-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,31% 0,04
-
EURO
51,45% 0,30
-
GRAM ALTIN
6272,28% -2,09
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Niçin TUSAŞ?
ABD ve İsrail konsorsiyumu, taşeron örgütleri kullanarak TUSAŞ’a yaptırdıkları saldırı bir tesadüf veya sıradan bir terör saldırısı değildir. Tam bağımsızlık yolunda ilerleyen Türkiye’nin önünü kesme girişimidir.
Ülkemizde yerli ve milli savunma sanayimizin kurulması ve ilerlemesi için Şakir Zümre, Nuri Demirağ, Nuri Killigil ve Vecihi Hürkuş ile başlayan süreçler ya suikastlarla ya da tesislerin kapatılmasıyla bir şekilde akamete uğratılmıştı.
Türkiye, bağımsızlığı için elzem olan yerli ve milli savunma sanayisinin kurulması ve geliştirilmesi hedefinden her türlü engellemelere rağmen hiçbir zaman vazgeçmedi. Savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltma amacıyla 1973 yılında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) kuruldu. TUSAŞ’ı Aselsan, Havelsan, Roketsan ve Baykarşirketlerinin kurulması takip etti.
Savunma sanayimiz bugün dünya pazarında saygın bir yer edinmiştir. Savunma sanayimizin geldiği bu nokta,milletimizin en büyük gurur kaynağıdır. Savunma sanayimizdeki bu baş döndürücü gelişmeler birilerini rahatsız etmiş olacak ki, yakın tarihimizde yaptıkları gibi savunma sanayimizin ilerleyişini engellemeye çalışmaktadırlar. Bu hain girişime yeltenenler; milletimizin birliği, beraberliği ve savunma sanayimize olan desteği ile asla amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmelidirler.
Dün öğleden sonra TUSAŞ Kahramankazanyerleşkesine yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralarımıza acil şifalar diliyoruz.
Niçin TUSAŞ? Bölgede büyük ve güçlü bir Türkiye’den birileri rahatsızlık duymaktadır. Başta savunma sanayi ürünleri olmak üzere her alanda dışa bağımlılıktan kurtulmasını istemeyen emperyalist güçlerin savunma sanayimizin gözbebeği olan TUSAŞ’ı bilinçli, kasıtlı ve isteyerek hedef almışlardır.
ABD ve İsrail konsorsiyumu, taşeron örgütleri kullanarak TUSAŞ’a yaptırdıkları saldırı bir tesadüf veya sıradan bir terör saldırısı değildir. Tam bağımsızlık yolunda ilerleyen Türkiye’nin önünü kesme girişimidir.
Orta Doğunun çıbanbaşı olan ABD güdümlü İsrail,hedeflerini gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engelolarak Türkiye’yi görmektedir. Bu nedenle bölgede oyun kurucu olan bir Türkiye değil, kendisine verilen rolü oynayacak zayıf, güçsüz ve yetmiş sente muhtaç bir Türkiye arzulamaktadır.
Bu menfur saldırı, Türkiye Yüzyılının 2053 ve 2071 hedeflerine ilerleyişine zerre kadar engel olamayacaktır. Bilakis bu kutlu hedeflere koşar adımlarla ilerleyişimizdekiazmimizi artırmaktadır. Olaydan hemen sonra bir TUSAŞ çalışanı; “Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz.” Sözleriyle ne kadar heyecanlı ve coşkuluolduklarını göstermiştir. Bu karar ve azim 5. Nesil Milli Muharip Uçağımızın planlanandan çok daha önce kahraman ordumuzun envanterine gireceğine işaret etmektedir.
Kaan, gökyüzünde süzülmeye başladığında mazlumlara kol kanat olacak ve zalimlerin korkulu rüyası olacaktır. İşte bütün mesele Kaan’ın gökyüzüyle buluşmasını engellemek veya geciktirmektir. Hiçbir beşeri güç milletimizi bu kararlığından vazgeçiremez.
TUSAŞ çalışanları; mesai mefhumu gözetmeden, yedi yirmi dört esasına göre çalışmaktadırlar. Maaştır, pirimdir ve ikramiyedir, bunların hiçbiri çalışanların umurlarında değildir. Tüm personelin tek gayesi, Kaan’ı bir an evvel gökyüzü ile buluşturmaktır.
Personelin güvenliğini sağlayan güvenlik görevlisi, ortamı temizleyen yardımcı personel, malzemeleri işleyen tekniker, parçaların montajını yapan işçiler ve yazılımları yapan mühendisine kadar TUSAŞ ve diğer tüm savunma sanayi şirketlerinde çalışanları yürekten kutluyor ve Milletçe savunma sanayimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz.
Yıldırım Demirci
Yeşil Vatan Sınıflara Giriyor! MEB’den Aile Katılımlı Orman Haftası Programı.
