• BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,60% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4886,16% 0,85
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

TES'in İLKSAN Başarısının Ardından Musa Akkaç'tan Teşekkür Açıklaması

Yapılan İLKSAN seçimlerinde büyük başarı gösteren Türk Eğitim Sen adına açıklama yapan Musa Akkaş, öğretmenlere teşekkür etti. TES'in bu seçimlerden başarı ile çıktığını söyleyen Akkaş'ın açıklaması şöyle:

Eğitim 22.06.2021 11:17:07 0
TES

MUSA AKKAŞ: İLKSAN ÜYELERİ BİR KEZ DAHA 'TÜRK EĞİTİM SEN' DEDİ
İLKSAN ÜYELERİ BİR KEZ DAHA 'TÜRK EĞİTİM SEN' DEDİ.TEŞEKKÜRLER...
19 Haziran 2021 Cumartesi günü İLKSAN seçimlerinde sandık üyeleri demokratik haklarını, vicdani muhasebelerini de sandığa yansıtarak oylarını kullandılar.
Seçimlere katılarak hür iradeleri ile oy kullanan İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.
2021 sendika mutabakat sayılarına göre MEB’de (üniversiteler hariç)
-Türk Eğitim Sen üye sayısı 190.919
-Malum Bir Sen’in üye sayısı 393.834 olmasına ve sandık üyeliğindeki sayıda buna benzer olmasına rağmen, İLKSAN üyeleri TÜRK EĞİTİM SEN üyesi adaylara oy vererek, sandığı sahibine, yani TÜRK EĞİTİM SEN’e teslim ettiler.
Seçim sonuçlarından ne çıkarmak lazım?
-Eğitim Bir Sen üyeleri kendi yöneticilerinin ortaya koyduğu yalan, iftira kampanyalarına kanmadı.
-Eğitim Bir Sen’in seçimlerle ilgili bir stratejisinin olduğuna inanmadı.
Eğitim Bir Sen yöneticileri, seçim sonuçlarından dolayı yaşadığı psikolojik çöküntü ve tabandan gelen tazyikleri karşılama adına yanlış seçim sonuçları paylaşarak bir kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyor.
Amaçları farklı bir algı oluşturarak, üyelerinden gelecek istifaları, tepkileri önlemektir. Bunu nereye kadar yapacaksınız? Her şey ortada.
KAY-BET-Tİ-NİZ…
Aynı sonucu biz yaşamış olsaydık, yani üye sayımız tüm sendikalardan fazla olsaydı ve yarışa girdiğimiz sendikadan iki kat fazla üyeye sahip olsaydık, buna rağmen seçimi kaybetseydik, ne mi yapardık?
İS-Tİ-FA ederdik.
TÜRK EĞİTİM SEN İLKSAN İlçe Temsilcileri seçimlerinden büyük bir başarı ile çıkmıştır. Bu seçimin galibi TÜRK EĞİTİM SEN’dir.
Başarımızdaki sebep hiç kuşkusuz sandık üyelerinin haklarının korunması ve sandığın dürüstçe yönetilmesi olmuştur.
1996 yılında batık ve her türlü yolsuzluğun hakim olduğu bir kurum olan İLKSAN, 1996 yılı sonrasında şaibesiz bir şekilde yönetilerek, nakit parasını eksi 3 milyon TL’den bugün artı 2.1 milyar TL’ye çıkarmıştır, mal varlığını artırmıştır. Sosyal yardımların artırılması, bir maaş tutarında olan ikramiyenin on maaş tutarına yükseltilmesi, sandığın birilerine peşkeş çekilmemesi de başarımızın diğer önemli nedenleridir.
Sandık üyeleri de bunun farkında olarak, 19 Haziran Cumartesi günü yapılan İLKSAN İlçe Temsilciliği seçimlerinde oyunu TÜRK EĞİTİM SEN’den yana kullanmıştır.
15 Mayıs sonrası Türkiye genelinde EBS şu kadar, diğer kırk beş sendika bu kadar diye afişler yaptıranların, üye sayısının fazlalığı ile caka satanların, 'İLKSAN zarar ediyor' diyerek afiş bastıranların yalanlarına kimse itibar etmemiştir.
Bu cenah, İLKSAN seçimlerinde il-ilçe yöneticileri ve okul müdürleri üzerinden tam bir gestapo usulüyle baskı oluşturmasına rağmen umduğunu bulamadı, adeta hayal kırıklığı yaşadı. Hezimete uğramanın verdiği rahatsızlıkla bugün yalan yanlış sayılar yayınlayarak, üyelerini motive etmeye çalışıyorlar.
Kaybettiniz beyler, kaybettiniz! Bunu görün artık.
Bundan sonra ne yaparsanız yapın, yolun sonu göründü. Bitişiniz yaklaştı beyler.
Çok ama çok kul hakkı yediniz. Çalışanları sendikanıza üye olmaması halinde adaylıklarının kaldırılmayacağını söyleyerek, tehdit ettiniz.
