• BIST 100

    16705,08%-0,03
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7112,87% 0,82
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

MEMURA EK ZAM VE SAMİMİYET TESTİ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz 'memura ek zam ve samimiyet testi'

Gündem 27.12.2021 15:44:54 0
MEMURA EK ZAM VE SAMİMİYET TESTİ
Memur sendikacılığı bugünlerde zor bir sınav veriyor. Tarihin kırılma noktasında asıl işlevi üyesine kazandırmak olan sendikalar, bir yandan yok olan meslekler, dijitalleşme ve robotların tehdidi altında geleceğe hazırlanırken, diğer yandan güncel problemlerle, birbirlerine karşı adeta köşe kapmaca oynuyorlar. Daha doğrusu yetkili sendika olarak hem yetkinin hakkını vermeye hem de yetkisiz ve sorumsuz sendikaların haksız ve yersiz saldırılarından kendimizi korumaya çalışıyoruz.

Bugünlerde, iktidar yüzü görmemiş partilerin hoyratlığına benzer, yetkisiz sendikaların hoyratlığına şahit oluyoruz. Geçmişte hasbelkader yetkili olan sendikalar bile bugünlerde, yetkili olduğu dönemlerde sergiledikleri basiretsizliği ve başarısızlığı unutturarak, kendilerini bir umudun adresi olarak göstermeye çalışıyorlar. Bütün hizmet kollarında yetkili olan sendikamızın dışındaki küçük sendikalar, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri, kendi açmazlarını kamuoyundan gizleme aracı olarak kullanma çabası içine girdiler.

Bu küçük sendikalardan, terörle arasına mesafe koymadığı için ayrıldığı sendikadan kendini farklı gösterme çabası içinde olan sendika, ne yapsa kimse inanmıyor, çünkü geçmişte yaptıkları peşlerini bırakmıyor. On yıl önce aldığımız sivil kıyafet eylem kararımıza karşı, mülki amirler ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını unutarak, şimdilerde özgürlük havarisi kesilmişler. Özgürlükler adına, dini ve milli değerlerimizi yaşatmak adına hangi adımı attıysak karşımızda durdular, mahkemelere taşıdılar. Eylemleri bile inandırıcı değil. Toplu sözleşme devam ederken değil, birileri ülkeyi karıştırmak için sokağa çağrı yapınca eylem yapma geleneğinden geldiklerini bir kere daha göstermiş oldular.

Başından beri oturdukları toplu sözleşme masasına, imzaların atılacağı son gün oturma cesaretini gösteremeyen diğer bir sendika yöneticileri ise, ekonomik savrulmayı, yaşadıkları teşkilat içi kargaşayı örtebilmek için kullanma çabasında. Yıllardır ehliyet liyakat dediler, üyelerinin, ehliyetsiz ve liyakatsiz görerek oy vermediği ne kadar yönetici varsa görevde tuttular. Bu dönemde yapabilecekleri en iyi iş köşelerine çekilip, sendikal mücadele tarihine bıraktıkları kara lekeden nasıl kurtulacaklarını düşünmek olmalıydı.

Şartlar ne kadar zor olsa da üyesi için yerine göre eylem yapmak, yerine göre diplomasiyi konuşturmak, çözüm bulmak, kazanım üretmek Memur Sen’in işidir. Otuz yıllık memur sendikacılığında üyenin ve ülkenin hayrına ne yapılmışsa Memur Sen yapmıştır. Yine biz çözeceğiz, ek zam alınacak ve kayıplarımız telafi edilecekse yine biz yapacağız. Diğerleri sadece polemik üretecekler, yaşayıp göreceğiz. Her karşılaştığımız yerde bu küçük sendika temsilcilerine soralım, bugüne kadar bize bir kurşun kalem kazandırdınız mı?

