• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan temmuz maaş zammı açıklaması

Memur Sen ve EBS Genel Başkanı Ali Yalçın'dan memur maaş zammı açıklaması. Temmuz maaş zammında alım gücü detayına dikkat çekti.

Gündem 5.06.2023 23:53:00 0
Memur Sen Başkanı Ali Yalçın

Ali Yalçın'dan memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zamile ilgili açıklama geldi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden memur maaş zamları konusunu gündeme getirdi. Genel Başkan Yalçın dikkat çeken açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

  • TÜİK verilerine göre Mayıs ayı enflasyon rakamı %0,04 olarak açıklandı. Yıllık enflasyon %39,59, Ocak-Mayıs enflasyonu %15,26 ve enflasyon farkı %6,72 olarak gerçekleşti. Yıllık ve aylık bazda enflasyon verilerinde yaşanan büyük orandaki düşüş, piyasalardaki fiyatlara yansımıyor.
  • TÜİK rakamlarında ve maliyetlerde artış olmamasına rağmen piyasa fiyatlarındaki artış alım gücünü ciddi şekilde düşürmeye devam ediyor. Ocak ayından bu yana maaş ve ücretlerin aynı seviyede devam etmesi, bütün sabit gelirlilerin dikkatini çekiyor. Önceliğimiz Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 Bin TL seviyesine çıkması için yapılacak düzenlemedir.
  • Bir diğer yandan enflasyonun en yoğun hissedildiği ve gelirin büyük bir bölümünü kapsayan alan ise kira tutarları. Büyükşehirler başta olmak üzere yaz sezonunun gelmesiyle beraber kıyı şehirlerinde artan kiralar, kamu görevlilerinin başka illere yahut bölgelere zorunlu tayinlerine sebep olmaktadır. Kamu görevlilerine kira yardımı yapılmasına dair teklifimizin görülmesi değerli; koruma kalkanının hayata geçirilerek uygulanması bu anlamda önemlidir. Enflasyonun çok daha üzerinde gerçekleşen kira artışları krize dönüşmemeli, zaman kaybedilmeden uygulama hayata geçirilmelidir.
  • Yaşanılan kriz sadece ülkemizde değil dünyanın tamamında; talepte daralmalar, ekonomide sarsılmalar, fiyatlarda yükselişler, piyasalarda küçülmeler ve en önemlisi işsizlik rakamlarında artışlara yol açmış oluyor.
  • Bütün bu tehditlere ve özellikle işsizliğe karşı alınan önlemlerin, emeği/ekmeği korumaya yönelik olduğunu görüyor ve biliyor, sorunlara çözüm üretme noktasında, emeğin temsilcileriyle paydaş kararlar alınmasını son derece önemli buluyoruz.
  • Bu çerçevede, Memur-Sen olarak en başından beri kamu görevlilerinin kayıplarını ve bozulan gelir dağılımını, yüksek sesle dile getirdik ve iş barışının sağlanması için gereken adımın zaman kaybedilmeden atılmasını gündemden hiç düşürmedik.

Ali Yalçın: Haklı ve kararlı talebimiz görüldü.

En düşük kamu görevlisi maaşı/ücreti Temmuz ayında net 22 Bin TL olacak. Fakat yapılacak artışın nasıl olacağına yönelik hem kamu görevlilerinin hem de emeklilerinin tereddütleri halen devam ediyor.

Düzenleme, gerek yüzdelik gerek seyyanen olmak üzere adil olmalı, açılan makası daraltmalı, bozulan hiyerarşik yapıyı onarmalı, toplu sözleşme masasının yükünü artırmamalıdır. Daha büyük sorunlara yol açmamak için kesinlikle sosyal diyalog artırılmalı, toplu sözleşme kültürüne ağırlık verilmelidir.

Diğer taraftan, 1. Dereceye gelmiş 470 Bin kamu görevlisine 3600 Ek Gösterge müjdesi de Memur-Sen’in teklifi, mücadelesi ve kararlı duruşuyla netlik kazanmıştır. Meclis açılır açılmaz ilk iş, bu düzenlemenin akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde tamamlanmasıdır.