Çalışanlara sendikanıza üye olmaları halinde şeflik, yöneticilik teklifinde bulunarak sendikacılığı hiç ettiniz. Memuru masada sattınız. Her şeyin bir zamanı var. Bugünde yaptıklarınızın bedelini ödüyorsunuz.
Eğitim Bir Sen’in üyesi bile Türk Eğitim Sen’e oy veriyorsa, bu anlamda Eğitim Bir Sen yöneticilerinin kendisini sorgulaması lazım.
Bundan önceki İLKSAN seçimlerinde olduğu gibi, 19 Haziran seçimleri öncesinde de her türlü yolu denediniz. İl-ilçe milli eğitim müdürlerini, okul müdürlerini, yerel siyasetçileri devreye soktunuz. Bunlara rağmen kaybettiniz. Bazı yerlerde ilçe milli eğitim müdürlerini aday gösterdiniz. Buna rağmen aday gösterdiğiniz ilçe milli eğitim müdürleri, şube başkanları, ilçe temsilcileri seçimi kaybettiler. Kaybettiklerini bildikleri için bugün kazandık algısını oluşturarak, adaylar ve üyeler üzerinde bir psikolojik hava yaratmaya çalışıyorlar. Yayınladıkları listeyle gerçek olmayan sayıları açıklayarak, kamuoyu algısını yönetmeye çalışıyorlar.
Bu algınız tutmuyor beyler, tutmuyor.
Her türlü çirkinlik, gayri ahlaki davranışlara rağmen Türk Eğitim Sen bu seçimlerden başarı ile çıkmıştır.
Bu başarıda gerçekleri görerek oy kullanan İLKSAN üyelerinin payı vardır. Bu başarıda yalan ve iftiralara karşı doğruları, gerçekleri anlatanların, inanmayanların payı vardır.
İLKSAN’da yaşanan güzellikler vardır.
Seçim sonuçlarına gelince, bağımsız seçime girdiklerini ifade edenlerin dışında gerçekten bağımsız adaylar ve farklı sendikalardan seçime katılanlar oldu. Sayıların net olmaması da buradan kaynaklanıyor.
İLKSAN’dan aldığımız son sayısal verilere göre; 7 il dışında
-Türk Eğitim Sen’in çıkardığı il temsilci sayısı 101,
-Malum Bir Sen’in çıkardığı il temsilci sayısı sayısı ise 100’dür.
25 Eylül ‘tarihinde gizli oylamayla ilçe temsilcileri, il delegelerini seçecek.
Şu kesin ki, il delege seçimleri açık oylama, gizli tasnif de olsa, gizli oylama açık tasnifle de olsa sandık yine sahibine, yani TÜRK EĞİTİM SEN’e teslim edilecektir.
Yani sandık rant ve çıkar çevrelerinin değil, 287 bin İLKSAN üyelerinin haklarını koruyacak. İLKSAN, bu hakları daha da ileriye taşıyacak olan TÜRK EĞİTİM SEN’e teslim edilecektir.
Yani sandık ‘SANDIK KAPATILSIN’ diyenlere değil, sandığı daha güçlü hale getirenlere, yaşatmak isteyenlere teslim edilecektir.
25 Eylül tarihinde belirlenecek il delegeleriyle 2023 Ağustos ayında toplanacak İLKSAN Kongresinde İLKSAN yine sahibine, yani Türk Eğitim Sen’e emanet edilecektir.
Eğitim çalışanları, İLKSAN üyeleri vicdanları ve hür iradeleriyle noktayı koymuştur:
İLKSAN EMİN ELLERDE!
Teşekkür ediyoruz.
Hayırlı olsun.


Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

FBI, Charlie Kirk Suikastı Zanlısının Görüntülerini Yayınladı, 100 Bin Dolar Ödül Koydu

ŞAŞMADI, MEB’İN ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI

Öğretmenler Dikkat! Norm Güncellemesi 3 Branş İçin Büyük Risk Taşıyor!

Öğretmenlerin Ek Ders Geliri Uçuşa Geçti: Bazı Branşlarda Aylık 28 Bin TL'yi Aşıyor!

Atama Bekleyen Öğretmen Adayları Dikkat! MEB'in Verileri Öğretmen İstihdamındaki Yanılgıyı Ortaya Serdi

OVP Açıkladı, Maaşlar Yükseliyor: İşte Derece Derece Zamlı Memur Maaş Tablosu!

Öğretmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 6 Saat İle Aylık 3.912 TL Ek Ödeme!

MEB'den 1. Sınıflara Özel Okuma Seti Müjdesi!

Öğretmen Atamaları Eğitimi Aksattı! 15 Günlük Süre Krizi Derinleştirdi

Belediyelerden Eğitmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 10 Saat İle 6.520 TL Ek Kazanç!

Belediyelerden Eğitmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 10 Saat İle 6.520 TL Ek Kazanç!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0