• BIST 100

    10868,28%-0,50
  • DOLAR

    42,44% 0,02
  • EURO

    49,00% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5554,99% 0,07
  • Ç. ALTIN

    9204,11% -0,09

ÖĞRETMENLER ŞÜKRETSİN

Sanırım 2015 yılıydı. Üniversiteden üç arkadaş, ailelerimizle birlikte buluşup hem hasret giderir hem de gezeriz düşüncesiyle doğal güzellikleri olan bir ilimizde bir günlüğüne buluşmaya karar verdik. Önceden öğretmenevini aramış,

Eğitim 9.07.2021 22:05:07 0
ÖĞRETMENLER ŞÜKRETSİN
Ancak yer ayırdığımız otele gittiğimizde fiyatları tekrar güncellediklerini söyleyerek, üç yatak olan bir oda için geceliğine 1850 tl istedi ve öğretmen bütçemiz imkan vermediği için otelde kalamadık. Başka otellere baktık ailece kalınabilecek yerler uçuk fiyatlarla bizi hayrete düşürdüler. Şansımızı öğretmenevinevinde denemeye karar verdik. Öğretmenevine durumu anlattık. Görevli boş yer olmadığını söyledi. Polisevine gittik,  durumumuzu izah ettik ancak polislerden başka kimseyi almadıklarını söylediler.  Diğer devlet kuruluşlarının misafirhanelerine gittik, kurum çalışanından başkasını kabul etmediklerini söylediler. Tekrar öğretmenevine geldik. Israr ettik, bir oda vardır en azından, her ihtimale karşı ayrılmış odanız vardır diye. Görevli boş bir oda olduğunu, ertesi gün için başkalarına ayrıldığını söyledi.  “Beş çocuk var,  bir gecelik lazım zaten en azından   çocuklar  kalsın, biz büyükler  öğretmenevinin önünde arabada sabahlarız diye rica ettik. Kabul ettiremedik. Öğretmenevinin salonu, salonda da koltuklar vardı. Çocuklar burda sabahlasın istedik. Onu da kabul etmedi. Tüm bu konuşmalar yaşanırken bir yandan öğretmenevine gelen telefon konuşmalarını dinliyordum. Hatrı geçen insanların işleri telde hallediliyordu. Öğretmen olarak öğretmenevinde yaşadığımız bu mağduriyet onurumuza dokundu ve çok üzüldük. Hayıflandık, üç aile ve beşimiz öğretmeniz ancak çocuklarımıza bile yatacak yer  bulamamıştık öğretmenevinde. Hatta çocuklarımızın salonda koltuk üzerinde uyumasına bile müsaade edilmemişti. “Bir arkadaşımız ben öğretmenim ve ben çıkmıyorum  sabaha kadar bu salonda oturacağım” deyince, görevli polis çağırıp bizi dışarı attıracağını söyledi. Ne acı değil mi? Sadece salonunda oturmak isteyen öğretmenleri dışarı atmak için polis çağrılacaktı. Ne büyük suç işlemiştik, hakkımızı aramak gibi! Üzgün, ezilmiş bir şekilde arkadaşımızı alarak öğretmenevinden çıktık. Gün içinde bozuk moralle çevreyi gezmeye çalıştık. Yağmur da bize muhalefet etti. Akşam olduğunda öğretmenevinin önüne araçları park edip, çocuklarla cama çarpan yağmurun sesiyle araçların içinde uykusuz, sabahladık. Sabah olduğunda en azından öğretmenevinin bahçesinde bulunan tuvaleti kullanmamıza izin verdiler. Biz öğretmenler olarak tuvaleti kullanmamıza izin verildiği için şükretmeliyiz sanırım. Öğretmenlerin  hallerine şükretmeleri isteniyor ya bazı kesimler tarafından. 
Evet şükredelim; Öğretmenler olarak, öğretmenevinde kalamadığımız için!
Şükredelim, kendi camiamızda bile saygınlığımız olmadığı için!
Şükredelim, enflasyon karşısında çaresiz kalan maaşlarımız için!
Şükredelim, öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmesi gerekirken, varolan hakları da çok görüldüğü için!
Şükredelim; bürokratların, diğer mesleklerin ücretleri konu edilmeyip, öğretmenlerin emeği karşılığında aldığı ücret TV’lerde botokslanarak haber yapıldığı için!
Şükredelim; Öğretmenlik mesleğinin vasıfsız kabul edilen iş gücü için değer görülen asgari ücretle kıyaslanıp, asgari ücrete indirgenmeye çalışıldığı için!
Şükredelim! Emeğimiz, çabamız, özverimiz görülmediği için!
Öğretmenler olarak ne kadar şükredeceğiz? 1 milyonu aşkın eğitim ordusu öğretmenlik meslek onuruna ve özlük haklarına sahip çıkmalı. Birlik ve beraberlik içinde, dünya görüşü ne olursa olsun, öğretmenlik mesleğinin itibarı ve statüsü için örgütlenmeli. Ortak kaygılarda kenetlenmeli. Öğretmenlerin dertleriyle dertlenenin yanında olmalı, destek vermeli. Ne kadar bir araya gelirsek, hep birlikte olursak o kadar güçlü oluruz. 1 Milyon üniversite mezunu eğitimci, gücün kendisidir. Öğretmenlik mesleğine sahip çıkmak her öğretmenin görevidir. Mesleğimize saygımızı gösterir. 
Kadriye DEMİREL
TES Antalya 2 Nolu Şube Bşk. Yrd.

