• BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,56% 0,00
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5739,34% -0,11
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

MEB'den yaz tatili kararı, Resmi Yazı Okullara Gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği resmi yazıda 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Faaliyetlerini ve Yaz Tatili ile ilgili kararı açıkladı.

Eğitim 17.05.2023 19:30:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 ve 2024 yılları için faaliyet takvimini açıkladı. Yas tatili, okulların açılışı ve kapanışı, kurslar gibi tüm detayların yer aldığı takvimden detaylar şöyle:

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi sonrasında okul ve kurumlarımızda 06 Şubat 2023 tarihinde başlaması planlanan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemi 71 ilde tüm eğitim kademelerinde 20 Şubat 2023 tarihinde başlamış, afet bölgesinde yer alan diğer illerde ise afetten etkilenme durumlarına göre üç kategoride değerlendirilmiş ve kademeli olarak il/ilçe bazlı eğitim ve öğretime başlanması kararı verilmiştir.

Bu süreçte ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla ilgi (a) Yönetmeliğin Ek 3 üncü maddesi ile ilgi (b) Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesinde yer alan 'Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler' çerçevesinde 2022-2023 yaz tatili dönemi ve 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yapılacak olan çalışmalar aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek olup yaz tatili döneminde;

  • 1- Afet bölgesinde yer alan 11 ilde ilgi (c) Yönerge kapsamında 01 Ağustos - 01 Eylül 2023 tarihlerinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla yaz okulları destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır. Yaz okullarında 2 nci sınıftan 12 nci sınıf düzeyine kadar Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzunda belirtilen derslerden destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecektir. Bu kapsamda öğrenciler ve öğretmenlere istedikleri il/ilçelerdeki okul/kurumlarda kurslara katılma imkânı tanınacaktır.
  • 2-Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla İngilizce ve Matematik derslerinden hazırlanan çerçeve programları kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören istekli öğrenciler için 03 Temmuz – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları açılacaktır.
  • 3-Ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören 8 ve 12 nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik 03 Temmuz – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır.
  • 4-Bilim ve sanat merkezleri bünyesinde bilim ve sanat alanlarında hazırlanan atölye programları çerçevesinde 2 nci sınıftan 12 nci sınıf düzeyine kadar öğrencilerin katılacağı yaz okulları açılacaktır.
  • 5-Halk eğitim merkezleri çok yönlü kurslar düzenleyecek, hem öğrencilerimize hem de yetişkin vatandaşlarımıza hizmet verecektir.
  • 6-Afet bölgesinde şartları uygun olan okul/kurumlarımız ile ülke genelindeki okul/kurumlarımızın bina ve eklentileri (laboratuvar, EBA destek noktaları, spor salonları, kütüphane vb.) öğrencilerimizin kullanımına açık olacaktır.
  • 7-Okul öncesi eğitim çağında bulunan tüm öğrencilerimize yönelik anaokullarımızda ve ana sınıflarımızda yaz eğitimleri başlatılacaktır.
  • 8-Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için ilgi (ç) ve ilgi (d) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yaygın eğitim kursları açılarak öğrencilerin kurs faaliyetlerinden yararlanmaları sağlanacaktır.
     

Ayrıca 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında;

  • 1-Afet bölgesinde yer alan 11 ilimizde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlıkça hazırlanacak programlar 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk 4 haftasında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile birlikte sürdürülecektir.
  • 2-Okullarımızda gerçekleştirilecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinde öğrencilerin öğrenme kayıpları belirlenerek bu kayıpların giderilmesinde destekleme ve yetiştirme kursları ve ilkokullarda yetiştirme programı kapsamında faaliyetler düzenlenecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Mahmut ÖZER
Bakan


Ali Karasu İlkokulu Müdürü Yusuf Gözütok Vefat Etti....

Ocak 2026 Bedelli Askerlik Fiyatı Ne Kadar Olacak? İşte %18,73 Kümülatif Zam İle Yeni Ücret Tahmini

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Hastanede Girdiği Sınavdan Zaferle Çıktı: Cemal Göztak Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi'ne Yerleşti

Öğretmen Ensari Kala Vefat Etti, Cenazesi Bugün Kaldırıldı

Sivas-Erzincan yolunda ring aracı devrildi: Valilikten kritik açıklama

Eş Durumu Tayininde Kritik Soru: Ocak Atamalarında İl ve İlçe Emri Uygulanacak mı?

15 Bin Yeni Öğretmene Çifte Kazanç: Göreve Başlama Tarihi ve İlk Toplu Maaş Ödemesinin Ayrıntıları..

Milas Süt Birliği'nden Türkiye'ye Örnek Model: Üreticiyi ve Çocukların Eğitimini Kucaklayan Sosyal Misyon

Bursa'nın Yeni Eğitim Lideri Gürhan Çokgezer Kimdir, Ahmet Alireisoğlu Nereye Atandı?

MEB'de Görevden Alma Sürpriz: Bakanlık Bürokrasisinde Yeni Hareketlilik Başladı

Emniyette Yeni Tayin Dönemi: Özel Sektör Çalışan Eş İçin Kolaylık Sağlayan Yönetmelik Yürürlükte

MEB’in Minnet Kampanyasında Yeni Adım: Öğretmenlere Özel İndirimli Medya Paketleri

Engelli ve Evde Bakım Maaşı Alanlar Dikkat! Yeni Protokol ve İşlem Detayları

Vezirköprü'de Sınıf Öğretmeni Neziha Asoğlu Hayatını Kaybetti

Ulusal ve Uluslararası Katılımla Rekor Yarışma: Başvuru Tarihleri ve Kazanan Okullara Çevre Beratı Detayları

Mesleki Eğitim Zirvesi Sarsıldı: Gençlere Evlilik Hibesi ve Askerlik Muafiyeti Teklifi

Parkta Çıkan Tartışma Kanlı Bitti: Ortaokul Öğrencisi Yaralandı...

Urla Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Gül Göksu Görev Başında Hayatını Kaybetti

Memur Maaş İyileştirme Düzenlemesine EYSEN Genel Başkanı Gökkaya’dan Tepki

Memur ve Emekliler Alarmda: Türk Eğitim-Sen’den 3600 Ek Gösterge İçin Sert Uyarı

Erzurum Karayazı’da Öğretmenleri Taşıyan Otomobil Şarampole Yuvarlandı

Kaymakam Sertaç Kırçuval’ın Eşi Evde Silahla Yaralandı: Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Müdür Başyardımcısı Mehmet Ali Arslan Hakk’a Uğurlandı

Şırnak’ta kahreden olay: Kafede yemek yiyen dört kişiden biri hayatını kaybetti

Memurlar İçin Emsal Niteliğinde Promosyon: Hatay’da 92 Bin TL’lik Rekor İmza

Samsun'da Okul Bakım Onarımında Görev Alacak 500 Kişilik Kadroya Kimler Başvurabilir?

Ekmekten Taksiciliğe Yeni Dönem: Esnafın Fiyat Tarifesi Baştan Aşağı Değişiyor

MEB'den Şehitkamil'e Yönetici Takviyesi: İlçe Milli Eğitim Kadrosu Güçlendirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8