• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,02
  • EURO

    50,23% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5916,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Sınav yapılmayacak dersler açıklandı, MEB sınavlarla ilgili detayları kurumlara gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlarla ilgili detayları resmi yazıyla kurumlara gönderdi. Bakanlık, yüz yüze eğitimi yapılmayan derslerin sınavlarının yapılmamasına karar verdi.

Eğitim 27.10.2020 23:54:00 0
Sınav yapılmayacak dersler açıklandı, MEB sınavlarla ilgili detayları kurumlara gönderdi
OKULLARDA SINAV UYGULAMALARININ AYRINTILARI AÇIKLANDI
      
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla ilkokul ve ortaokul ile liselerde yüz yüze eğitim ve sınavlara ilişkin illere iki ayrı yazı gönderdi. 
Gönderilen yazıya göre liselerde bugüne kadar yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olacak. Sınav uygulama takvimi, eğitim kurumu zümre başkanları kurulunca belirlenecek ve eğitim kurumu yönetimince tüm öğrencilere süresi içinde duyurulacak. Sınavlar, ihtiyaç duyulması halinde cumartesi günleri de dahil edilerek her bir sınav için bir ders saati süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları bu süreye uygun olarak hazırlanacak.
Ayrıca liselerde beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik derslerinin sınavları uygulamalı yapılacak. 
Sınav uygulamalarında öğrencilerin oturma planı fiziki mesafeyi
koruyacak şekilde, maske kullanımı ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının tamamında Kovid-19 salgını ile ilgili tedbirler, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'na göre eksiksiz ve zamanında gerçekleştirilecek.
Sınav sürecinde barınma ihtiyacı olan öğrenciler, talep etmeleri halinde, durumlarına uygun paralı veya parasız yatılı olarak ilgili mevzuat hükümlerine göre okul pansiyonlarından yararlandırılacak. 
Kendisinde ya da birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birisinde kronik hastalık bulunan öğrenciler ile kendisinin ya da birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birisinin Kovid 19'a yakalanması veya temaslı olması nedeniyle karantina kapsamına alınan ve bu nedenle sınavlara süresi içerisinde katılamayan öğrenciler, eğitim kurumunda uygun bir zamanda ve izole bir ortamda gerekli tedbirler uygulanarak sınava alınacak. 
- İlkokul ve ortaokullarda sınav uygulama esasları
Öte yandan resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yüz yüze eğitim faaliyetleriyle birlikte uzaktan eğitim faaliyetleri de ölçme ve değerlendirme kapsamına alınacak.
İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin hıfzıssıhha kurullarıyla iş birliği içinde aldığı kararlar doğrultusunda haftada 5 gün yüz yüze eğitim öğretim yapılan okullarda ölçme ve değerlendirme uygulamaları ilgi yönetmelik hükümleri doğrultusunda salgından önce olduğu gibi yürütülecek.
Sınavlar okul ortamında yapılacak ancak kendisinde veya ailede, birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da Kovid-19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.
Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurularak sınava alınacak.
Okullarda yapılacak sınavlarda dersin öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme esaslarına uyulacak ve sınavların tarihine okullardaki sınıf ve alan zümre başkanları kurulunca karar verilecek.
Sınavı yapılacak her bir ders için sınav süresi bir ders saati olarak planlanacak ve sınav bu süreye uygun olarak hazırlanacak. Gerekli görülmesi halinde, cumartesi günleri de okullarda sınav yapılabilmesine imkan sağlanabilecek. Sınav tarihleri en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-okul sistemine işlenecek.
Yatılı bölge ortaokullarında kayıtlı olan ve eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim yoluyla takip eden öğrencilerin, sınav tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen koşulları dikkate alınarak pansiyonda konaklayabilmeleri sağlanacak.
- Ders etkinliklerine katılım puanı verilecek
Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.
Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak. Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacak.
Proje ve ders etkinlikleri uygulamalarının dersin özelliğine göre yüz yüze veya canlı ders ve çevrim içi diğer (e-posta gibi) ortamlarda sunulabilmesi sağlanacak.
2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde bugüne kadar yapılmış olan bir sınav veya ölçme değerlendirme uygulamasının var olması durumunda bunlar geçerli olacak ve e-okul sistemine işlenecek.
Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının tamamında Kovid-19 salgınına yönelik tüm tedbirler eksiksiz ve zamanında alınacak.SINAV YAPILMAYACAK DERSLER
İşte MEB'in açıkladığı o dersler:
*Görsel Sanatlar
*Müzik
*Beden Eğitimi ve Oyun
*Beden Eğitimi ve Spor
*Trafik Güvenliği
*İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi
*Teknoloji ve Tasarım
*Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
*Peygamberimizin Hayatı
*Temel Dini Bilgiler
*Seçmeli Dersler

