• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

ÖĞRETMENLER ŞÜKRETSİN

Sanırım 2015 yılıydı. Üniversiteden üç arkadaş, ailelerimizle birlikte buluşup hem hasret giderir hem de gezeriz düşüncesiyle doğal güzellikleri olan bir ilimizde bir günlüğüne buluşmaya karar verdik. Önceden öğretmenevini aramış,

Eğitim 9.07.2021 22:05:07 0
ÖĞRETMENLER ŞÜKRETSİN
Ancak yer ayırdığımız otele gittiğimizde fiyatları tekrar güncellediklerini söyleyerek, üç yatak olan bir oda için geceliğine 1850 tl istedi ve öğretmen bütçemiz imkan vermediği için otelde kalamadık. Başka otellere baktık ailece kalınabilecek yerler uçuk fiyatlarla bizi hayrete düşürdüler. Şansımızı öğretmenevinevinde denemeye karar verdik. Öğretmenevine durumu anlattık. Görevli boş yer olmadığını söyledi. Polisevine gittik,  durumumuzu izah ettik ancak polislerden başka kimseyi almadıklarını söylediler.  Diğer devlet kuruluşlarının misafirhanelerine gittik, kurum çalışanından başkasını kabul etmediklerini söylediler. Tekrar öğretmenevine geldik. Israr ettik, bir oda vardır en azından, her ihtimale karşı ayrılmış odanız vardır diye. Görevli boş bir oda olduğunu, ertesi gün için başkalarına ayrıldığını söyledi.  “Beş çocuk var,  bir gecelik lazım zaten en azından   çocuklar  kalsın, biz büyükler  öğretmenevinin önünde arabada sabahlarız diye rica ettik. Kabul ettiremedik. Öğretmenevinin salonu, salonda da koltuklar vardı. Çocuklar burda sabahlasın istedik. Onu da kabul etmedi. Tüm bu konuşmalar yaşanırken bir yandan öğretmenevine gelen telefon konuşmalarını dinliyordum. Hatrı geçen insanların işleri telde hallediliyordu. Öğretmen olarak öğretmenevinde yaşadığımız bu mağduriyet onurumuza dokundu ve çok üzüldük. Hayıflandık, üç aile ve beşimiz öğretmeniz ancak çocuklarımıza bile yatacak yer  bulamamıştık öğretmenevinde. Hatta çocuklarımızın salonda koltuk üzerinde uyumasına bile müsaade edilmemişti. “Bir arkadaşımız ben öğretmenim ve ben çıkmıyorum  sabaha kadar bu salonda oturacağım” deyince, görevli polis çağırıp bizi dışarı attıracağını söyledi. Ne acı değil mi? Sadece salonunda oturmak isteyen öğretmenleri dışarı atmak için polis çağrılacaktı. Ne büyük suç işlemiştik, hakkımızı aramak gibi! Üzgün, ezilmiş bir şekilde arkadaşımızı alarak öğretmenevinden çıktık. Gün içinde bozuk moralle çevreyi gezmeye çalıştık. Yağmur da bize muhalefet etti. Akşam olduğunda öğretmenevinin önüne araçları park edip, çocuklarla cama çarpan yağmurun sesiyle araçların içinde uykusuz, sabahladık. Sabah olduğunda en azından öğretmenevinin bahçesinde bulunan tuvaleti kullanmamıza izin verdiler. Biz öğretmenler olarak tuvaleti kullanmamıza izin verildiği için şükretmeliyiz sanırım. Öğretmenlerin  hallerine şükretmeleri isteniyor ya bazı kesimler tarafından. 
Evet şükredelim; Öğretmenler olarak, öğretmenevinde kalamadığımız için!
Şükredelim, kendi camiamızda bile saygınlığımız olmadığı için!
Şükredelim, enflasyon karşısında çaresiz kalan maaşlarımız için!
Şükredelim, öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmesi gerekirken, varolan hakları da çok görüldüğü için!
Şükredelim; bürokratların, diğer mesleklerin ücretleri konu edilmeyip, öğretmenlerin emeği karşılığında aldığı ücret TV’lerde botokslanarak haber yapıldığı için!
Şükredelim; Öğretmenlik mesleğinin vasıfsız kabul edilen iş gücü için değer görülen asgari ücretle kıyaslanıp, asgari ücrete indirgenmeye çalışıldığı için!
Şükredelim! Emeğimiz, çabamız, özverimiz görülmediği için!
Öğretmenler olarak ne kadar şükredeceğiz? 1 milyonu aşkın eğitim ordusu öğretmenlik meslek onuruna ve özlük haklarına sahip çıkmalı. Birlik ve beraberlik içinde, dünya görüşü ne olursa olsun, öğretmenlik mesleğinin itibarı ve statüsü için örgütlenmeli. Ortak kaygılarda kenetlenmeli. Öğretmenlerin dertleriyle dertlenenin yanında olmalı, destek vermeli. Ne kadar bir araya gelirsek, hep birlikte olursak o kadar güçlü oluruz. 1 Milyon üniversite mezunu eğitimci, gücün kendisidir. Öğretmenlik mesleğine sahip çıkmak her öğretmenin görevidir. Mesleğimize saygımızı gösterir. 
Kadriye DEMİREL
TES Antalya 2 Nolu Şube Bşk. Yrd.

