• BIST 100

    17086,52%-0,16
  • DOLAR

    43,73% 0,22
  • EURO

    51,86% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7001,51% 1,50
  • Ç. ALTIN

    11575,01% -1,27

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati'den milyonlarca memur ve emeklilerin merakla beklediği zam haberleriyle ilgili önemli açıklama geldi. Bakan Nebati ; memurumuzu bugüne kadar koruduk,bundan sonra da korumaya devam edeceğiz..

Ekonomi 24.12.2021 14:09:12 0
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA


Mİlyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren zam haberi geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katılıdığı canlı yayında kendisine yöneltilen memur ve emekli maaşı zammına ilişkin soruyu yanıtladı.

BAKAN NEBATİ'NİN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

Nebati, enflasyonist ortamlardan en çok etkilenen kesimin sabit gelirliler olduğunun altını çizerek onların hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almaları gerektiğini ve bu konuda geri adım atmayacaklarını bildirdi.
Memuru 19 yıldır hep pozitif yönde koruduklarını ve bundan sonra da korumaya devam edeceklerini belirten Nebati ücretlileri de korumayı sürdüreceklerini söyledi.
GÜZEL ŞEYLER OLACAK'

Emekli ve memurların beklentisini yükselten bir açıklama yapan Bakan Nebati, 'Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Kurumlar Vergisi'nde düşüş yapıyoruz, KDV'de önemli düzenlemeler yapıyoruz, güzel şeyler olacak. Bu çalışmaların neticelerinde enflasyon beklentimiz aşağı yönlüdür. Emeklilerimiz için de ilgili bakanlıklarımız, arkadaşlarımız çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum.' diye konuştu.
Asgari ücretteki tarihi zam hem özel sektör hem de kamuda ücret artışını da beraberinde getirecek. Sürmekte olan toplu iş sözleşmelerinde yeni asgari ücret dikkate alınacak. Emekli aylığı ve memur maaşları da Ocak’ta zamlanacak.
Asgari ücretteki tarihi zam hem özel sektör hem de kamuda ücret artışını da beraberinde getirecek. Sürmekte olan toplu iş sözleşmelerinde yeni asgari ücret dikkate alınacak. Emekli aylığı ve memur maaşları da Ocak’ta zamlanacak.
YÜZDE 42 ZAM YAPILMASI GEREKİYOR’

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli ve memur zammıyla ilgili Mynet’e şu açıklamaları yapmıştı:
Asgari ücrete yüzde 50.5 oranında zam yapıldı. Emeklilerin maaşlarına da enflasyon göre zam yapılıyor. Bu enflasyona göre de 5 aylık dönemde yılda iki kere bir Ocak, bir Temmuz ayında zam yapılıyor. İkinci dönemde % 8.45 oranında zam yapılmıştı. Şimdi Ocak ayında asgari ücrete yakın bir oranda zam yapılabilmesi için en yüzde % 42 oranında bir zam yapılması gerekiyor. Bu zam oranıyla emeklilerin zam oranı da asgari ücretlininkine eşitlenmiş oluyor. Beklenti bu yönde.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3500 TL OLABİLİR!

Bir de şöyle bir durum var. Türkiye'de en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye tamamlanıyor şu anda. En düşük emekli maaşında da biraz daha artış beklentisi var. Yüzde 40'ın üzerinde bir beklenti var. Çünkü en düşük emekli maaşı 2004 yılına kadar asgari ücretin altına düşmemişti. Şimdi asgari ücret 4253 TL oldu, en düşük emekli maaşı 1500 TL. 1500 TL'ye tamamlanıyor daha doğrusu. Böylece en düşük maaşında 3500 TL'ye kadar yükseltilmesi bekleniyor.

