• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Talip Geylan'dan memur maaşlarına telafi zammı açıklaması

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyon karşısında eriyen ve alım gücü azalan memur maaşlarının aylık samlar ve refah paylarıyla artırılması gerektiğini söyleye

Gündem 6.10.2022 11:39:52 0
Talip Geylan

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini, fiyatların fahiş oranlarda arttığını ancak memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz kaldığını ve memurların alım gücünün azaldığını söyledi.

Fahiş fiyat artışlarından dolayı yaşanan sıkıntılara da değinen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan şunları söyledi:

“Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon eylülde yüzde 3,08 artarken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. İğneden ipliğe tüm giderlerdeki fahiş artışlar dar ve sabit gelirliler başta olmak üzere ekonomik anlamda toplumun tüm kesimlerini baskılayan bir duruma neden olmaktadır. Nitekim, Türkiye Kamu-Sen olarak geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerine bu konuyu özellikle ele aldık. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücünün artırılmasının kırmızı çizgimiz olduğunu vurguladık. Yaşanan ekonomik gelişmeler haklılığımızı bir kez daha göstermiştir. Ancak taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimizden biri olan seyyanen zam masada karşılık bulmadı. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam ediyoruz. Ayrıca, kamu çalışanlarının son yıllarda eriyen alım gücünün artırılması, çalışanların yükselen enflasyon karşısında  korunması, geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi noktasında bir telafi zammının mutlaka hayata geçirilmesi gerekir.” dedi.

Enflasyon Farkları Aylık Olarak Ödenmeli.

“Bilindiği gibi, Hükümet enflasyon farkını kamu çalışanlarına yılda iki kez ödüyor. Ancak bu durum kamu çalışanlarının ekonomik açıdan ferahlamasına yetmiyor. Evet,  kamu çalışanları altı ayda bir enflasyon farkı alıyor ancak altı ay boyunca enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor. Yapılması gereken; enflasyon farklarının aylık olarak kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşlarına yansıtılmasıdır. Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar enflasyona karşı ezilmeye devam edecektir.  Hükümete çağrıda bulunuyorum: Gelin kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin enflasyon karşısında ezilmesini, daralmasını, bunalmasını engellemek için enflasyon farklarını aylık olarak ödeyelim.” diye konuştu.   

Yüzde 3 refah payı gündemimizde.

“Refah payı uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gereklidir. Çünkü sadece enflasyon farkının ödenmesi, sıfır zam anlamına gelmektedir. Gerçek anlamda zam; enflasyon farkı ödenmesinin yanı sıra refah payı uygulamasının hayata geçirilmesidir. Her yıl için yüzde 3 refah payı uygulamasının kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılması gerekir. Üç talebimizi hala sıcak bir şekilde gündemde tutmaya çalışıyoruz. Refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz ekonomik taleplerimiz karşılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kamu çalışanlarının alım gücünü artıracak tedbirleri paydaşlarımıza iletiyoruz.

 “Geçtiğimiz gün Genel Başkanımız Önder Kahveci ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’i ziyaret ettik. Görüşmede kamu görevlilerinin sorunları ve beklentilerini değerlendirdik. Önemli başlıklardan birisi de kamu çalışanlarının alım gücünü artıracak tedbirlerin hayata geçirilmesi oldu.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2022 Temmuz ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanılarak Temmuz 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 16.487,43 lira olarak hesaplandı. Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı ise 7.511,01 TL olarak belirlendi. Hal böyle iken, kamu çalışanlarının maaşlarının tamamı yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bütün kamu çalışanları adına bir adım atılmasını bekliyoruz.” dedi.

MEB'den Öğretmenlere İl İçi Tayin Müjdesi: Başvurular Başlıyor!

Sivas Ulaş’ta Yeni Dönem: Bünyamin Karacalar Göreve Başladı

MEB’den Öğretmenlere Ortak Sınav Görevi: Kritik Tarihler Açıklandı!

Devlet Memurları Kanunu’nda Önemli Değişiklikler TBMM’de

Sağlık Bakanlığı’ndan Büyük Alım: Lise Mezunu Hemşirelere de Şans Tanınıyor!

Ek Ders Krizi: Öğretmenler Ödeme Alamayacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Şaşırtan Karar! İl İçi Atama Takvimi İptal Edildi

Ek Ders Modülü Alarmı: Öğretmenlerin Ücretlerinde Kesinti Tehlikesi!

MEB'den Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Sıkı Ayar!

İl milli eğitim müdürü görevden alındı

Öğretmen ve Okul Yöneticileri Dikkat! Mezuniyet Törenlerinde Bu Kurallara Uymazsanız Soruşturma Açılacak

İOKBS Ücretleri de Ek Derslerle Birlikte Yatacak! Öğretmenlerin Beklediği Ödeme Takvimi!

Öğretmen Atamalarında Mülakatlar Artık Daha Az Komisyonla Yapılacak

Uzman ve Başöğretmen Maaşları Yükseldi! Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?

Öğretmen Ek Ders Ücreti Hesaplamasında Yeni Sistem

MEB'in Yeni Ek Ders Modülü Çöktü Mü? Öğretmenlerin Ek Dersleri Yanlış Hesaplandı!

2025 YKS'de Görev Alacak Salon Başkanı Gözetmen ve Personel Listesi Yayınlandı!

Skandal Paylaşım! Fenomen Öğretmen Öğrencilerin Beslenme Çantalarını İfşa Etti!

MEB’den Öğretmenlere Ortak Sınav Görevi: Kritik Tarihler Açıklandı!

Son Dakika! 1 Mayıs'ta Hangi Kurumlar Hizmet Verecek, Hangileri Kapalı? İşte Detaylar!

Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Artıyor, Emekliliğe Yansıyor mu?

YKS Görev Ücretleri Açıklandı! Öğretmenler İçin Başvuru Süreci Başladı

Tatil Yok Görev Var: 1 Mayıs'ta Nöbet Tutan Öğretmenlere Ek Ders Ücreti

Erzincan’dan Rekor Promosyon Anlaşması: Öğretmenler Kazandı!

BİLSEM Öğretmenlerinin Zamlı Maaşları ve Ek Ders Ücretleri Açıklandı

Öğretmenlere Yeni Denetimler Başlıyor!

Ali Yalçın’dan memur maaşına seyyanen zam açıklaması

Memur Maaşlarına %13,5 Zam mı Geliyor? İşte Detaylar

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak MEB Tarihi Duyurdu

Memur Maaş Zammı İçin Bakan Işıkhan'dan Ağustos Sinyali!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51