• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,45% 0,05
  • EURO

    49,32% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5716,47% -1,11
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

Nisan ara tatil iptal mi oluyor tarihi mi değişiyor son durum ne?

Milli Eğitim Bakanlığının ara tatil uygulaması devam ediyor. Öğrencilerin yılda iki kez yaptığı ara tatil ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Nisan ara tatil ertelenecek mi, iptal edilecek mi?

Eğitim 16.03.2024 10:23:00 0
Nisan ara tatil iptal mi oluyor tarihi mi değişiyor son durum ne?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tüm kademelerdeki eğitim öğretim faaliyeti gösteren okullarda yılda iki kere ara tatil uygulaması yapmaya devam ediyor. Ara tatillerin birincisi kasım ayında, ikincisi ise nisan ayında uygulanıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem ara tatili kasım ayında gerçekleştirildi. Şimdi sıra ikinci ara tatil olan insan ara tatiline geldi. Milyonlarca öğrenci ara tatilin yapılıp yapılmayacağını, erteleyip ertelemeyeceğini, iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. 

Milli eğitim bakanlığı tarafından her eğitim öğretim yılının kasım ve nisan aylarında öğrenciler için uygulamaya konulan birer haftalık ara tatiller konusunda MEB'den net açıklama geldi. MEB Bakan yardımcısı 'ara tatiller kalkıyor mu?' Sorusuna net bir şekilde yanıt verdi. İşte bu açıklama ve detayları:

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve 14 pilot ilden birisi olarak seçilen Kastamonu’da, 64 öğretmenin katılımıyla edebiyat, şehir ve kültür alanında iki grupta Öğretmen Akademisi oluşturuldu. Haftada bir gün, iki saat süreyle ders saatleri dışında, 13 hafta süreyle Kastamonu’nun tarihi konak ve mekanlarında alanında uzman isimlerle öğretmenler buluşturularak, kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmen Akademileri açılış programı düzenlendi. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde düzenlenen Kastamonu Öğretmen Akademileri programına katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Türkiye Yüzyılında Öğretmen” konulu konferans verdi. Öğretmenler açısından dijital dönüşümün önemine değinen Yelkenci, “Eğitimle teknoloji arasında ilişki vardır. Eğitim, bir yerde bir ülkede eğitimin niteliği arttıkça o ülkede üretilen teknoloji daha nitelikli olur. Nitelikli teknoloji üretildikçe eğitim onu bir araç olarak kullanır ve eğitimi daha nitelikli yapabilir” dedi.

ARA TATİLLER İPTAL EDİLECEK Mİ?

Yelkenci, sosyal medya üzerinden çok fazla dezenformasyon olduğuna işaret ederek, “Sahte haberler çok yapılıyor. Hikayeden haber siteleri var. Orada okunmak için yazıyorlar, haberin doğruluk yanlışlık hassasiyeti, ahlakı yok. Bize de bu haberler üzerine sorular geliyor. İşte ara tatilleri kaldıracakmışız. Konuşmadığımız bir şey. Biz eğitimle ilgili her konuyu takip ediyor, izliyoruz. Buna ara tatil de dahil. Yaptığımız izlemede gerek öğretmen, gerek öğrenciler, gerek veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirmişler” diye konuştu.

Öğretmen Akademilerinin amacının öğretmenleri bulundukları çevrenin dışına çıkartarak farklı bir enerji yakalamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Yelkenci;

