-
BIST 100
16066,64%0,70
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
Sözleşmeli öğretmen eş durumu (ikisi de sözleşmeli olan) yer değiştirme duyurusu yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme duyurusunu yayımladı. MEB tarafından yayımlanan duyuru şöyle:
Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşlerin Aile Birlikteliğine İlişkin Açıklama .
Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında her ikisi de sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen eşlerin, aile birlikteliğine bağlı olarak iller arası yer değiştirme işlemleri için 3-7 Eylül 2021 tarihleri arasında başvurular alınacak, atamalar 10 Eylül 2021 tarihinde sonuçlandırılacaktır.
AÇIKLAMALAR
1. Yer değiştirme başvuruları 3 Eylül 2021 - 7 Eylül 2021 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kişisel şifre kullanmak suretiyle Başvuru İşlemleri modülü üzerinden alınacak olup atama sonuçları 10 Eylül 2021 tarihinde ilgililerin MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
2. Bu kapsamda sadece Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli olarak farklı illerde görev yapan öğretmen eşler başvuruda bulunabilecektir.
3. Başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesi kapsamında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerekmektedir.
4. Eşlerden birinin 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayacak olması nedenine bağlı olarak öğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır.
5. Her ikisi de 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
6. Eşlerden birinin 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamış olması halinde, aynı tarih itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir.
7. Askerlik ve doğum sonrası izin nedenlerine bağlı olarak sözleşmesi feshedilen öğretmenlerden 30 Eylül 2021 tarihine kadar görevine başlayacağını belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan en geç 4 Ekim 2021 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
8. 2021 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu kapsamında atama işlemi gerçekleşen sözleşmeli öğretmenlerin Bakanlığımızda sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen eşleri de, 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesi kapsamında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaları kaydıyla eşlerinin atandığı il'e atanmak üzere başvuruda bulunabilecektir.
9. Bir yıllık çalışma süresinin hesabında çeşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sözleşmenin feshedildiği süreler dikkate alınmayacaktır.
10. Her ikisi de 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresinin tamamlayan/tamamlayacak olan ve karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusu zorunlu olan eşler, istemeleri halinde çeşitli nedenlere (illerin sözleşmeli öğretmen pozisyon durumları, alanlar itibarıyla norm kadro durumu, öğretmen ihtiyaç durumu, hizmet süresi yetersizliği vb.) bağlı olarak eşlerinin görev yaptığı il için yer değiştirme başvurularının olumsuz sonuçlanabilme ihtimaline karşılık aile birlikteliğinin Bakanlığımızca uygun görülen bir ilde sağlanmasını isteyebileceklerdir. Bu durumda her iki sözleşmeli öğretmenin de Başvuru Formundaki bu şeçeneği 'İstiyorum' olarak işaretlemesi gerekmektedir. Başvuruda bulunan eşlerden birinin bu seçeneği 'İstemiyorum' olarak işaretlemesi durumunda diğer eşin isteğine ilişkin talep dikkate alınmayacaktır.
11. Başvurular sırasıyla okul-kurum/ilçe/il millî eğitim müdürlüklerince incelenecek ve uygun olan başvurular MEBBİS üzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.
12. MEBBİS dışında (posta, e-posta, belgegeçer, v.b) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
13. Yer değiştirme işlemleri öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli il olmak üzere illerin sözleşmeli öğretmen pozisyonları, illerin alanlar itibarıyla norm kadro ve öğretmen ihtiyacı dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre il millî eğitim müdürlükleri emrine yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Hizmet süresinin hesabında 10 Eylül 2021 tarihi dikkate alınacaktır. Hizmet süresinin eşitliği halinde göreve önce başlayan sözleşmeli öğretmenin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
14. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin kararnameleri görev yaptıkları il ile yer değişikliğinin gerçekleştiği il’e sistem üzerinden gönderilecektir.
15. Görevden ayrılma işlemleri kararnamelerin gönderilmesini müteakip yapılabilecektir. Bilgilerini ve yazımızın ilinize bağlı eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli
Öğretmenlere Valiliğinizce duyurulması hususunda gereğini rica ederim
MEB Akademisi İçin Tarih Verildi: İlk Ders Zili 13 Nisan'da Çalıyor, Kayıt Maratonu Başlıyor!
O Tarihe Dikkat! Sağlık Bakanlığı Atama Takvimini Duyurdu: Kimler Başvurabilir?
Öğretmenlikte Akademi Dönemi Başlıyor: Yeni Hazırlık Eğitimi Yönetmeliği ile Tüm Kurallar Değişti!
