• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,93% -0,01
  • EURO

    51,06% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7190,25% -0,18
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati'den milyonlarca memur ve emeklilerin merakla beklediği zam haberleriyle ilgili önemli açıklama geldi. Bakan Nebati ; memurumuzu bugüne kadar koruduk,bundan sonra da korumaya devam edeceğiz..

Ekonomi 24.12.2021 14:09:12 0
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA


Mİlyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren zam haberi geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katılıdığı canlı yayında kendisine yöneltilen memur ve emekli maaşı zammına ilişkin soruyu yanıtladı.

BAKAN NEBATİ'NİN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

Nebati, enflasyonist ortamlardan en çok etkilenen kesimin sabit gelirliler olduğunun altını çizerek onların hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almaları gerektiğini ve bu konuda geri adım atmayacaklarını bildirdi.
Memuru 19 yıldır hep pozitif yönde koruduklarını ve bundan sonra da korumaya devam edeceklerini belirten Nebati ücretlileri de korumayı sürdüreceklerini söyledi.
GÜZEL ŞEYLER OLACAK'

Emekli ve memurların beklentisini yükselten bir açıklama yapan Bakan Nebati, 'Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Kurumlar Vergisi'nde düşüş yapıyoruz, KDV'de önemli düzenlemeler yapıyoruz, güzel şeyler olacak. Bu çalışmaların neticelerinde enflasyon beklentimiz aşağı yönlüdür. Emeklilerimiz için de ilgili bakanlıklarımız, arkadaşlarımız çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum.' diye konuştu.
Asgari ücretteki tarihi zam hem özel sektör hem de kamuda ücret artışını da beraberinde getirecek. Sürmekte olan toplu iş sözleşmelerinde yeni asgari ücret dikkate alınacak. Emekli aylığı ve memur maaşları da Ocak’ta zamlanacak.
Asgari ücretteki tarihi zam hem özel sektör hem de kamuda ücret artışını da beraberinde getirecek. Sürmekte olan toplu iş sözleşmelerinde yeni asgari ücret dikkate alınacak. Emekli aylığı ve memur maaşları da Ocak’ta zamlanacak.
YÜZDE 42 ZAM YAPILMASI GEREKİYOR’

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli ve memur zammıyla ilgili Mynet’e şu açıklamaları yapmıştı:
Asgari ücrete yüzde 50.5 oranında zam yapıldı. Emeklilerin maaşlarına da enflasyon göre zam yapılıyor. Bu enflasyona göre de 5 aylık dönemde yılda iki kere bir Ocak, bir Temmuz ayında zam yapılıyor. İkinci dönemde % 8.45 oranında zam yapılmıştı. Şimdi Ocak ayında asgari ücrete yakın bir oranda zam yapılabilmesi için en yüzde % 42 oranında bir zam yapılması gerekiyor. Bu zam oranıyla emeklilerin zam oranı da asgari ücretlininkine eşitlenmiş oluyor. Beklenti bu yönde.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3500 TL OLABİLİR!

Bir de şöyle bir durum var. Türkiye'de en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye tamamlanıyor şu anda. En düşük emekli maaşında da biraz daha artış beklentisi var. Yüzde 40'ın üzerinde bir beklenti var. Çünkü en düşük emekli maaşı 2004 yılına kadar asgari ücretin altına düşmemişti. Şimdi asgari ücret 4253 TL oldu, en düşük emekli maaşı 1500 TL. 1500 TL'ye tamamlanıyor daha doğrusu. Böylece en düşük maaşında 3500 TL'ye kadar yükseltilmesi bekleniyor.

‘SEYYANEN BİR ZAM YAPILMALI’

