• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,21% 0,06
  • EURO

    48,80% -0,14
  • GRAM ALTIN

    5497,31% 1,18
  • Ç. ALTIN

    9015,99% 0,00

Mülakata girecek öğretmenlere güzel haber

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı içinde ve seçimlerden önce açıkladığı 20 bin öğretmen alımını 2019 yılında yapacak. 20.000 öğretmenin sözleşmeli olarak bakanlıkta istihdam edileceği daha önce duyurulmuş, uzun bekleyişin ard?

Eğitim 13.12.2018 12:05:44 0
Mülakata girecek öğretmenlere güzel haber
MEB'in açtığı 20 bin kişilik kadro için 60 bin öğretmen, yani alınacak öğretmen sayısının 3 karı sayıdaki öğretmen mülakata alınacak. Öğretmenlerin başvuruları alındı. Şimdi gözler sözlü sınavlara çevirildi. Bakanlık daha önceki mülakatlar nedeni ile büyük eleştiriler almış, çok sayıda öğretmenin siyzailerden torpil yaptığı ve bu sayade yüksek puanlar alarak diğer adaylara karşı avantaj sağladığı açıklanmıştı. Ancak bakan Selçuk'un açıklamalarından, bu mülakatlarda torpilin asla olmayacağı anlaşılıyor.

23 Kasım 2018 tarihinde alınan başvuruların ardından öğretmenler belli olan mülakat merkezlarinde sözlü sınava alınıyor.Sözleşmeli öğretmen olarak atanmak isteyen öğretmenlerden sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

Bu atama dönemine ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları damga vuracak. Beklenti ise bakanın açıklamaları doğrultusunda torpile geçit verilmemesi yönünde. Selçuk'un bakanlığa geldikten sonra bazı ilkeleri açıkça ortaya koymasının ardından geçtiğimiz dönemde yapılan sözleşmeli öğretmen alım mülakatında sadece 29 kişiye fazladan puan verilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un döneminin ilk öğretmenlik mülakatı olacak bu sözlü sınavda adaylara kesinlikle fazladan puan verilmeyeceği , güvenlik soruşturmasını geçen öğretmen adaylarına KPSS puanlarının aynısının verileceği yönünde talimatı bulunuyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatına girecek öğretmen adaylarının daha fazla puan almak için siyasileri ve bürokrasiyi rahatsız etmesi sonucu değiştirmeyecek.

Öğretmenlere Özel İndirimli Biletle Yurt İçi Seyahat İmkanı!...

Nedret İlhan Keten Ortaokulu Matematik Öğretmeni Zeliha Bolkent Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretine %19,39’luk Kritik Zam! Saatlik Ücret 194 TL’ye Yükseliyor!

MEB’den Ortak Sınav Sonrası Öğretmenlere Kritik KVKK Uyarısı! Sosyal Medyada Not Paylaşımı Kesinlikle Yasak!

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Ağrı'daki Öğretmen Davası, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Kararıyla Emsal Oldu!

'İnce Hastalık' Teşhisi Konulan Deneyimli Öğretmen Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlerin Yüzü Güldü: Bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Tarihin En Yüksek Maaş Promosyonu Anlaşması!

40 Yaşındaki İngilizce Öğretmeni, Yaşam Mücadelesini Kaybetti!

MSB'den Suriyeli Askeri Öğrenci İddialarına Sert Yanıt!

Adalet Bakanlığı Yönetmeliği Yayımlandı: Hafta Sonu Noterlik Mesaisi Standartlaştı!

Norm Fazlası Öğretmenlerin Re'sen Ataması İptal Edildi!

Staj Başlangıcı Sigortalılık Başlangıcı Sayılacak mı? İşte Kanun Teklifinin Getirdikleri!

MEB’den Okul Öncesi Öğretmenlerine Dev Destek! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulama Videoları Yayında!

11. Yargı Paketi Meclis’e Ne Zaman Geliyor? Af Beklentisi Yerine İnfaz Düzenlemesi Öne Çıkıyor

Arnavutköy Korkmaz Yiğit AL Öğretmeni Ayşe Bumedien Hayatını Kaybetti!

Marmara Depremi Sonrası İstanbul Okulları Kapsamlı Denetimde! MEB'den 'Güvenli Okul' Açıklaması!

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete'de Yayımlandı!

Yeni Jandarma Kıyafet Yönetmeliği Resmen Yürürlükte: Dövme Yasağı Netleşti!

Milli Eğitim Akademileri Geliyor! Yönetici Ek Dersleri Artacak mıydı? Beklenti Boşa Çıktı!

Bedelli Askerlik Ücretine Rekor Zam Geliyor! Ocak 2026'da 330 Bin TL Eşiği Aşılabilir!

Öğrenci Servisi Metrelerce Yükseklikten Devrildi! Olay Yerine Çok Sayıda Jandarma ve Sağlık Ekibi Sevk Edildi!

Bakan Şimşek'in Açıklaması Sonrası Tüm Harçlar Netleşti: Pasaport, Ehliyet ve Harçlara %25,49 Zam Geliyor!

Öğretmenlerin En Büyük Sorunları Neler? Bürokratik Yük, Proje Yorgunluğu ve Maarif Modeli Sahadaki Etkileri Gündemde!

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 17 BİN PERSONEL MÜJDESİ! Hemşire ve Ebe Alımları Hangi Tarihlerde Yapılacak?

ÖMK Sonrası İlk Büyük Düzenleme: Yönetici Sınav Konuları Güncellendi!

Yenipazar'da Görev Yapan Özel Eğitim Öğretmeni Merve Kaplan Vefat Etti!

Öğretmenlere Yeni Ölçme ve Değerlendirme Eğitimleri Başlıyor!

Enkaz Altında Dram: “İyi ki doğdun ortancamız” Notu Yürekleri Dağladı

Urla İlçe MEB'de Görevli Bekir İnan Hayatını Kaybetti!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7