15 Mayıs Öncesi Sendikalarda Tansiyon Yükseldi: Talat Yavuz'dan Çok Sert "Performans" Çıkışı!
Talip Geylan'dan Memur Paketine Sert Çıkış: Ek Zam, Vergi Reformu ve Bayram İkramiyesi Masada!
Ücretli Öğretmenlerin Mart Ayı Maaş Hesabı Değişti: Tam 6.345 TL Kesinti Yapılacak!
Sabah Saatlerinde Sürpriz Gelişme: MEB Ara Tatil Seminerlerinde Bir İlki Başardı!
MEB Ortak Sınav Kılavuzu Yayımlandı: İşte 5 Kritik Sınavın Tarihleri ve Kuralları!
İstanbul’da Eğitim Devrimi: İkili Eğitim Tarihe Karışıyor, Tam Gün Oranı %88!
MEB’den Liselilere Tatil Sürprizi: Hem Dinlendiren Hem Eğiten Rehber Erişime Açıldı!
ÖSYM’den Dev Organizasyon: EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte O Tarih.
Meclis’in Masasındaki 10 Kritik Madde: Milyonların Gözü Bu Düzenlemelerde!
Ara Tatil Semineri Başlıyor: Öğretmenler İçin Yeni Eğitim Programı
Öğretmenlere Bir Hafta İzin Gibi Görev! MEB Ortak Sınav Değerlendirme Detaylarını Açıkladı
Eğitimde Kreş ve Ramazan Genelgesi Gerilimi: Bakan Tekin Suç Duyurusunu Açıkladı
Mart Ayı SED Yardımı Yattı mı? Bakanlıktan Çocuk Başına Dev Destek Açıklaması!
Üniversiteliler Dikkat! Kamu ve Özel Sektör Staj Başvurularında Yeni Dönem.
MEB’den Yeni Karar: Öğretmenler Artık Bu Sınavlarda da Görev Alacak
Eğitimde Ücretli Öğretmen Alarmı: 62 İlde Rakam 71 Bini Aştı!
Uzman ve Başöğretmenlerin Maaşı Neden Düştü? Mart Bordrolarında Dikkat Çeken Kesinti
Memur maaşları eriyor, emeklilikte kayıp büyüyor!
Yemek Ücretlerine Meclis Piyangosu: Günlük 300 TL İstisna ile Net Maaşlar Artıyor!
Bilişim, Müzik, Sanat ve Spor Branşları Dikkat! Ara Tatil Sonrası DYK’lar Değişiyor.
Seminerlere Katılmayana Ceza Yok mu? MEB’den Tartışmalı Karar.
Bayram İkramiyesi Takvimi Belli Oldu: İşte Emekliyi Sevindiren Ödeme Günleri.
MEB’den Yardımcı Kaynaklara Kırmızı Kart: "Yeni Müfredata Uymuyor!"
MEB’den Sınav Görevlisi Ücretlerine Güncelleme! İşte 2026 Net Ödeme Listesi.
MEB Ortak Sınav Takvimi Belli Oldu! İşte Ülke Geneli Sınav Tarihleri.
Emekli Bayram İkramiyesi ve Maaş Ödemeleri Başladı! İşte Gün Gün Tam Liste.
Müdür Atamalarında Kritik Gelişme! 5 Mart Tarihli Yönetmelik Davalık Oldu.
Yükleniyor
LİG TABLOSU
-
1
ÖSYM’den Dev Organizasyon: EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte O Tarih.
-
2
Meclis’in Masasındaki 10 Kritik Madde: Milyonların Gözü Bu Düzenlemelerde!
-
3
Ara Tatil Semineri Başlıyor: Öğretmenler İçin Yeni Eğitim Programı
-
4
Öğretmenlere Bir Hafta İzin Gibi Görev! MEB Ortak Sınav Değerlendirme Detaylarını Açıkladı
-
5
Eğitimde Kreş ve Ramazan Genelgesi Gerilimi: Bakan Tekin Suç Duyurusunu Açıkladı
-
6
Mart Ayı SED Yardımı Yattı mı? Bakanlıktan Çocuk Başına Dev Destek Açıklaması!
-
7
Üniversiteliler Dikkat! Kamu ve Özel Sektör Staj Başvurularında Yeni Dönem.
-
8
MEB’den Yeni Karar: Öğretmenler Artık Bu Sınavlarda da Görev Alacak
-
9
Eğitimde Ücretli Öğretmen Alarmı: 62 İlde Rakam 71 Bini Aştı!
-
10
Uzman ve Başöğretmenlerin Maaşı Neden Düştü? Mart Bordrolarında Dikkat Çeken Kesinti