MEB'den Öğretmenlere İl İçi Tayin Müjdesi: Başvurular Başlıyor!

Sivas Ulaş’ta Yeni Dönem: Bünyamin Karacalar Göreve Başladı

MEB’den Öğretmenlere Ortak Sınav Görevi: Kritik Tarihler Açıklandı!

Devlet Memurları Kanunu’nda Önemli Değişiklikler TBMM’de

Sağlık Bakanlığı’ndan Büyük Alım: Lise Mezunu Hemşirelere de Şans Tanınıyor!

Ek Ders Krizi: Öğretmenler Ödeme Alamayacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Şaşırtan Karar! İl İçi Atama Takvimi İptal Edildi

Ek Ders Modülü Alarmı: Öğretmenlerin Ücretlerinde Kesinti Tehlikesi!

MEB'den Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Sıkı Ayar!

İl milli eğitim müdürü görevden alındı

Öğretmen ve Okul Yöneticileri Dikkat! Mezuniyet Törenlerinde Bu Kurallara Uymazsanız Soruşturma Açılacak

İOKBS Ücretleri de Ek Derslerle Birlikte Yatacak! Öğretmenlerin Beklediği Ödeme Takvimi!

Öğretmen Atamalarında Mülakatlar Artık Daha Az Komisyonla Yapılacak

Uzman ve Başöğretmen Maaşları Yükseldi! Ek Ders Ücretleri Ne Olacak?

Öğretmen Ek Ders Ücreti Hesaplamasında Yeni Sistem

MEB'in Yeni Ek Ders Modülü Çöktü Mü? Öğretmenlerin Ek Dersleri Yanlış Hesaplandı!

2025 YKS'de Görev Alacak Salon Başkanı Gözetmen ve Personel Listesi Yayınlandı!

Skandal Paylaşım! Fenomen Öğretmen Öğrencilerin Beslenme Çantalarını İfşa Etti!

MEB’den Öğretmenlere Ortak Sınav Görevi: Kritik Tarihler Açıklandı!

Son Dakika! 1 Mayıs'ta Hangi Kurumlar Hizmet Verecek, Hangileri Kapalı? İşte Detaylar!

Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Artıyor, Emekliliğe Yansıyor mu?

YKS Görev Ücretleri Açıklandı! Öğretmenler İçin Başvuru Süreci Başladı

Tatil Yok Görev Var: 1 Mayıs'ta Nöbet Tutan Öğretmenlere Ek Ders Ücreti

Erzincan’dan Rekor Promosyon Anlaşması: Öğretmenler Kazandı!

BİLSEM Öğretmenlerinin Zamlı Maaşları ve Ek Ders Ücretleri Açıklandı

Öğretmenlere Yeni Denetimler Başlıyor!

Ali Yalçın’dan memur maaşına seyyanen zam açıklaması

Memur Maaşlarına %13,5 Zam mı Geliyor? İşte Detaylar

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak MEB Tarihi Duyurdu

Memur Maaş Zammı İçin Bakan Işıkhan'dan Ağustos Sinyali!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51