Evet, ülkemiz zor günler geçirmektedir, sıkıntılarımız vardır, ancak geçmişte yaşadıklarımızı bize kimse unutturamaz. Yasakların kol gezdiği, yargıçların genelkurmayda esas duruşa geçtiği, kaynaklarımızın bir gecede paylaşıldığı, bankaların talan edildiği o kara günlerde; millet iradesinin, emeğin, alın terinin, sorgusuz sualsiz işinden atılan memurun, okuluna alınmayan öğrencinin, geleceği karartılan esnafın yanında durmayan ancak bugünlerde cici çocuk rolüne bürünen bu üst aklın güdümlü sarı sendikalarını unutmadık. Biz var oldukça ve bizim bu sendikal hafızamız yaşadıkça, peşinizi bırakmayacak ve sizi her defasında sicilinizle yüzleştirmeye devam edeceğiz.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

Şubatta Öğretmenlere Ek Gelir Sürprizi Sınav ve Ek Derslerle 47.000 TL Ödeme Dönemi Başladı

Eğitimde Yönetici Atama Kriterleri Değişti

MEB'den Okul Kameraları Hakkında Kritik Yazı: Müdür Odası İzlenebilir Mi?

Yetim ve Kursiyer Öğrenciler İçin YKS Ücreti Desteği

Anadolu İmam Hatip Liselerinde Ders Programları Baştan Yazılıyor

Sevilen Okul Öncesi Öğretmeni Özgür Gümüş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı ve adalet Bakanı görevden alındı, yeni bakanlar belli oldu

Eğitim Devam Ederken Atama Olur mu? Norm Fazlası Tartışması Büyüyor

MEB 2025 yılı ödül alan 22 bin 941 öğretmenin isim listesini resmen ilan etti

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu öğretmenlerin ders programları hafta başında değişiyor

Devlet Korumasında Yetişen Gençlere Sınavsız Öğretmenlik Hakkı Verildi!

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Tarihi Karar: Ankara 8. İdare Mahkemesi Emsali Belirledi

Şanlıurfa Öğretmen Akademileri’nden Kısas’a Kültürel İnceleme Gezisi

Müdür ve Müdür Yardımcısı Adayları Dikkat: 8 Deneme Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu

MEB’den 81 İle "Kaçak Eğitim" Genelgesi: Kitap Kafelerden Danışmanlık Merkezlerine Kıskaç!

12 Yıl Aynı Okulda Görev Yapan Öğretmenler İçin Yeni Dönem mi Başlıyor?

MEB Şubat Ayı Ek Ders Ücretlerini Güncelledi: İşte Branş Branş Yeni Maaş Ek Ödemeleri!

Milli Eğitim Akademisi’nden Aday Öğretmenlere Kritik Duyuru

E-Sınav Görevleriyle Öğretmenlere Haftalık 7 Bin TL’ye Kadar Ödeme

MEB’den Kritik Bayrak Sevgisi Talimatı: Müdürlükler İçin Süre Doluyor, Sakın Kaçırmayın!

10 Şubat Salı Günü O İllerde Okullar Tatil Edildi, İdari İzin Verildi!

Kimler e-Sınav, Kimler Yazılı Sınava Girecek? İşte 2. Dönem Sınav Rehberi

Öğretmenler İçin MSÜ Sınav Görevi: Tarih ve Ücretler Belli Oldu

Muratpaşa’da Okulda Yangın Alarmı: Öğrenciler Bahçeye Çıkarıldı

Bursluluk Sınavı Kılavuzu Yayında: 2026 İOKBS Başvuru Ekranı Açılıyor!

Geçici Görevlendirme Süresi Uzuyor mu? 657 ve 375 Sayılı Mevzuatın Tüm Detayları

GİB’de Maaş Uçurumu: Aynı Masada Oturan İki Personel Arasında 15 Bin TL Fark!

MEB Yurt Dışı Görevinde Rekor Ödemeler İşte Ülke Ülke Yeni Maaş ve Tazminat Tablosu

Ceketten Elbiseye Her Şeyde İndirim: Eğitim Neferlerine Minnet Kampanyası

MEB’den Yeni Karar: Hangi Öğretmenler 772 TL Fazladan Ödeme Alacak?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12