"Okullarda Ara Tatil Sona Erdi: 19 Milyon Öğrenci İçin İlk Zil Çalıyor!"
Öğrenci Affı Geliyor mu? Yeni Şartlar İlk Kez Netleşti
Yöneticilere Var, Öğretmene Şartlı! Mart Ayı Ek Ders Ödeme Listesi Yayınlandı.
"Valilikten Son Dakika Duyurusu: Sel Nedeniyle 23 Mart'ta Okullara Tatil Arası!"
ÖBA Videoları Bitti mi? MEB’in 'Etkileşimli İçerik' Uyarısı Hayati Önem Taşıyor!
Pazartesi Günü Okul Var mı? İşte MEB'in 23 Mart Pazartesi Takvimi!
Asgari Ücrette Temmuz Operasyonu mu Geliyor? Kulislerde 'Ara Zam' Heyecanı!
Milli Eğitim Akademisi'nden Dev Adım: Öğretmen Adayları İçin 1200 Saatlik Maraton Başlıyor!
Adana Yüreğir'de Matematik Öğretmeni Rıfat Yağmur Vefat Etti!
Babalık İzni 10 Güne Çıkıyor, Kriptoya Vergi Geliyor! Meclis'te Kritik Hafta.
Videoları İzleyen Öğretmenlerin Yapması Gereken O Kritik Görev!
Genç İngilizce Öğretmeni Elçin Tunç Hayatını Kaybetti!
Öğretmenlerin Bayram Dönüşü Biletleri Yarı Fiyatına Yaklaştı! THY ve TCDD Devrede.
YHS Sınıfı Tamamen Kaldırılıyor mu? Meclis'te Kritik Mart Mesaisi Başladı.
Okul Müdürlerine MEB’den 31 Mart Talimatı! Zorunlu Veri Girişinde Son Viraj.
Maaş Skalasında Yeni Rekor! Başöğretmen Temmuz Bordrosu Sil Baştan.
Okullar ve Kamu Kurumları Kapalı! İşte Türkiye'nin Yeni Resmi Tatil Takvimi.
Okul Müdürlüğünden İlçe Müdürlüğüne: Mehmet Taştan Kale Eğitimine Talip!
Öğretmenlere Özel %60'lık Kampanya Hangi Markalarda Geçerli?
Mart Ayı Ücretli Öğretmen Ek Ders Bordrosu: Bayram ve Ara Tatil Kesintisi Ne Kadar?
Eşi Polis Olan Öğretmen Davayı Kazandı! Adana’da Yerleşik Düzen Kararı.
MEB Akademisi'nde Kimler Kalacak? Performans Notu Düşük Olan Eski Görevine Dönecek!
MEB'den Öğretmenlere 3 Bin TL'lik Sürpriz! E-Sınav Görev Başvuruları Başladı.
Öğretmen, Polis ve Hemşire Dikkat! Temmuz Maaşları 100 Bin Lira Sınırında.
Okul Müdürlerine 'Ek Tedbir' Talimatı! Bayram Sonrası Sınav Maratonu Başlıyor
Resmi Gazete'de Bugün: Memur Atama ve Kadro Sistemi 43 Yıl Sonra Sil Baştan!
Erdoğan’dan Külliye’de Sert Uyarı: Öğretmene Kalkan El İstikbalimize İner!
Memurun 'Vergi' İsyanı: Zam Vergiye mi Gidiyor? Mart Ayı Maaşlarında Büyük Düşüş.
Geleceğin Dili Sınıflarda Şekilleniyor: Bakan Tekin’den Tarihi Bayram Mesajı.
Yükleniyor
LİG TABLOSU
-
1
Babalık İzni 10 Güne Çıkıyor, Kriptoya Vergi Geliyor! Meclis'te Kritik Hafta.
-
2
Videoları İzleyen Öğretmenlerin Yapması Gereken O Kritik Görev!
-
3
Genç İngilizce Öğretmeni Elçin Tunç Hayatını Kaybetti!
-
4
Öğretmenlerin Bayram Dönüşü Biletleri Yarı Fiyatına Yaklaştı! THY ve TCDD Devrede.
-
5
YHS Sınıfı Tamamen Kaldırılıyor mu? Meclis'te Kritik Mart Mesaisi Başladı.
-
6
Okul Müdürlerine MEB’den 31 Mart Talimatı! Zorunlu Veri Girişinde Son Viraj.
-
7
Maaş Skalasında Yeni Rekor! Başöğretmen Temmuz Bordrosu Sil Baştan.
-
8
Okullar ve Kamu Kurumları Kapalı! İşte Türkiye'nin Yeni Resmi Tatil Takvimi.
-
9
Okul Müdürlüğünden İlçe Müdürlüğüne: Mehmet Taştan Kale Eğitimine Talip!
-
10
Öğretmenlere Özel %60'lık Kampanya Hangi Markalarda Geçerli?



