• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,59% 0,02
  • EURO

    49,76% 0,45
  • GRAM ALTIN

    5740,10% -0,47
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12

TOPLU SÖZLEŞME ÖĞRETMENLERİ TEĞET GEÇMESİN

Öğretmenler olarak 6. Dönem Toplu sözleşmeye ilişkin elbette beklentilerimiz var. Çünkü öğretmenler olarak hem mali haklarımızda hem özlük haklarımızda kayıplar buna bağlı olarak da toplumda itibarsızlık  yaşıyoruz.  Artık bu ka

Eğitim 27.07.2021 21:15:36 0
TOPLU SÖZLEŞME ÖĞRETMENLERİ TEĞET GEÇMESİN
Daha iyi koşullarda çalışmak, daha iyi koşullarda yaşamak öğretmenlik mesleğinde hiç kuşkusuz motivasyonun artıran ön koşuldur. İşte bu yüzden öğretmenler olarak 6. Dönem Toplu sözleşmede; 
1- Öğretmenlerin maaşlarına ek iyileştirme yapılmalıdır. Artan enflasyon ve ağırlaşan hayat koşulları karşısında öğretmenler ekonomik sıkıntılar altında ezilmektedir.
2- Öğretmenler vergi diliminde muaf olmalıdır. Çünkü öğretmen maaşları yoksulluk sınırının altındadır. 
3- 657 Devlet Memurları Kanunu’ndaki haklarımız korunarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu’n çıkarılmalıdır.
4- Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlik uygulaması yeniden düzenlenmeli;  meslekte 10 yılını dolduran öğretmene Uzman Öğretmenlik, 20 yılını doldurana da Başöğretmenlik hakkının tanınmalıdır.
5- Öğretmene Şiddeti Önleme Kanunu’nun çıkarılmalıdır. Çünkü öğretmenler sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadırlar.
6- 3600 Ek Göstergenin tüm öğretmenlere verilmedir. Çünkü emekli olduklarında kuru soğana muhtaç oluyorlar.
7- Öğretmenlere de yıpranma payı hakkı tanınmalıdır. Emeklilik yaşı kısalmalıdır. Çünkü öğretmenlik her zaman yüksek enerji ve performans gerektiren bir meslektir. Günümüz ekonomik koşulları ve mesleğin yarattığı zorluklar öğretmeni fazlaca yıpratmaktadır.
8- Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ek ders saati haftalık 15 saatte eşitlenmeli. Ne gariptir ki aynı bakanlıkta görev yapan branş öğretmenleri aynı hafta süresince 15 saat, meslek lisesi öğretmeni 20 saat, okul öncesi öğretmeni 18 saat, sınıf öğretmeni 18 saat  maaş karşılığı çalışmak zorunda. Bu uygulama kökten yanlıştır. Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saati 15 saate eşitlenerek bu adaletsizlik düzeltilmelidir.
9- Sağlıkçılarda olduğu gibi öğretmenlerin  de okulda tuttukları her nöbete ek ders ücreti ödenmelidir.
10- Öğretmenlerin ek ders ücretleri  haftalık değil günlük hesaplanmalıdır.
11- Sınıf öğretmenleri ile okul öncesi öğretmenlerine de şube rehberlik ve kulüp çalışmalarından dolayı ek ders ücreti ödenmelidir.
12- Öğretmenlerin ek ders ücretleri artırılmalı, ek ders ücretlerinde yapılan kesintiler emekliliğe yansıtılmalıdır.
13- DYK, İYEP ve benzeri kurslar için ek ders ücretleri eşitlenmelidir.
14-  Günümüz teknoloji çağıdır. Bilgisayar vb. teknolojik araçlar artık  öğretmenler için temel ihtiyaçtır. Öğretmenlere görevlerini icra edebilmesi için gerekli teknolojik araç ve gereç desteği sağlanmalıdır.
15- Mecburi hizmet bölgelerinde çalışan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir.
16- Sağlıkçılara verilmiş olan “Hastayı reddetme, hizmetten çekilme hakkı” benzeri kanun, öğretmenin sözlü saldırıya uğraması ya da fiziksel saldırıyla karşılaşması halinde öğretmenler için de hayata geçirilmelidir..
17- Özellikle “2014 Müdür Kıyımı” olarak  bilinen tarihten itibaren sendikal kadrolaşma ve beraberinde ortaya çıkan liyakat problemi ile kurumlarda baş gösteren mobbinglere karşı gerekli önlemleri içeren yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
18- İl içi ve iller arası tayinlerde yaşanan problemleri giderici düzenlemeler yapılmalı, eskiden olduğu gibi il içi sıra tayini yeniden uygulama geçirilmelidir.
19- Okul  öncesi öğretmenlerinin teneffüs hakkı şartlar gereği bulunmamaktadır. Bu mağduriyet okul öncesi öğretmenlerimizin ek ders saatlerinde düzenleme yapılarak telafi edilebilir.
20-  Objektif ve adil bir ödüllendirme sistemi uygulamaya geçirilmeli, özendirici olmalı.
21- Öğretmenlerin Mesleki Gelişimlerini desteklemek, kendilerini güncellemelerine olanak sağlamak için yüksek lisans, doktora vb. imkanları artırılmalı aynı zamanda bu çalışmaları yapabilmesi için hem ekonomik  destek verilmeli hem de uygun  gerekli şartlar sunulmalıdır.
22- CİMER ve benzeri uygulamalarla öğretmenler asılsız ihbarların hedefi haline getirilmiştir. Bu uygulamalar keyfiyet yaratmaktadır. Öğretmenler hakkında asılsız şikayette bulunanlar hakkında kamu davası açılmalıdır.
23- Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir. Aynı görevi yerine getiren öğretmenler aynı ünvan ve haklara sahip olmalıdır. Bu anayasal bir haktır.
24- Öğretmenlere görev tanımı dışında angarya görevler verilmemelidir.
25- İlk atamalarda ve yönetici atamalarında mülakat kaldırılmalıdır.
26- Öğretmenlere hazırlık ödeneği günün şartlarına göre artırılmalıdır.
27- Öğretmenlerin mali ve özlük haklarını sahiplenebilmeleri, hak mücadelesi verebilmeleri için örgütlenme ve  sendikal hakları genişletilmelidir.
28-   Ve sayamadıklarım...
 Unutmayalım ! Mustafa Kemal Atatürk 1921 yılında cephede kurtuluş mücadelesi sürerken Maarif Kongresi’ni toplamış, tüm imkansızlıklar içinde yine de bütçede en büyük payı maarife ayırmıştı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk gerçek kurtuluşun ve gerçek gücün ancak eğitimde kazanılan zaferle olacağını biliyordu. Eğitime ve eğitimin emekçisi öğretmene yapılan yatırım, toplum için kalıcı  bir kazanç, eğitimin ve öğretmenin ihmal edilmesi ise telafisi  mümkün olmayan  bir kayıptır.
Kadriye DEMİREL
TES Antalya 2 Nolu Şb. Bşk. Yrd.

