• BIST 100

    10853,43%-0,81
  • DOLAR

    41,95% 0,21
  • EURO

    48,91% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5397,23% 0,67
  • Ç. ALTIN

    9122,83% 0,00

Okullara erken kapatma kararı öğrencilerde heyecan yarattı

Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Okullar için erken kapanma kararı alındı. Okulların 21 gün erken kapanması kararı öğrenciler de heyecan yarattı. İşte detaylar

Eğitim 19.04.2024 01:44:00 0
Okullara erken kapatma kararı öğrencilerde heyecan yarattı

Eğitimle ilgili gerek Türkiye’de gerek dünyada önemli kararlar alınmaya devam ediyor. Yaz aylarının yaklaştığı şu dönemde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri ise yaz tatilinin ne zaman başlayacağı meselesi. Yaz tatili ile ilgili de Türkiye’de ve dünyada önemli gelişmeler yaşanıyor. Tatillerin planlanmasında ve uygulanmasında ülkeden ülkeye değişiklik gösterilirken yıldan yıla da farklılıklar yaşanıyor.

Yaz tatili ile ilgili olarak alınan karar öğrenciler de büyük heyecan yarattı. Yaz tatilinin üç hafta yani 21 gün öne çekilmesi öğrencilerin dikkatini bir anda yaz tatili ne zaman başlıyor sorusuna yöneltti.

Dünyada ve Türkiye’de gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ülkelerin ciddi tedbirler almasına neden oluyor. 

Her geçen yıl uyuşturucu kullanım yaşının düşmesi ise ülkelerin vatandaşlarını tedirgin ediyor. Hükümetlerde bu bağlamda önemli tedbirleri uygulamaya sokuyor. Okullarda yasaklı maddelerin kullanımının yaygınlaşmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlere her geçen yıl bir yenisi ekleniyor. 

Öğrencilerin bu kötü ve zararlı alışkanlıklardan korunması ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için örnek çalışmalardan biri de yurtdışında gerçekleşti.

OKULLARDA SEMİNERLER BAŞLIYOR

Son günlerde kullanım yaşı oldukça düşen ve özellikle hedef haline getirilen öğrenciler arasında yasaklı madde kullanımının rekor seviyelere ulaşması üzerine Avrupa ülkeleri adeta alarm seviyesine geçmişti. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok sayıda önemli düzenleme ve karara imza atılırken özellikle de lise öğrencilerindeki oranın artması üzerine alarm seviyesi en üst düzeye çekilmişti.

YAZ TATİLİ ERKENE ÇEKİLDİ OKULLAR 20 GÜN ERKEN KAPANACAK

Avrupa’da öğrencilerin bu kötü alışkanlıklardan korunması ve çeşitli mücadele olanaklarının sağlanması için okulların 14-21 gün erken kapanması yönünde kararlar alındı. Bu kararla birlikte öğrencilere okulda ders yapılmayacak ve öğrenciler zararlı maddelerinden uzak durulması konusunda seminerlere tabi tutulacaklar. Böylece uyuşturucuyla mücadelede milli eğitim bakanlıkları ve okullar daha etkin rol oynayacak.

Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen bu önemli düzenlemelerin ardından Türkiye’de de benzer sorunların yaşanması nedeniyle gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Son yıllarda Türkiye’nin de uyuşturucu madde kullanımının artması ve kullanım yaşının düşmesi gibi sorunlarla mücadele için ciddi adımlar attığı biliniyor. Bu kapsamda milli eğitim Bakanlığının da benzer tedbirler alması gündeme geldi. MEB’in de Öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve zararlı madde kullanımının erken yaşlarda engellenmesi maksadıyla zorunlu seminer çalışmalarını başlatması durumunda okullar Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de erken kapancak. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son haftasında MEB tarafından alınan karar ile okullarda son 1 hafta ders işlenmiyor. Son hafta ders yapılmıyor ve bu derslerin yerine sosyal etkinlikler, sanatsal etkinlikler ve spor etkinlikleri ile öğrencilerin sosyal yaşantısı destekleniyor.

