-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Promosyon diye sadaka istemiyoruz
Eğitim Gücü Sen Kayseri İl Temsilcisi Yasemin ÇANDIR Kayseri ilindeki eğitim çalışanlarının promosyon beklentisine ilişkin yürüttükleri çalışmaları açıkladı.
Çandır yaptığı açıklamada 'Güncel ekonomik koşullar, enflasyon farkları nedeniyle öğretmen ve memur maaşlarından %400‘lerin üzerinde kar elde eden bankaların promosyonları güncellemesi talebimizi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve üyemiz bulunsun bulunmasın hiçbir ilçemizi ayırmadan 16 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazılı olarak bildirdik. İki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz dışında maalesef olumlu ya da olumsuz bir yanıt almadık, aldığımız cevaplar da ne yazık ki tatmin edici değildi.'dedi.
Milli Eğitim Müdürlükleri ile bankalar arasında yapılan sözleşmelerin protokolün imzalandığı dönemdeki şartların değişmiş olması nedeniyle personel lehine revize edilmesi T.C. Anayasasının 11,17/1,36 ve 74. Maddeleri, Türk Borçlar Kanunu’nun 138. Maddesi ile Türk Medeni Kanunu’nun 2. maddesi gereğidir dedik ve Eğitim Gücü Sendikası Kayseri İl Temsilciliği olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon farkı öncesi yapılan promosyon anlaşmalarının revize edilmesinde emprevizyon ilkesini de gerekçe olarak sunduk.
Eğitim çalışanları farklı kurum ve üniversitelerin yaptıkları anlaşma haberlerini okudukça sadece Kayseri’de değil, tüm Türkiye’de eğitimcilere promosyon değil sadaka verildiğini görmekte ve ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini yanlarında durmaya davet etmektedir. Öğretmenler şu an güncel verilerle açlık sınırında maaş almaktadır. Eylül ayı itibariyle çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak şöyle dursun, artık karınlarını nasıl doyuracağımızı düşünmeye başladık. Eğitim camiası, insanca yaşamak konusundaki bu taleplerinin toplumun farklı kesimlerince eleştirilmesine ve toplum nezdince icra ettikleri mesleğin bu kadar yıpratılmış ve itibarsızlaştırılmış olmasına da ayrıca üzülmektedir. Eğitimcilik fedakârlık mesleği değildir. Fedakârlık birilerini bedava çalıştırmak için söylenen bir sıfattır. Üstelik gelinen noktada isteğimiz en azından yoksulluk sınırında bir maaş alabilmektir. Refahtan pay istemeyecek kadar umudumuzu yitirdik.
Promosyon güncellemeleri yapılan illerde ise beklentinin çok altında yapılan anlaşmalarda, ilk ödemenin geri alınması ve tazminat düşürülüp anlaşma süresi uzatılınca pula dönüşen tekliflerle yine bankaların karlı çıktıkları görülmektedir. Sabrımız sınanmaktadır. Biz sadaka değil, 1.2 milyon eğitim camiasının artık görülmesini ve duyulmasını istiyoruz. Kariyer Basamakları sınavına mecburen başvuran öğretmenlerin memnun olduğunu düşünen zihniyete uyarımızdır. Eğitimcileri küstürüyorsunuz, değersizleştiriyorsunuz. Eğer ki maksadınız eğitim sistemini çökertmek değilse öğretmeni üç kuruşa muhtaç etmemelisiniz. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için verdiğimiz mücadelede, Eğitim Gücü Sen olarak promosyon güncellemeleri eğitimcilerimizin hak ettikleri şekilde düzenlenene kadar susmayacağız.
Yasemin ÇANDIR
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN)
Kayseri İl Temsilcisi
Okullar ve Kamu Kurumları Kapalı! İşte Türkiye'nin Yeni Resmi Tatil Takvimi.
Okul Müdürlüğünden İlçe Müdürlüğüne: Mehmet Taştan Kale Eğitimine Talip!
Öğretmenlere Özel %60'lık Kampanya Hangi Markalarda Geçerli?
Mart Ayı Ücretli Öğretmen Ek Ders Bordrosu: Bayram ve Ara Tatil Kesintisi Ne Kadar?
Eşi Polis Olan Öğretmen Davayı Kazandı! Adana’da Yerleşik Düzen Kararı.
MEB Akademisi'nde Kimler Kalacak? Performans Notu Düşük Olan Eski Görevine Dönecek!
MEB'den Öğretmenlere 3 Bin TL'lik Sürpriz! E-Sınav Görev Başvuruları Başladı.
