdır.
27- Öğretmenlerin mali ve özlük haklarını sahiplenebilmeleri, hak mücadelesi verebilmeleri için örgütlenme ve  sendikal hakları genişletilmelidir.
28-   Ve sayamadıklarım...
 Unutmayalım ! Mustafa Kemal Atatürk 1921 yılında cephede kurtuluş mücadelesi sürerken Maarif Kongresi’ni toplamış, tüm imkansızlıklar içinde yine de bütçede en büyük payı maarife ayırmıştı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk gerçek kurtuluşun ve gerçek gücün ancak eğitimde kazanılan zaferle olacağını biliyordu. Eğitime ve eğitimin emekçisi öğretmene yapılan yatırım, toplum için kalıcı  bir kazanç, eğitimin ve öğretmenin ihmal edilmesi ise telafisi  mümkün olmayan  bir kayıptır.
Kadriye DEMİREL
TES Antalya 2 Nolu Şb. Bşk. Yrd.

Milyonlarca Emekli Dikkat! 2026 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Balıkesir'de Kahreden Kaza: F-16 Düştü, Binbaşı İbrahim Bolat Şehit Oldu!

ÖSYM'den Görevli Talebi! Mart Ayındaki İki Büyük Sınav İçin Tercih Ekranı Açıldı!

Okul İdarecilerine Bayram Tatili Sürprizi: Hem İzin Kısa Hem Ek Ders Kesiliyor!

Türkiye Maarif Vakfı’ndan Dev Alım: KPSS Şartı Olmadan 50 Türkçe Öğretmeni Alınacak!

Öğretmenlerin Ek Ders Mesaisi Bitti: Şubat Ödemeleri İçin Tarih Verildi!

Eğitim Sen Ramazan Genelgesini Danıştay'a Taşıdı: Maarif Modeli İçin Kritik Yargı Süreci!

Ulaştırma Bakanlığı İşçi Alımı Şartları ve Kadro Dağılımı Belli Oldu!

LGS'de Tercih Devrimi: Dev Liselerde "İkili Puan" Dönemi Başlıyor, Sıralamalar Değişiyor!

MEB'den Yönetici Adaylarına Kritik Duyuru: Yetiştirme Programı Başvuruları Yarın Başlıyor!

MEB'den Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Talebi

Bakan Tekin'den Fenomen Öğretmen Çıkışı: Okul Kursu Yerine Özel Ders Verenler İncelenecek!

Yeni Yönetmelikle Gelen "Branş Önceliği" Şartı Nedir?

Döşemealtı'ndan Rekor Promosyon: Öğretmenlere Tam 95 Bin TL Ödeme!

Kayseri Eğitim Camiasında Büyük Yas: İki Değerli Eğitimci Hayatını Kaybetti!

Ücretli Öğretmenlere Şubat Sürprizi: 180 Saat Ek Ders Formülüyle 30 Bin TL Yatacak!

Bakan Tekin'den Ramazan Genelgesi Çıkışı: "Bu Bir Milli Kimlik İnşasıdır, Yargıya Gidiyoruz!"

MEB yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik! Sınıf öğretmenliğinde kapsam genişletildi

SAYIN YUSUF TEKİN EĞİTİMİ KAMUOYUYLA DEĞİL, EĞİTİMCİLERLE TARTIŞMALI

Okullar Ne Zaman Kapanacak? İşte Mart Ara Tatili ve 2026 Yaz Tatili Takvimi!

BİLSEM Sınav Görevlerinde Ek Ders Ödemesi Başlıyor: Sonuçlar 27 Şubat’ta Açıklanacak!

Uzman ve Başöğretmenlerin Temmuz Zammı Sonrası Yeni Maaşları!

Öğretmenlere 36 Bin TL’lik Ek Kazanç Kapısı, 24 Oturumluk Görev Fırsatı

Atamalarda "Akademi" Devrimi: Bakan Tekin Duyurdu, 10 Bin Öğretmen Geliyor!

Eğitimde "Paket" Dönemi: Ek Ders Zammı, Akademi Atamaları ve LGS'de Yeni Nesil Sorular!

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Devrim: Emekli Maaşlarına %31 Ek Zam Kapısı Aralandı!

MEB’den Kapsamlı Özlük Hakları Paketi: Şube Müdürleri ve Müfettişler de Kapsamda!

Yusuf Tekin Açıkladı: Ara Tatiller Takvim Sıkışıklığı Nedeniyle Kalkıyor mu?

Ek Atama Umudu Bitti mi? Bakan Tekin’den Süreci Bitiren Açıklama

Bakan Tekin Erzurum’da Çocuklarla Buluştu: İstifa İddiaları Gölgesinde Sessiz Dönüş!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13