“Türkiye yüzyılında öğretmen olmak ile ilgili hatırlatmalarda bulundum, bunları sizler genişletebilirsiniz. Ben sadece bazı hususları değerli öğretmenlerimizin dikkatine çekmek istedim. Öğretmen Akademilerinin amacı öğretmenlerimizi, bulundukları çevrenin dışarısına, kendi rutinlerinin dışına çıkartmak. Mesela böyle tarihi bir mekanda farklı bir enerji hissediyorsunuz. Çıkın gidin arkadaşlar. İstanbul’da Şile’den Sultanahmet’e giden öğretmenlerimiz vardı. Çünkü oradaki enerji başka bir şey. Bu tarihi binada yüzyılların birikimi var. Bu sizi iyileştirecek. Bağcılar Belediyesi, 30-40 yıl boyunca Bağcılar’da oturmuş fakat halen boğazı görmemiş vatandaşlara boğazı gezdirdi. Ben, yaklaşık 30 yıldır Kastamonu’dan yılda birkaç kez geçerim. Kasaba köyündeki Mahmutbey Camisini daha geçen sefer geldiğimizde gördük. Kendime yazıklar olsun dedim, 30 yıldır Kastamonu’dan gelip geçiyorsun, sen bu camiyi nasıl görmezsin dedim. Türkiye’deki 5 tane çivisiz ahşap camiden bir tanesi ve en güzeli. Kastamonu gibi tarihi dokusu muhteşem olan bir şehrin farkına varsın öğretmenlerimiz. O şehirde yaşasın. O şehrin tarihi mekanlarını gezsin, ziyaret etsin. Bunu hem yaşayın, hem de içinizde yaşatın. Bunu yaparsanız şehri doğru kuran, tabiatı dikkate alan, afetleri dikkate alan, şehirleri doğru kuran nesiller yetiştirmiş olursunuz. Bunu yapmazsanız bu nesilleri yetiştiremezsiniz” şeklinde konuştu.


Memur Maaş İyileştirme Düzenlemesine EYSEN Genel Başkanı Gökkaya’dan Tepki

Memur ve Emekliler Alarmda: Türk Eğitim-Sen’den 3600 Ek Gösterge İçin Sert Uyarı

Erzurum Karayazı’da Öğretmenleri Taşıyan Otomobil Şarampole Yuvarlandı

Kaymakam Sertaç Kırçuval’ın Eşi Evde Silahla Yaralandı: Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Müdür Başyardımcısı Mehmet Ali Arslan Hakk’a Uğurlandı

Şırnak’ta kahreden olay: Kafede yemek yiyen dört kişiden biri hayatını kaybetti

Memurlar İçin Emsal Niteliğinde Promosyon: Hatay’da 92 Bin TL’lik Rekor İmza

Samsun'da Okul Bakım Onarımında Görev Alacak 500 Kişilik Kadroya Kimler Başvurabilir?

Ekmekten Taksiciliğe Yeni Dönem: Esnafın Fiyat Tarifesi Baştan Aşağı Değişiyor

MEB'den Şehitkamil'e Yönetici Takviyesi: İlçe Milli Eğitim Kadrosu Güçlendirildi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınavları Nasıl Olacak? Yetkinlik Ölçen Soru Tasarımı Başladı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görevine Selahattin Kal Getirildi

Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet Sağlam Saldırıya Uğradı: Polis Üç Şüpheliyi Kısa Sürede Yakaladı

Kayıp Öğretmen Dosyası 19 Yıl Sonra Açıldı: Eski Öğrenciden Şoke Eden İtiraf

Adnan Menderes MTAL Oylum Öğretmen’i Kaybetti: Cenaze Töreni Tarihi Açıklandı

Kamu Bilişiminde Rekor Ücret Teklifi: ÖSYM 14 Uzman İçin İlan Yayımladı

MSB Bütçe Sunumunda Açıklandı: Memur Zammıyla Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Artacak?

Mesleğim, Ailem, Geleceğim: Hayallerini Kaleme Alan Öğrenciler Yarışacak

İzmir Eğitim Camiası Yasta: Şube Müdürü Nezahat Özaltun Hayata Veda Etti

Kritik Değişim! Şule Pişkin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na Atandı

TÜRK-İŞ Asgari Ücret Komisyonuna Neden Katılmıyor? Atalay Gerekçeyi Duyurdu!

Bursa Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Tecrübeli İsim Ahmet Uzun Atandı!

Hastalık Tedavilerine Erişim Değişiyor! SGK'nın Yeni Sağlık Uygulama Tebliği'nde Neler Var?

Bakan Tekin’den Öğretmen Atamaları ve Yeni Eğitim Modeline İlişkin Kritik Açıklamalar

Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Yusuf Şenay Vefat Etti

Sağlık Çalışanları Promosyon Teklifine İsyan Etti: 100 Bin TL'lik Teklife Ret!

Ocak Zammında Refah Payı Etkisi: En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmen Mutlu Olursa Gelecek Aydınlanır”: Kamu-Sen’den Anlamlı 24 Kasım Mesajı

Ek Zam, Yüzde 100 Ek Ders Artışı ve İkramiye: Öğretmenlerin Ekonomik İyileştirme Talepleri!

İstanbul'da Toplu Ulaşım Öğretmenlere Ücretsiz!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8