• BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,95% -0,01
  • EURO

    51,41% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7532,18% -0,04
  • Ç. ALTIN

    12213,23% 0,00

Memur maaşına refah payı ve ek zam için Hür Sen Çalışma Bakanlığı önündeydi

Memur maaşına refah payı ve ek zam için Hür Sen Çalışma Bakanlığı önündeydi

Genel 10.12.2024 16:38:00 0
Memur maaşına refah payı ve ek zam için Hür Sen Çalışma Bakanlığı önündeydi

Hür-Sen Konfederasyonu Mali Sekreteri ve Hürriyetçi Büro Sen Genel Başkanı Harun Gül, Konfederasyon adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptıkları açıklamada, “tüm vatandaşların ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu, memur ve memur emeklileri için ek zam ve refah payı istediklerini” söyledi. 

Asgari Ücret Komisyonu toplantısı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eylemde işçi, memur ve emeklilerin geçinemediğini belirten Hür-Sen Konfederasyonu taleplerini açıkladı. 

Hür-Sen Konfederasyonu Mali Sekreteri ve Hürriyetçi Büro Sen Genel Başkanı Harun Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tüm vatandaşlarımız, ağır bir ekonomik kriz ile karşı karşıya bulunmaktadır. Ekonomik krizin sebebi vatandaş değil, iktidarın yanlış uygulamalarıdır. Ancak hesap memura, emekliye, işçiye, dar gelirliye ödetilmek istenmektedir. 

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla, yaşadığımız hayat pahalılığının yakından uzaktan alakası yoktur. TÜİK pembe bir dünyada yaşarken, emekli, memur kapkara ekonomik şartlarda yaşamaktadır. Bağımsız kuruluşların açıkladığı enflasyon ile TÜİK arasında neredeyse iki kat fark bulunmaktadır. 

TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 47,90 ENAG’a göre Yıllık Enflasyon Yüzde 86,70 dir. TÜİK’e göre Kasım ayı enflasyonu yüzde 2,24, ENAG’a göre yüzde 4,06 dır. 

Memur, emekli ve diğer çalışanların gelirleri, çarşı pazar enflasyonu ne olursa olsun ve alım gücünüz ne kadar düşmüş olursa olsun, TÜİK enflasyonuna göre artış yapılacaktır. 

Konfederasyonumuz tarafından yapılan ankete göre, ankete katılanların Yüzde 97,5’i TÜİK’in açıkladığı rakamlardan daha fazla enflasyon olduğuna inandığını, Yüzde 90,1’i aldığı maaş ile tasarruf yapma imkânı bulamadığını belirtmiştir. Yine aynı ankete göre memurların yüzde 85,6’sı kredi ve kredi kartı borçlusudur.  

Maalesef Memur, emekli ve halkımızın gerçek ekonomik durumunu iktidar dahil bilmeyen yoktur, ama bunun tedbirini alacak bir irade de ortada görülmemektedir. Memurların alım gücü ise hızla düşmektedir. İktidar ise gerçekte olmayan pembe tabloyu sergilemeye devam etmektedir.

Açıklanan enflasyon verilerine göre ocak ayında memur ve memur emekli maaşlarına yüzde 12 civarında bir artışı yapılacaktır. TÜİK'in enflasyon rakamları ile tahkim edilmiş, bu zam politikası ile, memur, emekli ve işçiler açlık ve yoksulluk sınırı altında maaşa mahkûm edilmektedir.

Bu kafa ile devam edildiği sürece, 2025'in, 2024'den daha iyi olmayacağı açıktır. 11 Mayıs 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, En düşük memur maaşını 22.000 TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Milletimize hayırlı olsun. 

Açıklamalarına rağmen vaat edilen ek ödeme 15 Temmuz 2023’ten itibaren yani 18 aydır memur emekli maaşlarına yansıtılmamıştır. Yani memur emeklileri 18 aydır eksik maaş almaktadırlar.  

Mademki, devlet 2025 yılında alacağı harç ve benzeri alacaklarını yüzde 43.93 olarak artıracak o halde, yüzde 6'lık Toplu Sözleşme zammı ve üzerine gelecek olan enflasyon farkı da hesap edilerek 2025 yılında memur ve emeklilere aynı oranda bir artış yapılmalıdır. Bu durumda refah payı %32 oranında olacaktır. Bu oran 2025 Ocak ayında %16, 2025 temmuz ayında %16 olarak 2 taksit halinde ödenebilir.