Yüksek oranlı bir zam olacağını düşünüyorum ama bu oran dışında en düşük emekli maaşlarının belli bir seviyeye çıkarılması gerekiyor. Şu anda emekli maaşı hesapla sistemi çok negatif yönlü. Prim ödendikçe maaşlar düşüyor. Bu da kendini zaten emekli maaşlarında gösterdi. 1200, 1300 TL emekli maaşı alan o kadar çok var ki, maaşı 1500 TL'ye tamamlanıyor.
Sadece oransal zam değil, en düşük emekli maaşını belli bir seviyeye çıkarmak, emeklilere intibak veya seyyanen bir zam yapılmalı. Örneğin emeklilere yüzde 40 oranında bir zam yapıldı. Bunun yanında seyyanen 100 TL veya 200 TL veya prim, gün sayısına göre bir intibak yapılabilir. 2000 yılına kadar emekli olanlara bir intibak yapılmıştı.
Yüzde 40 yapılabilir bir zam ama en düşük emekli maaşı 2100 TL'ye çıkar. Bu da çok anlam ifade etmez. Şöyle bir şey söylenebilir; emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapıyoruz, en düşük emekli maaşını ise 2600 TL'ye çıkardık gibi bir açıklama yapılabilir. Beklenti de bu yönde zaten. Herkese yüzde 40 zam yapılsa dahi 1500 TL alan birisinin emekli maaşı 2100 TL'de kalır. Bu da çok düşük bir maaş olur çünkü asgari ücret 4253 TL.

Maaşlarda Yaz Ayı Güncellemesi: Uzman ve Başöğretmenler Temmuz’da Ne Alacak?

Gaziantep'te Promosyon İhalesi Karıştı: 72 Bin TL Verildi, MEB Masadan Kalktı!

Sınav Görevi Başvurunuz İptal Olmasın: MEBBİS’te Mutlaka Yapmanız Gereken O Onay!

MEB’de 450 Yeni Yönetici Dönemi: Sınav Sonuç Ekranı ve Sözlü Sınav Takvimi Detayları

Öğretmenlerin 3 Mart Eylemi ve Ek Ders Kesintisi: Kimden, Kaç TL Kesilecek?

Eğitimde Şiddeti Bitirecek 6 Madde: CİMER Kalksın, Okul Kapılarına X-Ray Gelsin!

Memur Maaşlarına Temmuz'da Ne Kadar Zam Gelecek, TÜİK Şubat Enflasyonunu İlan Etti!

Bakan Gürlek’ten Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik İçin Taziye.

Bakan Tekin’den Şehit Öğretmen İçin Yürek Yakan Veda Mesajı!

Bedelli Askerlik Ücretinde Rekor Artış Kapıda: 417 Bin TL mi Olacak?

Alan Değişikliğinde Kontenjan ve İl Sınırı Kalkıyor mu? Türk Eğitim-Sen MEB’e Başvurdu...

3 Mart'ta Okullarda Ders Olacak mı, Hangi Sendikalar Katılıyor?

Çekmeköy'deki Saldırıda Yaralanan Öğretmenimiz Şehit Oldu!

Algoritmalar Erkek mi? İşte Bilimsel Cevaplar

Çekmeköy’de Lisede Öğretmen ve Öğrencilere Saldırı

16 Yıllık Hizmetin Ardından Yeni Görev: Nurettin Tıkım Kale’ye Veda Etti

Resen Atanan Norm Fazlası Öğretmenler İçin Emsal Karar!

30 Yıl Hizmet Veren Öğretmenin Emeklilik Geliri Ne Kadar? İşte Derece Derece Hesaplama

Kastamonu MEB 600 İşçi Alımı Yapıyor: İŞKUR TYP Başvuru ve Kura Tarihleri Netleşti!

Jandarma Astsubay Başvuru Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?

3 Katı Kuralı ve Puan Eşitliği: MEB Akademi Mülakatlarına Kimler Çağrılacak?

Okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliklerine Velilerden Yoğun İlgi

Valilikten Son Dakika Kar Tatili Açıklaması: İşte Okulların Tatil Edildiği O İlçeler

Yeni Banknot İddialarına DMM’den Yanıt: Atatürk Resmi Kaldırıldı mı?

Öğretmenlerin Şubat Ayı Ek Ders Ödemeleri Başlıyor: İşte Gün Gün Ödeme Takvimi!

MEB Akademi Mülakat Takvimi ve Puanlama Kriterleri Belli Oldu: Sonuçlar İçin Tarih Verildi!

Tüm Okullarda 5 Mart Alarmı: İlk Ders Saatinde Yeşilay Farkındalık Seferberliği Başlıyor!

PİKTES Öğretmenleri İçin Kritik Açıklama: Bakan Tekin Projenin Geleceğini Duyurdu!

Öğretmen ve İdareciler İçin Tatil Takvimi Netleşti: Kim, Ne Zaman İzne Çıkacak?

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek mi? İşte Masadaki Yeni Rakam ve Ödeme Takvimi!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13