• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,81% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4840,01% -0,34
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu MTAL. ' de 'Özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası' açıldı.

'Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz' anlayışıyla özel çocuklar için yola çıkan Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir ilke imza attı. Özel eğitime ihtiyaçlı çocuklar için açılan 'öze

Eğitim 12.12.2022 22:04:15 0
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu MTAL.
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden özel gereksinimli çocuklar için bir ilk!
 
Bugün dünyada her 44 çocuktan 1’i özel gereksinimli (engelli) birey riski ile dünyaya geliyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen gelişimsel farklılıkları olabiliyor.
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda bir ilke imza attı. Atayurt Mahallesi bölge sakinleri, uzun yıllardır orta öğretim sonrası Özel eğitim alt sınıfının olmamasından kaynaklı Özel gereksinimli çocuklarını, ortaöğretim sonrası eğitim öğretimden uzaklaştırmak zorunda kalıyordu. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl bu mağduriyete bir son verdi ve “3. Kademe özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası” açtı.
Özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası Öğretmeni Nazmiye ESKİ; Bilimsel araştırmalar özel gereksinimli bireyler için, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde özel gereksinimli belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı özel gereksinim gerektiren çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. Bu sebeple sınıfımızda çocuklarımızla birebir Özel eğitim sınıfı uygulamaları, montessori materyalleriyle zenginleştirilerek eğitimde farklı ve alternatif yaklaşımlarda eğitim metolojisi uygulaması yoluna gidilecektir. Öğretim programımızda ise; Bağımsız Yaşam Becerileri, Beslenme, Sağlık ve Güvenlik, Din Kültürü ve Meslek Ahlakı, Görsel Sanatlar, İletişim ve Sosyal Beceriler, İş ve Beceri Uygulamaları, Matematik, Müzik ve Oyun, Spor ve Fiziki Etkinlik, Türkçe dersleri bulunmaktadır. “ dedi.

Okul Müdürü Ayla Emine ÇİFTÇİ 'Eğitimin ana işlevi, bireysel potansiyele işlerlik kazandırmak üzere bireyin yeteneklerini geliştirmektir. Bu durum eğitim süreçlerinin ve ortamlarının bireylerin özel durumlarının da baz alınarak düzenlenmesini gerektirmektedir. Bu gaye ile yola çıkarak özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri, diğer öğrencilerle uyum sağlamasına katkıda bulunarak akranları ile birlikte eğitimlerine öncelik verilmesi için özel çocuklarımızın ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda; okulumuzda 12 Aralık 2022 den itibaren “ 3. Kademe özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası” açılmıştır. Açılan “özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası”,  okulumuz için bir  ilk olma özelliğine sahip olup; bölgemizde bulunan velilerimize ve yaygınlaştırma yoluyla ulaşabileceğimiz bölge halkına, özel çocuklarımızın eğitim süreçlerinde “es “ vermeden ve  de Mesleki alanlarına yönelebilecek bir alanda da devam edebilmelerini amaçlıyoruz. Böylece bölge halkımıza, mesleki ve yaygın eğitim kurumlarımıza da farkındalık kazandıracağının mutluluğu içindeyim. Bölge halkımızın özel gereksinimli ve Otizmli çocukları adına bir yol haritası belirlerken,  eğitici ve öğretici bir yoldaş olmaya hazırız. Bu vesile ile açmış olduğumuz 3. Kademe özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odası okul çevremizdeki ailelere ve özel çocuklarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
 'ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARI KABUL DÜZEYİNDE ARTIŞ'
 Özel eğitim sınıfı ve destek eğitim odasının sağladığı faydalardan bahseden ÇİFTÇİ, 'Okulumuzda eğitim öğretime devam eden normal çocukların özel gereksinimli çocuklarımıza olan bakış açısı daha şimdiden değişmiş ve kabul düzeyleri artmıştır. Özel eğitim ihtiyaçlarından dolayı bölgemizde ortaöğretim sonrası eğitim – öğretimine devam edemeyen çocuğumuz, sosyallikten ve eğitimden uzaklaşmadan mevcut işlevleri daha çok kullanılabilir düzeye getirilmiş ve daha fazla kaybın önüne geçilmiştir. Özel çocuklarımızın velileri kendilerini okula ait hissetmiş özel gereksinimli çocuklarına karşı farklı gözle bakılması durumu ortadan kaldırılmıştır. ' dedi.










 

Öğretmenler 'Maaş Erimesi' İsyanında: Yeni Vergi Dilimleri Neden Yetersiz Kaldı?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Personeline Rekor Promosyon: 96 Bin TL Tek Seferde Ödenecek!

Öğretmenlerin Dikkatine: Eylül Ek Ders Ücretleri İçin Kritik Süreç Başladı!

Bakanlığa Maaş Uyarısı! Binlerce Öğretmen Mağdur, Sebebi Kademe İlerlemelerindeki Hata

Adalet Bakanlığına personeline rekor maaş promosyonu ve faizsiz kredi

Uzman ve Başöğretmenler Maaş Tazminatlarını Ne Zaman Alacak?

Genç öğretmen basit bir ameliyatta öldü, aile şikayetçi oldu

Öğretmenlerin "Kırtasiye Parası" Ödemeleri Başladı: 5.265 TL Hesaplara Yatırılıyor

Öğretmenlerin Ders Programları Yeniden Şekilleniyor: Atamalarla Okullarda Yeni Dönem

MEB Öğretmenlerinin Eylül Ek Ders Heyecanı: Ödemeler Başladı, Farklı Uygulama Dikkat Çekiyor

Öğretmenlere şantiye şefi yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0