‘SEYYANEN BİR ZAM YAPILMALI’

Yüksek oranlı bir zam olacağını düşünüyorum ama bu oran dışında en düşük emekli maaşlarının belli bir seviyeye çıkarılması gerekiyor. Şu anda emekli maaşı hesapla sistemi çok negatif yönlü. Prim ödendikçe maaşlar düşüyor. Bu da kendini zaten emekli maaşlarında gösterdi. 1200, 1300 TL emekli maaşı alan o kadar çok var ki, maaşı 1500 TL'ye tamamlanıyor.
Sadece oransal zam değil, en düşük emekli maaşını belli bir seviyeye çıkarmak, emeklilere intibak veya seyyanen bir zam yapılmalı. Örneğin emeklilere yüzde 40 oranında bir zam yapıldı. Bunun yanında seyyanen 100 TL veya 200 TL veya prim, gün sayısına göre bir intibak yapılabilir. 2000 yılına kadar emekli olanlara bir intibak yapılmıştı.
Yüzde 40 yapılabilir bir zam ama en düşük emekli maaşı 2100 TL'ye çıkar. Bu da çok anlam ifade etmez. Şöyle bir şey söylenebilir; emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapıyoruz, en düşük emekli maaşını ise 2600 TL'ye çıkardık gibi bir açıklama yapılabilir. Beklenti de bu yönde zaten. Herkese yüzde 40 zam yapılsa dahi 1500 TL alan birisinin emekli maaşı 2100 TL'de kalır. Bu da çok düşük bir maaş olur çünkü asgari ücret 4253 TL.

Emeklilikte Çifte Maaş Dönemi Başlıyor, TES ile Kim, Ne Kadar Biriktirecek?

Bakan Tekin'den Belediye Anaokulları İçin "Standart" Şartı

MEB Personeline Özel %10 Ek İndirim Kampanyası Başladı

Öğretmenlere 3 Oturumluk Sınav Görevi İçin 10 Bin TL’yi Aşan Ödeme!

Sözleşmeli Personel İçin Kadro Devrimi: Kim Hangi Kadroya Geçecek? Liste Yayınlandı!

Kırmızı Işık ve Hız Sınırı İhlalinde "Kademeli" Ceza Devri: Ehliyetler İptal Edilebilir

MEB’den Özel Eğitim İçin Kritik Eğitim Programı

MEB Akademi Personel Alımında Kritik Gelişme

Ek Ders Ücretlerinde Evrak Teslim Şartı Geldi Eksik Belge Veren Öğretmen 1544 TL’den Olacak

Okul Öncesinden Liseye Ramazan Programı Netleşti

MEB’den 81 İle Ramazan Talimatı: Okullarda “Maarif Modeli” Rüzgarı Esecek!

Trabzon'da "Doçentlik" Hazırlığı Yapan Öğretmene KDK’dan Emsal Karar!

Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmenleri Dikkat! Uzman Öğretici Olma Şansı Geldi

Rehber Öğretmen Müdür Yardımcısına Sıcak Çayla Saldırdı!

Tekirdağ Çerkezköy’de Okulda Facia Pencereden Düşen 14 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı

Meteoroloji Uyardı, Eğitime Bir Günlük Ara Verildi, İşte Kapsamdaki Kurumlar

2026 Bursluluk Sınavında Kaç Net Gerekli, işte Sınıf Sınıf Başarı Tablosu!

Öğretmenlerin Norm Kadrosunu Seçmeli Dersler Belirleyecek

Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Şahin İpek Hayatını Kaybetti

Sinop'ta Öğretmen Promosyonu 95.000 TL Oldu Türkiye Rekoru Kırıldı

Türk Eğitim-Sen'den MEB'e 965 TL'lik Ek Ders Başvurusu

Teknoloji Yetmez, Değer Şart: Bakan Tekin’den Kritik Siber Zorbalık Açıklaması

Özel Eğitim Öğretmenlerine İlave Ek Ders Talebi: MEB’e Resmi Başvuru Yapıldı!

Şubatta Öğretmenlere Ek Gelir Sürprizi Sınav ve Ek Derslerle 47.000 TL Ödeme Dönemi Başladı

Eğitimde Yönetici Atama Kriterleri Değişti

MEB'den Okul Kameraları Hakkında Kritik Yazı: Müdür Odası İzlenebilir Mi?

Yetim ve Kursiyer Öğrenciler İçin YKS Ücreti Desteği

Anadolu İmam Hatip Liselerinde Ders Programları Baştan Yazılıyor

Sevilen Okul Öncesi Öğretmeni Özgür Gümüş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı ve adalet Bakanı görevden alındı, yeni bakanlar belli oldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12