• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Öğrenci derse gelmezse öğretmene ek ders ücreti ödenir mi: Mahkeme kararını açıkladı

Mahkeme öğretmenlerin ek ders ücretlerine ilişkin önemli bir karara imza attı. Derse öğrenci gelmemesi durumunda öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceği merak ediliyordu. Konu mahkemeye taşındı ve mahkeme nihai kararı verdi. Pek

Eğitim 21.07.2022 00:39:58 0
Öğrenci derse gelmezse öğretmene ek ders ücreti ödenir mi: Mahkeme kararını açıkladı

Öğretmen okula gttiği halde, sınıfta öğrenci olmaması durumunda ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceği yönündeki durumu değerlendiren mahkeme, öğrenci gelmese de ders görevini yerine getirmek üzere hazır olan öğretmene ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceği sorusuna net cevabı verdi.

EĞİTİM BİR SEN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:


Eğitim-Bir-Sen olarak, özel eğitim öğretmeni üyemizin öğrencinin okula gelmediği döneme ait ek ders ücretlerinin ödenmesi talebinin reddine ilişkin işlemin iptali için açmış olduğumuz davada, mahkeme, üyemizin kendi kusuru olmaksızın fiili imkânsızlık nedeniyle ek ders görevinin yerine getirilemediği gerekçesiyle, talep edilen ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğine hükmetti.
Bursa 2. İdare Mahkemesi, kararında şu ifadelere yer verdi: “…Olayda, ek ders görevinin yerine getirilmemesi halinin, davacının şahsından kaynaklı bir nedene dayanmadığı, sınıf mevcudunu oluşturan tek öğrencinin okula gelmemesi nedeniyle bu görevin yerine getirilemediği, üstelik ek ders istemine konu günlerde davacının ders görevini yerine getirmeye hazır bir şekilde fiilen okulda bulunduğu sabit olup, bu noktada taraflar arasında da bir ihtilaf bulunmamaktadır. Bu durumda, 23.11.2021 ve 26.11.2021 tarihleri için fiilen yerine getirilemeyen ek ders görevlerinin davacının şahsına özgülenebilecek bir nedenden kaynaklanmadığı, davacının söz konusu günlerde görev yerinde ve ders görevini yerine getirmeye hazır bir halde bulunduğu, dolayısıyla ortada davacıya atfı kabil kusurlu bir durumun da mevcut olmadığı hususları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, davacının kendi kusuru olmaksızın fiili imkânsızlık nedeniyle yerine getirilemeyen ek ders görevi nedeniyle talep konusu tarihlere ait ek ders ücretlerinin davacıya ödenmesi hakkaniyet gereği olup, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”
Eğitim Bir Sen resmi sayfası açıkladı. Ali Yalçın ise sosyal medya üzerinden konuyu bu şekilde dile getirdi:
Eğitim-Bir-Sen olarak açtığımız davada, mahkeme; öğrenci gelmese de ders görevini yerine getirmek için hazır olan öğretmenin, fiili imkansızlık nedeniyle ek ders görevini yerine getiremediği gerekçesiyle, talep edilen ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Öğrenci gelmese de ders için gelmiş olan öğretmene ek ders ücreti ödenecek. Açtığımız davada, mahkeme; üyemizin kendi kusuru olmaksızın fiili imkansızlık nedeniyle ek ders görevinin yerine getirilmediği gerekçesiyle, ek ders ücretinin ödenmesine hükmetti.


İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Selim Keklik, Şube Müdürlüğü'ne Atandı!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde İstifa Düzeni Değişti! Yeni Tazminat Şartı Resmen Yürürlükte

Azerbaycan Sınırında Şehit Olan 20 Kahraman Asker Ankara'da Yürek Yakan Törenle Uğurlandı!

Buca Sultan Alparslan Lisesi Öğretmeni Kurtuluş Ünver Vefat Etti!

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Yeni Soluk: Eski Sistemi Tartışılan MEB, Online Eğitimi Kökten Değiştirdi!

Gazi Anadolu Lisesi'nin Sevilen Öğretmeni Hüseyin Özdemir Hayatını Kaybetti

BİLSEM 2025-2026 Takvimi Resmen Yayımlandı! İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıflar İçin Ön Değerlendirme Ne Zaman?

TSK Uçağı Kazasının Sır Perdesi Aralanıyor! Kara Kutuya Ulaşıldı, İnceleme Başladı!

Sınav Zorunluluğu Getirildi, Sadece 90 Bin Öğretmen Başarılı Oldu! MEB'den ÖBA İçin Acil Ek Süre Kararı!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nden Engelli Adaylara Kritik Destek

Hem Okul Hem İş Deneyimi: İŞKUR’un Yeni Gençlik Programı Detayları Açıklandı!

Bahçelievler Anadolu Lisesi Öğretmeni Hayatını Kaybetti!

Balıkesir Sındırgı'da Korkutan Deprem! Can ve Mal Kaybı Var mı?

Rehber Öğretmen Mücahit Özyurt Kalp Krizine Yenik Düştü

Öğretmenlere Özel İndirimli Biletle Yurt İçi Seyahat İmkanı!...

Nedret İlhan Keten Ortaokulu Matematik Öğretmeni Zeliha Bolkent Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretine %19,39’luk Kritik Zam! Saatlik Ücret 194 TL’ye Yükseliyor!

MEB’den Ortak Sınav Sonrası Öğretmenlere Kritik KVKK Uyarısı! Sosyal Medyada Not Paylaşımı Kesinlikle Yasak!

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Ağrı'daki Öğretmen Davası, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Kararıyla Emsal Oldu!

'İnce Hastalık' Teşhisi Konulan Deneyimli Öğretmen Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlerin Yüzü Güldü: Bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Tarihin En Yüksek Maaş Promosyonu Anlaşması!

40 Yaşındaki İngilizce Öğretmeni, Yaşam Mücadelesini Kaybetti!

MSB'den Suriyeli Askeri Öğrenci İddialarına Sert Yanıt!

Adalet Bakanlığı Yönetmeliği Yayımlandı: Hafta Sonu Noterlik Mesaisi Standartlaştı!

Norm Fazlası Öğretmenlerin Re'sen Ataması İptal Edildi!

Staj Başlangıcı Sigortalılık Başlangıcı Sayılacak mı? İşte Kanun Teklifinin Getirdikleri!

MEB’den Okul Öncesi Öğretmenlerine Dev Destek! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulama Videoları Yayında!

11. Yargı Paketi Meclis’e Ne Zaman Geliyor? Af Beklentisi Yerine İnfaz Düzenlemesi Öne Çıkıyor

Arnavutköy Korkmaz Yiğit AL Öğretmeni Ayşe Bumedien Hayatını Kaybetti!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7