• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,36% 0,08
  • EURO

    48,57% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4853,45% 0,53
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

Öğretmen atamalarında kritik ay şubat

Öğretmen atama takviminin açıklanması için geri sayım başladı. Öğretmen atamalarında kritik ay ise şubat ayı.

Eğitim 21.01.2024 23:53:00 0
Öğretmen atamalarında kritik ay şubat

Öğretmen atamalarında geri sayım başladı. Yüzbinlerce öğretmen milli eğitim Bakanlığı'nın atama takvimini açıklamasını bekliyor. Atama takvimi ile birlikte branş ve kontenjan dağılımlarının da açıklanması büyük önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklama ile, 2024 yılı şubat ayında Öğretmen atamasının yapılmayacağı ve atamaların iptal edildiği bilgisini vermesinin ardından şubat ayında atama bekleyen Öğretmenler yeni takvimin açıklanmasını ve atama tarihlerinin ne zaman olacağını merak etmeye başladı.Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre öğretmen atamaları 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra yapılacak. Ancak öğretmen atamaları için şubat ayı kritik olarak gözüküyor.

Seçimlerde hiçbir kesimin oyunu kaybetmek istemeyen hükümetin, seçimlerin hemen öncesinde öğretmen atama takvimini açıklayarak, bu yöndeki talebe cevap vermesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yapılan öğretmen atama açıklaması da seçimlerden hemen önce yapılmış ve son yılların en büyük öğretmen ataması gerçekleştirilmiş, 45.000 öğretmen atanmıştı. 

Geçen yıl yapılan uygulama göz önüne alındığında Milli Eğitim Bakanlığının şubat ayında Öğretmen atama takvimini açıklaması ve hangi branştan kaç Öğretmen atanacağını duyurması bekleniyor.

Öğretmen atama branş dağılımı nasıl olacak?

Öğretmen atamalarında en çok merak edilen konu takvim ancak öğretmenler için en büyük önem taşıyan konu ise hangi branşa kaç öğretmen ataması yapılacağı konusu. Çünkü çeşitli branşlarda yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. Bazı branşlara çok sayıda öğretmen alımı yapılırken bazı branşların oldukça düşük miktarda atanması, bu branş öğretmenlerinde daha fazla atama talebi oluşturuyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda, yeni süreçte öğrencilerin ders yükünün azaltılacağı yönünde söylemler gelişmişti. Özellikle yabancı dil vurgusu yapılan açıklamalara dayanılarak yabancı dil öğretmeni sayısının bu yılda atamalarda en fazla kontenjanılardan birini kaplaması bekleniyor.

Öte yandan Türkçe dersinden sınıf geçme ortalamasının yükseltilmesi ve Türkçe öğretiminin önemine vurgu yapılması nedeniyle bu yıl Türkçe dersi branşında da bir artış gözlenmesi bekleniyor. Bununla birlikte öğrencilerin sosyal, fiziksel, zihinsel gelişimlerini daha da güçlendirecek derslerin ön plana çıkması ve bunun içinde beden eğitimi, müzik, resim gibi branşların geçen yıllara göre atamalarda daha fazla yer alması bekleniyor.
Okul öncesi eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, din kültürü öğretmenliği ise her yıl olduğu gibi bu sene en çok ataması yapılacak öğretmen branşlarından olacak.

Sizler de atamalara ve branş dağılımına ilişkin düşüncelerinizi yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.


Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

FBI, Charlie Kirk Suikastı Zanlısının Görüntülerini Yayınladı, 100 Bin Dolar Ödül Koydu

ŞAŞMADI, MEB’İN ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI

Öğretmenler Dikkat! Norm Güncellemesi 3 Branş İçin Büyük Risk Taşıyor!

Öğretmenlerin Ek Ders Geliri Uçuşa Geçti: Bazı Branşlarda Aylık 28 Bin TL'yi Aşıyor!

Atama Bekleyen Öğretmen Adayları Dikkat! MEB'in Verileri Öğretmen İstihdamındaki Yanılgıyı Ortaya Serdi

OVP Açıkladı, Maaşlar Yükseliyor: İşte Derece Derece Zamlı Memur Maaş Tablosu!

Öğretmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 6 Saat İle Aylık 3.912 TL Ek Ödeme!

MEB'den 1. Sınıflara Özel Okuma Seti Müjdesi!

Öğretmen Atamaları Eğitimi Aksattı! 15 Günlük Süre Krizi Derinleştirdi

Belediyelerden Eğitmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 10 Saat İle 6.520 TL Ek Kazanç!

Belediyelerden Eğitmenlere Ek Gelir Fırsatı: Haftada 10 Saat İle 6.520 TL Ek Kazanç!

Öğretmen Maaşlarına Hem Zam Hem Seyyanen Artış: Cebinize Girecek Yeni Rakamlar Ortaya Çıktı

Okul İdarelerine Önemli Uyarı! Yanlış Bilgi Giren Yöneticiler Mağduriyetlere Yol Açabilir

Norm Fazlası Öğretmenler Dikkat! Atama ve Yer Değiştirme Sürecinin Kilidi Açılıyor

MEB'den Öğretmenlere Yeni Proje Müjdesi: D3 İle Teknolojik Eğitime Geçiş Başlıyor!

İstanbul'da Tartışma Yaratan Olay: Trans Öğretmen Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

Eylül Ayı Ek Ders Ücretleri İçin Geri Sayım Başladı: İşte Tarihler Belli Oldu

Destek Eğitim Odalarında Ek Ders Fırsatı: Öğretmen Maaşlarına %25'e Varan Zam!

Öğretmenler Ocak 2026'da Ne Kadar Ek Ödeme Alacak? Zamlı Listesi Açıklandı

Türkiye geneli ortak sınav tarihleri MEB tarafından açıklandı

Memurlara %600 zam ve enflasyon maaş promosyonu için Devlet Memurları Sendikası'ndan açıklama

Memur maaş promosyonuna Adalet Bakanlığı rekoru geliyor

MEB'den Doğa Koleji Hakkında Resmi Açıklama: Eğitim Süreçleri Kesintisiz Devam Edecek

MEB, D3 Projesine Öğretmen Çok Sayıda Görevlendirecek! Hangi Branşlardan Öğretmenler Başvurabilecek?

Trump Destekçisi Sağcı Politikacı Charlie Kirk Konuşma Yaparken Öldürüldü

an holdinge bağlı Habertürk ve Show TV'ye yönelik operasyon

Ankara'da Korkutan Deprem: Kalecik'te 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı!

Elma ve Limon İhracatı Kayda Bağlandı: İç Piyasa İstikrarı ve Arz Güvenliği Önceliklendirildi

Görevden alınan ve göreve atanan il emniyet müdürleri listesi Resmi Gazete’de yayımlandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0