Tuzla İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu Müdürü Aziz Şayan Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Van’da Önemli Atama: Elif Yörük Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oldu

Öğretmen Yetiştirmede Yeni Dönem: MEA’nın Eğitimi Başlıyor, Merkezler Resmen Açıklandı

EBA Çöktü, Sistem Tıkandı: Okul Öncesi Eğitimde Acil Reform Çağrısı

Ali Karasu İlkokulu Müdürü Yusuf Gözütok Vefat Etti....

Ocak 2026 Bedelli Askerlik Fiyatı Ne Kadar Olacak? İşte %18,73 Kümülatif Zam İle Yeni Ücret Tahmini

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Hastanede Girdiği Sınavdan Zaferle Çıktı: Cemal Göztak Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi'ne Yerleşti

Öğretmen Ensari Kala Vefat Etti, Cenazesi Bugün Kaldırıldı

Sivas-Erzincan yolunda ring aracı devrildi: Valilikten kritik açıklama

Eş Durumu Tayininde Kritik Soru: Ocak Atamalarında İl ve İlçe Emri Uygulanacak mı?

15 Bin Yeni Öğretmene Çifte Kazanç: Göreve Başlama Tarihi ve İlk Toplu Maaş Ödemesinin Ayrıntıları..

Milas Süt Birliği'nden Türkiye'ye Örnek Model: Üreticiyi ve Çocukların Eğitimini Kucaklayan Sosyal Misyon

Bursa'nın Yeni Eğitim Lideri Gürhan Çokgezer Kimdir, Ahmet Alireisoğlu Nereye Atandı?

MEB'de Görevden Alma Sürpriz: Bakanlık Bürokrasisinde Yeni Hareketlilik Başladı

Emniyette Yeni Tayin Dönemi: Özel Sektör Çalışan Eş İçin Kolaylık Sağlayan Yönetmelik Yürürlükte

MEB’in Minnet Kampanyasında Yeni Adım: Öğretmenlere Özel İndirimli Medya Paketleri

Engelli ve Evde Bakım Maaşı Alanlar Dikkat! Yeni Protokol ve İşlem Detayları

Vezirköprü'de Sınıf Öğretmeni Neziha Asoğlu Hayatını Kaybetti

Ulusal ve Uluslararası Katılımla Rekor Yarışma: Başvuru Tarihleri ve Kazanan Okullara Çevre Beratı Detayları

Mesleki Eğitim Zirvesi Sarsıldı: Gençlere Evlilik Hibesi ve Askerlik Muafiyeti Teklifi

Parkta Çıkan Tartışma Kanlı Bitti: Ortaokul Öğrencisi Yaralandı...

Urla Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Gül Göksu Görev Başında Hayatını Kaybetti

Memur Maaş İyileştirme Düzenlemesine EYSEN Genel Başkanı Gökkaya’dan Tepki

Memur ve Emekliler Alarmda: Türk Eğitim-Sen’den 3600 Ek Gösterge İçin Sert Uyarı

Erzurum Karayazı’da Öğretmenleri Taşıyan Otomobil Şarampole Yuvarlandı

Kaymakam Sertaç Kırçuval’ın Eşi Evde Silahla Yaralandı: Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Müdür Başyardımcısı Mehmet Ali Arslan Hakk’a Uğurlandı

Şırnak’ta kahreden olay: Kafede yemek yiyen dört kişiden biri hayatını kaybetti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8