Emin olun bu artışın yapılması halinde dahi, memur ve emeklilerimizin 5 yıl önceki alım gücüne erişmesi yine de mümkün olmayacaktır. 

Bu yapıldıktan sonra, her yıl düzenli olarak belirlenecek oranda refah payı artışı ödenmeye devam edilmelidir. Şu an 12.500 TL olan en düşük emekli aylığı ise, 1 asgari ücret ile eşitlenmelidir.  

Yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesi birçok memur yönünden eksik bırakılmış, kamuda hiyerarşik yapı bozulmuştur. Bu sebeple, tüm kamuyu kapsayan bir ek gösterge düzenlemesi de hızla yapılmalıdır. 

 Memurların maaş dışında kalan tazminatları, ek ödemeleri ile seyyanen ödemeler emekliliğe yansıtılmadır. HÜR-SEN Konfederasyonu olarak, ekonomik adalet 


Bakan Tekin’den Şehit Öğretmen İçin Yürek Yakan Veda Mesajı!

Bedelli Askerlik Ücretinde Rekor Artış Kapıda: 417 Bin TL mi Olacak?

Alan Değişikliğinde Kontenjan ve İl Sınırı Kalkıyor mu? Türk Eğitim-Sen MEB’e Başvurdu...

3 Mart'ta Okullarda Ders Olacak mı, Hangi Sendikalar Katılıyor?

Çekmeköy'deki Saldırıda Yaralanan Öğretmenimiz Şehit Oldu!

Algoritmalar Erkek mi? İşte Bilimsel Cevaplar

Çekmeköy’de Lisede Öğretmen ve Öğrencilere Saldırı

16 Yıllık Hizmetin Ardından Yeni Görev: Nurettin Tıkım Kale’ye Veda Etti

Resen Atanan Norm Fazlası Öğretmenler İçin Emsal Karar!

30 Yıl Hizmet Veren Öğretmenin Emeklilik Geliri Ne Kadar? İşte Derece Derece Hesaplama

Kastamonu MEB 600 İşçi Alımı Yapıyor: İŞKUR TYP Başvuru ve Kura Tarihleri Netleşti!

Jandarma Astsubay Başvuru Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?

3 Katı Kuralı ve Puan Eşitliği: MEB Akademi Mülakatlarına Kimler Çağrılacak?

Okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliklerine Velilerden Yoğun İlgi

Valilikten Son Dakika Kar Tatili Açıklaması: İşte Okulların Tatil Edildiği O İlçeler

Yeni Banknot İddialarına DMM’den Yanıt: Atatürk Resmi Kaldırıldı mı?

Öğretmenlerin Şubat Ayı Ek Ders Ödemeleri Başlıyor: İşte Gün Gün Ödeme Takvimi!

MEB Akademi Mülakat Takvimi ve Puanlama Kriterleri Belli Oldu: Sonuçlar İçin Tarih Verildi!

Tüm Okullarda 5 Mart Alarmı: İlk Ders Saatinde Yeşilay Farkındalık Seferberliği Başlıyor!

PİKTES Öğretmenleri İçin Kritik Açıklama: Bakan Tekin Projenin Geleceğini Duyurdu!

Öğretmen ve İdareciler İçin Tatil Takvimi Netleşti: Kim, Ne Zaman İzne Çıkacak?

Emekli Bayram İkramiyesine Zam Gelecek mi? İşte Masadaki Yeni Rakam ve Ödeme Takvimi!

MEB Akademi Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı: 70 Puanı Alan Göreve Başlıyor!..

Erdek’te Emekli Öğretmen Refik Güner’den Acı Haber: Evinde Cansız Bedeni Bulundu!

Sınav Görevlisi Maaşlarına TUS Güncellemesi: Bina Sorumlusu ve Gözetmen Ne Kadar Alacak?

Bakan Tekin'den PİKTES Öğretmenleri ve Alan Değişikliği İçin Çok Kritik Mesajlar!

Düziçi Eğitiminde Elif Aksay Dönemi: Cuma Sağır Görevini Devretti!

Öğretmenlerin Beklediği Alan Değişikliği İçin MEB’den Yeni Açıklama

MEB 903 Sözleşmeli Personel Alacak: Maaş Listesi ve Başvuru Şartları Açıklandı!

YKS Adayları Dikkat! OBP Puanını Etkileyen Eğitim Bilgisi Güncelleme Takvimi Açıklandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13