• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Öğretmenlerin Maş Promosyon Ücretinin Artırılması İçin Başvuru Yapıldı

Milli Eğitim Müdürlüğünün geçen yıl yaptığı anlaşma ile öğretmenlere ve diğer personele ödenen maaş promosyon ücretinin güncel anlaşmalara göre oldukça düşük kaldığı, artan enflasyon, maş zamlarına yapılan zamlar ve hayat p

Eğitim 19.03.2022 15:04:06 0
Öğretmenlerin Maş Promosyon Ücretinin Artırılması İçin Başvuru Yapıldı
Öğretmenlere ödenen promosyon ücretinin bir yılda adeta erimesi nedeni ile anlaşmanın gözden geçirilerek ödenen promosyon miktarının artırılması istendi. 
Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim çalışanları için yapılan 'Banka Promosyon' anlaşmasının revize edilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.

TES Şube Başkanı Gümüş'ün açıklaması şu şekilde:

'Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halkbank yetkilileri tarafından 2021 yılı Mart ayında 'Maaş Promosyon İhalesi' ve maaş promosyon anlaşması imzalanmıştır.
Ancak 2021 yılı aralık ayı enflasyonun beklentilerin çok üstünde gerçekleştiğinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla, hükümet yetkileri tarafından kamu çalışanlarına %30.5'lik maaş artışı yapılmıştır. Bunun sonucu olarak eğitim çalışanlarının maaşlarına en az yüzde otuzun (% 30.5) üzerinde ek ödeme yansımış ve bankalara yatan maaş, ek ders, ek ödeme, yolluk, harcırah vb. gibi para miktarı ve işlem hacmi de en az yüzde otuz oranında artmıştır. Güncel enflasyon rakamları ve Merkez Bankası tahminleri bu oranın daha da artacağını gösterirken (Ocak 11,1, Şubat ayında 4,81 toplamda 15,91) 2021 yılında 3 yıllık yapılan maaş promosyon anlaşmasının yeni oluşan değerler ve kayıplar üzerinden revize edilmesi zorunluluk haline gelmiştir.
Günümüz şartlarında imzalanan anlaşmalara baktığımızda 10 bin liralara varan imzalar atılırken geçen yıl Yıldırım ilçemiz için sadece 3500 liraya imza atılmıştır. Bu imza, yetkililerin masada nasıl bir öngörüsüzlüğün içinde olduklarının ispatıdır. Oysaki eğitim kamuoyuna 'tarihi rekor' olarak sunmuşlardı bunu! Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda fiyatları başta olmak üzere temel gereksinim maddeleri anormal bir fiyat artışı göstermiştir. Memurun alım gücü azalmış, hayat pahalılığı kamu çalışanlarının belini bükmüştür. Enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında kamu çalışanları mağdur edilmemelidir.
Bursa'da; Yıldırım'da 6 bin genelde de 38 bin civarındaki eğitim çalışanının bu zararlarının telafi edilebilmesi için, yapılan promosyon anlaşması ivedilikle revize edilmelidir.
Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz'


Tokat'ta Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri Tavuk Dürüm Kurbanı

Gümüşhane Kelkit’te İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda Zehirlenme Şüphesi! 29 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla GSS Primleri İki Katına Çıktı, 1 Aralık'ta Yürürlükte!

İstanbul Başsavcılığı Yürüttü: Öğretmen, Doktor ve Kamu Personeli Dahil 35 Kişi FETÖ’den Cezaevine Gönderildi!

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

61 Yaşındaki Okul Müdürü Dursun Gülseren Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti!

MEB’den 24 Kasım’a Özel Büyük Jest: Öğretmenlere Teknoloji, Giyim ve Gıda İndirimleri!

Biyoloji Öğretmeni Musa Bağcı ve Matematik Öğretmeni Ramazan Cerit Vefat Etti

Emekli Öğretmen Abdullah Coşkun’u Öldüren Trafik Şiddeti Gündemde

İlkadım'da Görevli Öğretmen Turgay Erol Hayatını Kaybetti

Meclis’ten Milyonları Etkileyecek Yeni Vergi Paketi: Araç, Gayrimenkul ve SGK Düzenlemeleri Yolda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan Kritik Açıklama: Teknogirişimlere 900 Bin TL'ye Kadar Finansal Destek!

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Turgay Erol Hayatını Kaybetti

MEB Fotoğraf Yarışmasının Şampiyonları Kimler?

İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Selim Keklik, Şube Müdürlüğü'ne Atandı!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde İstifa Düzeni Değişti! Yeni Tazminat Şartı Resmen Yürürlükte

Azerbaycan Sınırında Şehit Olan 20 Kahraman Asker Ankara'da Yürek Yakan Törenle Uğurlandı!

Buca Sultan Alparslan Lisesi Öğretmeni Kurtuluş Ünver Vefat Etti!

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Yeni Soluk: Eski Sistemi Tartışılan MEB, Online Eğitimi Kökten Değiştirdi!

Gazi Anadolu Lisesi'nin Sevilen Öğretmeni Hüseyin Özdemir Hayatını Kaybetti

BİLSEM 2025-2026 Takvimi Resmen Yayımlandı! İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıflar İçin Ön Değerlendirme Ne Zaman?

TSK Uçağı Kazasının Sır Perdesi Aralanıyor! Kara Kutuya Ulaşıldı, İnceleme Başladı!

Sınav Zorunluluğu Getirildi, Sadece 90 Bin Öğretmen Başarılı Oldu! MEB'den ÖBA İçin Acil Ek Süre Kararı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7