Türkiye’de de Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 2 haftalık seminer kararı alınması durumunda okullar 3 hafta yani 21 gün önce kapanmış olacak ve yaz tatili öğrenciler için erken başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yönde alınmış bir karar bulunmuyor. Ancak konuyla ilgili ilgili gelişmeler dikkatle takip ediliyor.

Sizler de konuyla ilgili görüşlerinizi haber yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.


Kantinden Alınan 'Patatesli Sıkma' 26 Öğrenciyi Hastanelik Etti!

Öğretmen Ali Er Trafik Kazasına Kurban Gitti, Soruşturma Başlatıldı!

Doktor, Öğretmen ve Polis CİMER Üzerinden Yapılan Asılsız İhbarlarla Taciz Ediliyor!

Köklü Okulun Sevilen Sınıf Öğretmeni Feyzi Özdemir Hayatını Kaybetti!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 110 Bin TL'lik Anlaşması Yeni Emsal Oldu!

İzmir'in Sevilen Türkçe Öğretmeni Cemal Benli Hayatını Kaybetti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Okul Öncesi, Fen, Matematik ve Resim Öğretmeni Alıyor! İşte Başvuru Tarihleri!

Kerem Aktürkoğlu attı Fenerbahçe 44 milyon Euro kazandı

Mardin’de öğretmene geçmişi aratan maaş promosyonu ödemesi

Okulda Cep Telefonu, Onaysız Deneme Sınavı ve Randevusuz Veli Ziyareti Yasaklandı!

Kandıra'daki Akçakoca İlkokulu'ndan Gazze'ye 100.000 TL’lik Dev Destek

Kasım Ara Tatili, Sömestr ve Yaz Tatili Tarihleri Açıklandı! İşte 2026 Yılı Eğitim Takviminin Tüm Detayları!

Başöğretmenler ve Uzman Öğretmenler Dikkat! %13,65'lik Kümülatif Zam Beklentisiyle Yeni Ek Ders Ücretleri Belli Oldu!

EGM'de Rekor Promosyon Anlaşması Tamamlandı

Lisede Oyun Tartışması Dehşete Dönüştü: “Barışalım” Diyerek Tuzağa Çekti!

Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği Kılavuzu Yayınlandı: En Çok Kitap Okuyana Ödül ve Teşvik Sistemi Geliyor!

7 İlde Pilot Uygulama Başlıyor, Lisans Eğitimi Kısaltılıyor!

Öğretmenlere Çifte Promosyon Şansı! Karaköprü İlçe Milli Eğitim'den Tarihi Anlaşma

Ek Kontenjan Yurt Sonuçları Erişime Açıldı! İşte Kayıtların Adım Adım Yapılışı!

Bakan Tekin Duyurdu: Yeni Yıldan İtibaren Kayıtlar Merkezi Sınırlamayla Kapatılacak!

330 Bin Polisin Gözü Bu İhalede! EGM Maaş Promosyonu İhalesi Başlıyor, Sendikadan Rekor Talep

Önder Kahveci, Memur Maaşlarındaki Gelir Kaybını Bahçeli’ye Sundu, Destek İstedi!

MEB'in Yeni Projesi Milli Eğitim Akademisi'nde Maaşlar Belli Oldu

Yabancı Dil ve Türkçe Öğretmenleri Sınav Görevi Fazlalığından Şikâyetçi!

MEB, Özel Eğitim Hizmetleri İçin Nitelikli Personel Alımında Hangi Şartları Arıyor?

Bakan Şimşek'ten Enflasyon Tahmini ve Emekli Zammı Açıklaması!

MEB’in Yeni Lise Modeli Taslağı Askıya Alındı: Erdoğan’dan Revizyon Talimatı

İlkokul, Ortaokul ve Liselerde Pansiyon Ücretleri Yeniden Belirlendi!

Şanlıurfa Karaköprü'de Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi!

Proje Okulunda Öğretmen Mağduriyeti: Mahkeme’den Emsal Niteliğinde Karar

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
6.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4