• BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,27% 0,10
  • EURO

    48,78% -0,39
  • GRAM ALTIN

    4854,72% -0,77
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Okullara erken kapatma kararı öğrencilerde heyecan yarattı

Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Okullar için erken kapanma kararı alındı. Okulların 21 gün erken kapanması kararı öğrenciler de heyecan yarattı. İşte detaylar

Eğitim 19.04.2024 01:44:00 0
Okullara erken kapatma kararı öğrencilerde heyecan yarattı

Eğitimle ilgili gerek Türkiye’de gerek dünyada önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Yaz aylarının yaklaştığı şu dönemde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri ise yaz tatilinin ne zaman başlayacağı meselesi. Yaz tatili ile ilgili de Türkiye’de ve dünyada önemli gelişmeler yaşanıyor. Tatillerin planlanmasında ve uygulanmasında ülkeden ülkeye değişiklik gösterilirken yıldan yıla da farklılıklar yaşanıyor.

Yaz tatili ile ilgili olarak alınan karar öğrenciler de büyük heyecan yarattı. Yaz tatilinin üç hafta yani 21 gün öne çekilmesi öğrencilerin dikkatini bir anda yaz tatili ne zaman başlıyor sorusuna yöneltti.

Dünyada ve Türkiye’de gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ülkelerin ciddi tedbirler almasına neden oluyor. 

Her geçen yıl uyuşturucu kullanım yaşının düşmesi ise ülkelerin vatandaşlarını tedirgin ediyor. Hükümetlerde bu bağlamda önemli tedbirleri uygulamaya sokuyor. Okullarda yasaklı maddelerin kullanımının yaygınlaşmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere her geçen yıl bir yenisi ekleniyor. 

Öğrencilerin bu kötü ve zararlı alışkanlıklardan korunması ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için örnek çalışmalardan biri de yurtdışında gerçekleşti.

OKULLARDA SEMİNERLER BAŞLIYOR

Son günlerde kullanım yaşı oldukça düşen ve özellikle hedef haline getirilen öğrenciler arasında yasaklı madde kullanımının rekor seviyelere ulaşması üzerine Avrupa ülkeleri adeta alarm seviyesine geçmişti. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok sayıda önemli düzenleme ve karara imza atılırken özellikle de lise öğrencilerindeki oranın artması üzerine alarm seviyesi en üst düzeye çekilmişti.

YAZ TATİLİ ERKENE ÇEKİLDİ OKULLAR 20 GÜN ERKEN KAPANACAK

Avrupa’da öğrencilerin bu kötü alışkanlıklardan korunması ve çeşitli mücadele olanaklarının sağlanması için okulların 14-21 gün erken kapanması yönünde kararlar alındı. Bu kararla birlikte öğrencilere okulda ders yapılmayacak ve öğrenciler zararlı maddelerinden uzak durulması konusunda seminerlere tabi tutulacaklar. Böylece uyuşturucuyla mücadelede milli eğitim bakanlıkları ve okullar daha etkin rol oynayacak.

Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen bu önemli düzenlemelerin ardından Türkiye’de de benzer sorunların yaşanması nedeniyle gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Son yıllarda Türkiye’nin de uyuşturucu madde kullanımının artması ve kullanım yaşının düşmesi gibi sorunlarla mücadele için ciddi adımlar attığı biliniyor. Bu kapsamda milli eğitim Bakanlığının da benzer tedbirler alması gündeme geldi. MEB’in de Öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve zararlı madde kullanımının erken yaşlarda engellenmesi maksadıyla zorunlu seminer çalışmalarını başlatması durumunda okullar Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de erken kapancak. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son haftasında MEB tarafından alınan karar ile okullarda son 1 hafta ders işlenmiyor. Son hafta ders yapılmıyor ve bu derslerin yerine sosyal etkinlikler, sanatsal etkinlikler ve spor etkinlikleri ile öğrencilerin sosyal yaşantısı destekleniyor.

Türkiye’de de Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 2 haftalık seminer kararı alınması durumunda okullar 3 hafta yani 21 gün önce kapanmış olacak ve yaz tatili öğrenciler için erken başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yönde alınmış bir karar bulunmuyor. Ancak konuyla ilgili ilgili gelişmeler dikkatle takip ediliyor.

Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi haber yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.


Adalet Bakanlığına personeline rekor maaş promosyonu ve faizsiz kredi

Uzman ve Başöğretmenler Maaş Tazminatlarını Ne Zaman Alacak?

Genç öğretmen basit bir ameliyatta öldü, aile şikayetçi oldu

Öğretmenlerin "Kırtasiye Parası" Ödemeleri Başladı: 5.265 TL Hesaplara Yatırılıyor

Öğretmenlerin Ders Programları Yeniden Şekilleniyor: Atamalarla Okullarda Yeni Dönem

MEB Öğretmenlerinin Eylül Ek Ders Heyecanı: Ödemeler Başladı, Farklı Uygulama Dikkat Çekiyor

Öğretmenlere şantiye şefi yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

FBI, Charlie Kirk Suikastı Zanlısının Görüntülerini Yayınladı, 100 Bin Dolar Ödül Koydu

ŞAŞMADI, MEB’İN ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI

Öğretmenler Dikkat! Norm Güncellemesi 3 Branş İçin Büyük Risk Taşıyor!

Öğretmenlerin Ek Ders Geliri Uçuşa Geçti: Bazı Branşlarda Aylık 28 Bin TL'yi Aşıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0