Memur-Sen ailesinin her bir ferdi, bu süreçte verilen mücadelenin ve kazanımın baş aktörüdür.

Memur-Sen olarak, önümüzdeki 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin önemini biliyor; masa dışında yapılan düzenlemelerin, sistemin bütün olarak görülmesini engellediğini, ince ayarların/doğru kararların, etraflıca tartışılmayan sorunların başka problemlere sebebiyet verdiğini, her süreçte dile getiriyoruz.

Bu bilinçle, her bir üyemizin talebini alacak, etraflıca tartışacak, doğru/adil tekliflerle 7.Dönem Toplu Sözleşme masasına gideceğiz.


Nüfus Uyarısı Geldi: Destici’den Çalışan Anneler ve Kreş İçin Dikkat Çeken Teklif

Memur-Sen'den 81 İlde Dev Eylem Kararı: 15 Ocak'ta Meydanlar "Adalet" İçin Dolacak!

55 İlde Alarm Verildi: Okullarda 4 Günlük Kar Tatili Mi Geliyor?

16 Ocak’ta Okullar Kapanıyor, Turizm Rekora Koşuyor: 2,5 Milyon Kişi Yollarda!

Jandarma Komutanı Yalanıyla Büyük Vurgun: Öğretmenin Birikimi Gitti

34 İlde Dev FETÖ Operasyonu: 77 Şüpheli Yakalandı, 43 Tutuklama Kararı!

Gençlere Her Ay 19 Bin TL Ödeme! Bakan Işıkhan Dev İstihdam Projesini Duyurdu!

4.9 Milyon Emekliye Ek Zam Yolda! En Düşük Maaş Yüzde 18,47 Artıyor

Asgari Ücret Desteğinden Memur Disiplin Kurallarına Yeni Dönem

Kayseri'de Korkutan Kaza: 5 Kadın Öğretmen Hastaneye Kaldırıldı!

MEB’de TYP Dönemi Bitiyor! Okullara "Sabit Personel" Alımı İçin Düğmeye Basıldı

Akademide "Puan Türü" Krizi: ALES Esnekliği Liyakate Engel mi?

Cezaevlerinde Tahliye Hareketliliği: 60 Bin Kişi İçin Özgürlük Kapısı Aralanıyor!

10 Günde Bir Ev, Bir Ömürde Bir Hayat Gitti: Kumar Batağının Yıktığı Genç Öğretmen

2026 Milletvekili Maaşları Belli Oldu: Hem Emekli Hem Vekil Olanlar Rekor Kırıyor!

Okulda Panik Yaratan Patlama! Valilik ve Adli Makamlar Siverek İçin Harekete Geçti

Erdoğan Duyurdu: KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Yükseltildi

Zam Kararı Bedelli Askerliği de Etkiledi: Yeni Ücret 333 Bin TL’yi Aştı

2026 Ocak memur maaş zam oranı belli oldu! TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

Ocak 2026 Zamlı Öğretmen, Memur Uzman Öğretmen ve Maaşları Belli Oldu! İşte Derece Derece Yeni Maaş Listesi

Ocak 2026 Zamlı Uzman Öğretmenlik Tazminatı ve Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Kredi Kartı Aidat Tuzağına Düşmeyin! Tek Bir Telefonla Paranıızı Geri Alabilirsiniz

Isınmak İsterken Canından Oldu: Banyoda Elektrik Akımına Kapıldı

İçişleri'nden 13 İle "Turuncu ve Sarı" Alarm: Şiddetli Fırtına Kapıda!

Yarın Saat 10:00’da Ekonomi Duracak! 2026 Ocak Zammı İçin Kritik Eşik

Öğretmen ve MEB Personeline Özel Divarese Kampanyası Başladı

Gelişim raporlarının iptali için MEB’e resmi yazı

Şifresiz Ödemede Dev Artış: 15 Ocak’tan İtibaren Geçerli Olacak Yeni Sınır Belli Oldu

Eğitimde "Rapor" Krizi: 240 Öğrenci İçin Tek Tek Veri Girişi Öğretmenleri İsyan Ettirdi!

ÖSYM ve MEB 2026 Sınav Maratonunu Duyurdu: İşte Kritik Tarihler ve Başvuru Takvimi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9