Öğretmen, Polis ve Hemşire Dikkat! Temmuz Maaşları 100 Bin Lira Sınırında.
Okul Müdürlerine 'Ek Tedbir' Talimatı! Bayram Sonrası Sınav Maratonu Başlıyor
Resmi Gazete'de Bugün: Memur Atama ve Kadro Sistemi 43 Yıl Sonra Sil Baştan!
Erdoğan’dan Külliye’de Sert Uyarı: Öğretmene Kalkan El İstikbalimize İner!
Memurun 'Vergi' İsyanı: Zam Vergiye mi Gidiyor? Mart Ayı Maaşlarında Büyük Düşüş.
Geleceğin Dili Sınıflarda Şekilleniyor: Bakan Tekin’den Tarihi Bayram Mesajı.
Resmi Gazete’de Dev Atama Dalgası: Adalet Bakanlığı Vitrini Sil Baştan!
"Kamuya İşçi Alımında Tarihi Değişiklik: Meslek Lisesi Mezunlarına Öncelik Geldi!"
Genç Öğretmene Sokakta Hain Pusu: Sırtından Bıçaklandı, Telefonu Gasp Edildi!
Öğretmenlere Nisan Başında Dev Ödeme! e-Sınav ve Açık Lise Mesaisinin Bedeli Belli Oldu
Mahkemeden Öğretmenlere Aile Birliği Kalkanı: Re'sen Atama Kararı Durduruldu!
TCMB Mart Ayı Enflasyon Beklentisini Duyurdu: Memur, Emekli ve Kiracı Hesapları Şaştı!
MEB Akademi'de Devamsızlık Yapanın Hakkı Yanacak: İşte Sert Kurallar.
"Okul Müdürlerine Kötü Haber: MEB Norm Fazlası Yöneticiler İçin Yazın Düğmeye Basıyor!"
Cumhurbaşkanı Kararıyla Bayramda Toplu Taşıma ve Köprü Geçişleri Ücretsiz Oldu.
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Öğretmen Adaylarına Her Ay 32 Bin TL Ödeme Yapılacak!
"Öğretmenlikte Akademi Devri Resmen Başladı: 4 Dönem Eğitim ve Maaş Şartı Geldi!"
MEB’den Ek Ders Kararı: Boş Derse Giren Her Öğretmene Ücret Ödenmeyecek!
MEB’den Kırmızı Alarm! 6, 8 ve 10. Sınıflar Dikkat: Bunu Yaparsanız Sınavınız Yanacak!
Kadıköy'de Promosyon Depremi: 100 Bin TL Barajı Yıkıldı, İmzalar Atıldı!
Bandırma'da Emekli Öğretmenin Sır Ölümü Çözülüyor mu?
MEB Akademisi İçin Tarih Verildi: İlk Ders Zili 13 Nisan'da Çalıyor, Kayıt Maratonu Başlıyor!
O Tarihe Dikkat! Sağlık Bakanlığı Atama Takvimini Duyurdu: Kimler Başvurabilir?
Yükleniyor
LİG TABLOSU
-
1
Erdoğan’dan Külliye’de Sert Uyarı: Öğretmene Kalkan El İstikbalimize İner!
-
2
Memurun 'Vergi' İsyanı: Zam Vergiye mi Gidiyor? Mart Ayı Maaşlarında Büyük Düşüş.
-
3
Geleceğin Dili Sınıflarda Şekilleniyor: Bakan Tekin’den Tarihi Bayram Mesajı.
-
4
Resmi Gazete’de Dev Atama Dalgası: Adalet Bakanlığı Vitrini Sil Baştan!
-
5
"Kamuya İşçi Alımında Tarihi Değişiklik: Meslek Lisesi Mezunlarına Öncelik Geldi!"
-
6
Genç Öğretmene Sokakta Hain Pusu: Sırtından Bıçaklandı, Telefonu Gasp Edildi!
-
7
Öğretmenlere Nisan Başında Dev Ödeme! e-Sınav ve Açık Lise Mesaisinin Bedeli Belli Oldu
-
8
Mahkemeden Öğretmenlere Aile Birliği Kalkanı: Re'sen Atama Kararı Durduruldu!
-
9
TCMB Mart Ayı Enflasyon Beklentisini Duyurdu: Memur, Emekli ve Kiracı Hesapları Şaştı!
-
10
MEB Akademi'de Devamsızlık Yapanın Hakkı Yanacak: İşte Sert Kurallar.



