10331,31%1,61
40,14% 0,20
47,03% 0,10
4291,43% 0,21
6833,05% 0,00
“YÖNETİCİLİK GÖREVİ ALINSIN”
Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, 2014 yılında Oğuzlar ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinde bulunan Mutu Fırat'ın öğretmenleri, hatta ilçede bulunan esnafı dahi fişlediği bir ajandasının bulunduğunu, o dönem ceza alması gerekirken bazı bürokratlar tarafından müdürün korunduğunu söyledi.
Mutu Fırat'ın halen Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığına belirten Aydın,
şu ifadeleri kullandı:
* 2014 yılında Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat'ın farklı bir ilçeye ataması olmuştu.
* Bu arkadaş, kendisinden sonra gelecek olan Milli Eğitim Müdürüne, yardımcı olmak anlayışıyla, Oğuzların siyasi durumu dahil ilçede görev yapan eğitim çalışanlarını ve birçok üyemizi adeta fişlemişti.
* Türk Eğitim-Sen'e üye olan personel ve idarecilerin hemen hemen tamamını ‘güvenilmez, patavatsız, ölçüsüz, boş bırakmaya gelmez, pasif hareketsiz, süresi uzatılmamalı ve milliyetçi çizgisi vardır’ gibi sıfatlarla nitelendirirken Eğitim Bir-Sen'e üye olan personeli ise güvenilir olarak nitelendirmiş, hatta isimleri sendikaya bildirilmiş idareci olarak görevlendirilmeleri için liste yapmıştır.
İl Milli Eğitim müdürlüğü idari soruşturma yapmış, yöneticilik görevinden alınmasına karar verilmişti.
Fakat o dönemde birileri sahip çıkmış, ve yöneticilik görevini üzerinden almamışlardı. Bakalım şimdi de sahip çıkabilecek misiniz?
Türk Eğitim-Sen olarak böylesine ahlaksız ve vicdansız tavırlara kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Derhal bu arkadaşın üzerinden yöneticilik görevi alınmalıdır.