2025-2026 Eğitim Yılında Yeni Boykot: Öğretmenler Maaş Karşılığı Dışındaki Derslere Girmeyecek mi?

TBMM'de Kabul Edilen Uzmanlık ve Denetim Yasası Neden Yürürlüğe Girmiyor? Platformdan Sert Çıkış!

Yeni Varyant H3N2 Yayılıyor mu? İlk Vakalar Okullardan Bildirildi

Bakan Tekin, Togg T10F İle Okula Geldi: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Temel Hedefini Açıkladı!

Manisa’nın İlk Kadın Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Çoklu Organ Yetmezliği Nedeniyle Hayatını Kaybetti

2026 ramazan ne zaman başlıyor, Ramazan bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün?

Öğretmen Atamalarında Kritik Viraj: 10 Bin Kontenjan Artacak mı?

LÖSEV, YERLİ MALINA SAHİP ÇIKIYOR: “TEMİZ VE SAĞLIKLI BESLENME KANSER RİSKİNİ AZALTIR”

Eğitimde “Kural Bazlı Fiyatlama” Modeli Devrede Giriş ve Odak Noktası:

Avustralya’da Yahudilere yönelik saldırı: 12 ölü çok sayıda yaralı var

Memur maaşına yeni zam geliyor! 2026 Ocak‘ta maaşlar ve emekli maaşları artacak

Yeni Haftada Hava Durumu Nasıl Olacak? Karla Karışık Yağmurlu Bölgeler

Hazine ve Maliye Bakanlığı 250 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alıyor!

10 Bin Öğretmen Adayı Alımı Takvimi ve Branş Dağılımı

Borç kapatma kredisi geliyor! TBMM’den güzel haber, borçlar silinecek

Eğitim Neferlerine Minnet Projesi Kapsamında Yeni Ayrıcalık..!

Talip Geylan’dan MEB Bütçesi İçin Net Talepler...

Tarih Öğretmeni Ömriye Erdoğan Karataş Vefat Etti

Öğretmenlerden Sonra Mühendisler: Diplomaya Rağmen Asgari Ücret Teklifleri

Hatice Gani Erverdi Ortaokulu Öğretmeni Ayşegül Koşar Vefat Etti

Staj ve Çıraklık Mağdurluğunda Tarihi Adım: Milyonlara Emeklilik Yolunu Açacak Teklif Mecliste

Kadrolu Öğretmenlerin Hangi Ek Dersleri Kesilecek? Nöbet, DYK ve Halk Eğitim Kurs Ücreti Risk Altında

Tuzla İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu Müdürü Aziz Şayan Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Van’da Önemli Atama: Elif Yörük Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oldu

Öğretmen Yetiştirmede Yeni Dönem: MEA’nın Eğitimi Başlıyor, Merkezler Resmen Açıklandı

EBA Çöktü, Sistem Tıkandı: Okul Öncesi Eğitimde Acil Reform Çağrısı

Ali Karasu İlkokulu Müdürü Yusuf Gözütok Vefat Etti....

Ocak 2026 Bedelli Askerlik Fiyatı Ne Kadar Olacak? İşte %18,73 Kümülatif Zam İle Yeni Ücret Tahmini

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9