• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Talip Geylan'dan memur maaşlarına telafi zammı açıklaması

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyon karşısında eriyen ve alım gücü azalan memur maaşlarının aylık samlar ve refah paylarıyla artırılması gerektiğini söyleye

Gündem 6.10.2022 11:39:52 0
Talip Geylan

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini, fiyatların fahiş oranlarda arttığını ancak memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz kaldığını ve memurların alım gücünün azaldığını söyledi.

Fahiş fiyat artışlarından dolayı yaşanan sıkıntılara da değinen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan şunları söyledi:

“Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon eylülde yüzde 3,08 artarken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. İğneden ipliğe tüm giderlerdeki fahiş artışlar dar ve sabit gelirliler başta olmak üzere ekonomik anlamda toplumun tüm kesimlerini baskılayan bir duruma neden olmaktadır. Nitekim, Türkiye Kamu-Sen olarak geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerine bu konuyu özellikle ele aldık. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücünün artırılmasının kırmızı çizgimiz olduğunu vurguladık. Yaşanan ekonomik gelişmeler haklılığımızı bir kez daha göstermiştir. Ancak taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimizden biri olan seyyanen zam masada karşılık bulmadı. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam ediyoruz. Ayrıca, kamu çalışanlarının son yıllarda eriyen alım gücünün artırılması, çalışanların yükselen enflasyon karşısında  korunması, geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi noktasında bir telafi zammının mutlaka hayata geçirilmesi gerekir.” dedi.

Enflasyon Farkları Aylık Olarak Ödenmeli.

“Bilindiği gibi, Hükümet enflasyon farkını kamu çalışanlarına yılda iki kez ödüyor. Ancak bu durum kamu çalışanlarının ekonomik açıdan ferahlamasına yetmiyor. Evet,  kamu çalışanları altı ayda bir enflasyon farkı alıyor ancak altı ay boyunca enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor. Yapılması gereken; enflasyon farklarının aylık olarak kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşlarına yansıtılmasıdır. Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar enflasyona karşı ezilmeye devam edecektir.  Hükümete çağrıda bulunuyorum: Gelin kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin enflasyon karşısında ezilmesini, daralmasını, bunalmasını engellemek için enflasyon farklarını aylık olarak ödeyelim.” diye konuştu.   

Yüzde 3 refah payı gündemimizde.

“Refah payı uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gereklidir. Çünkü sadece enflasyon farkının ödenmesi, sıfır zam anlamına gelmektedir. Gerçek anlamda zam; enflasyon farkı ödenmesinin yanı sıra refah payı uygulamasının hayata geçirilmesidir. Her yıl için yüzde 3 refah payı uygulamasının kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılması gerekir. Üç talebimizi hala sıcak bir şekilde gündemde tutmaya çalışıyoruz. Refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz ekonomik taleplerimiz karşılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kamu çalışanlarının alım gücünü artıracak tedbirleri paydaşlarımıza iletiyoruz.

 “Geçtiğimiz gün Genel Başkanımız Önder Kahveci ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’i ziyaret ettik. Görüşmede kamu görevlilerinin sorunları ve beklentilerini değerlendirdik. Önemli başlıklardan birisi de kamu çalışanlarının alım gücünü artıracak tedbirlerin hayata geçirilmesi oldu.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2022 Temmuz ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanılarak Temmuz 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 16.487,43 lira olarak hesaplandı. Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı ise 7.511,01 TL olarak belirlendi. Hal böyle iken, kamu çalışanlarının maaşlarının tamamı yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bütün kamu çalışanları adına bir adım atılmasını bekliyoruz.” dedi.


Öğretmen Mutlu Olursa Gelecek Aydınlanır”: Kamu-Sen’den Anlamlı 24 Kasım Mesajı

Ek Zam, Yüzde 100 Ek Ders Artışı ve İkramiye: Öğretmenlerin Ekonomik İyileştirme Talepleri!

İstanbul'da Toplu Ulaşım Öğretmenlere Ücretsiz!

Yusuf Tekin Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerin Yüreğinde Bıraktığı Derin İze Dikkat Çekti

Tarım ve Orman Bakanlığı 496 Personel Alacak: Başvurular Online Başladı

Tüm öğretmenlere yönelik MEB’den yasak kararı

Eğitim Gücü Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Ardeşen'de Okul Müdürü Kemal Kalender Kalp Krizinden Vefat Etti!

Eğitim Gücü Sen Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Yeni Yargı Paketiyle 50 Bin Hükümlüye Erken Tahliye Yolu Açılıyor! Denetimli Serbestlikte Büyük Değişiklik!

MEB’den Kritik Duyuru: Öğretmen Atamaları Öğretmenler Günü’nde

Tokat'ta Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri Tavuk Dürüm Kurbanı

Gümüşhane Kelkit’te İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda Zehirlenme Şüphesi! 29 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla GSS Primleri İki Katına Çıktı, 1 Aralık'ta Yürürlükte!

İstanbul Başsavcılığı Yürüttü: Öğretmen, Doktor ve Kamu Personeli Dahil 35 Kişi FETÖ’den Cezaevine Gönderildi!

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

61 Yaşındaki Okul Müdürü Dursun Gülseren Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti!

MEB’den 24 Kasım’a Özel Büyük Jest: Öğretmenlere Teknoloji, Giyim ve Gıda İndirimleri!

Biyoloji Öğretmeni Musa Bağcı ve Matematik Öğretmeni Ramazan Cerit Vefat Etti

Emekli Öğretmen Abdullah Coşkun’u Öldüren Trafik Şiddeti Gündemde

İlkadım'da Görevli Öğretmen Turgay Erol Hayatını Kaybetti

Meclis’ten Milyonları Etkileyecek Yeni Vergi Paketi: Araç, Gayrimenkul ve SGK Düzenlemeleri Yolda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan Kritik Açıklama: Teknogirişimlere 900 Bin TL'ye Kadar Finansal Destek!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8