Sağlık Çalışanları Promosyon Teklifine İsyan Etti: 100 Bin TL'lik Teklife Ret!

Ocak Zammında Refah Payı Etkisi: En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmen Mutlu Olursa Gelecek Aydınlanır”: Kamu-Sen’den Anlamlı 24 Kasım Mesajı

Ek Zam, Yüzde 100 Ek Ders Artışı ve İkramiye: Öğretmenlerin Ekonomik İyileştirme Talepleri!

İstanbul'da Toplu Ulaşım Öğretmenlere Ücretsiz!

Yusuf Tekin Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerin Yüreğinde Bıraktığı Derin İze Dikkat Çekti

Tarım ve Orman Bakanlığı 496 Personel Alacak: Başvurular Online Başladı

Tüm öğretmenlere yönelik MEB’den yasak kararı

Eğitim Gücü Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Ardeşen'de Okul Müdürü Kemal Kalender Kalp Krizinden Vefat Etti!

Eğitim Gücü Sen Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Yeni Yargı Paketiyle 50 Bin Hükümlüye Erken Tahliye Yolu Açılıyor! Denetimli Serbestlikte Büyük Değişiklik!

MEB’den Kritik Duyuru: Öğretmen Atamaları Öğretmenler Günü’nde

Tokat'ta Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri Tavuk Dürüm Kurbanı

Gümüşhane Kelkit’te İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda Zehirlenme Şüphesi! 29 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla GSS Primleri İki Katına Çıktı, 1 Aralık'ta Yürürlükte!

İstanbul Başsavcılığı Yürüttü: Öğretmen, Doktor ve Kamu Personeli Dahil 35 Kişi FETÖ’den Cezaevine Gönderildi!

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

61 Yaşındaki Okul Müdürü Dursun Gülseren Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti!

MEB’den 24 Kasım’a Özel Büyük Jest: Öğretmenlere Teknoloji, Giyim ve Gıda İndirimleri!

Biyoloji Öğretmeni Musa Bağcı ve Matematik Öğretmeni Ramazan Cerit Vefat Etti

Emekli Öğretmen Abdullah Coşkun’u Öldüren Trafik Şiddeti Gündemde

İlkadım'da Görevli Öğretmen Turgay Erol Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8