• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

MEB'den okullara öğrencilere son hafta ders yerine yapılacak faaliyetler yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı okullara yazı göndererek, okullarda 1. dönemin son haftasında yapılacak faaliyetlere ilişkin detayları paylaştı. İşte MEB'in son hafta ders yerine uygulayacağı yeni plan.

Eğitim 12.01.2024 17:57:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, okullara gönderdiği son dakika yazısı ile, 1. dönemin son haftasında öğrencilere ders yaptırılmaması ve bakanlık tarafından gönderilen plan dahilinde faaliyetlerin yapılması talimatı verdi. Bakanlık tarafından yayımlanan yazının ve faaliyetlerin detayları şöyle:

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için 'dönem sonu faaliyet haftası' düzenlenecek.  
Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek 'dönem sonu faaliyet haftası'nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak.
 
İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak'ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak.
 
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.
 
Bu kapsamda, 'Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu' hazırlanarak illere duyuruldu.
 
Buna göre, dönem sonu faaliyet haftasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amaçlandı.
 
Okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak
Hafta boyunca yapılacak etkinlikler, okul içinde hem öğretmenler hem de öğrencilerden oluşan heyet tarafından organize edilecek.
 
Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.
 
Okullarda yapılacak faaliyetler planlanırken okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak, velilere külfet çıkarılmamasına dikkat edilecek. Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterilecek.
 
Etkinlikler 'kış şenliği' havasında olacak
Bakanlık merkez teşkilatı ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda, karne öncesindeki son 4 günü kapsayan 15-18 Ocak'ta resmî ve özel tüm okullarda, 'kış şenliği' havasında faaliyet planı ve etkinlik önerileri hazırlandı.
 
Bilgi yarışmalarından komedi saatine, hitabet oyunlarından kermeslere, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere birçok etkinliğe yer verilen planlamadan öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlandı.
 
Okullardaki nihai planlamayı öğretmenler ve öğrenciler birlikte organize edecek.
 
Örnek planlama
Okullarda dönem sonu faaliyet haftası için gün gün örnek planlama yapıldı. 
 
15 Ocak Pazartesi günü için etkinlik önerileri şöyle:
 
Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve kelimeler hazırlayacak. Yarışmanın aynı saatte her sınıfta uygulanması bekleniyor.
 
En Sevdiğini Paylaş: Öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getirecek ve tüm sınıfa o eşyanın hikâyesini anlattıktan sonra bir başka arkadaşına hediye edecek.
 
Kermes: Okul genelinde organize edilecek kermese tüm öğrencilerin katılımıyla yiyecekler getirilecek.
 
Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile başvuran herkesin, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair atölye, sunum, söyleşi gerçekleştirebileceği eğlenceli bir aktivite saati planlandı. Okul genelinde tüm sınıflarda tıpkı bir kulüp saati gibi farklı atölye, sunum ve söyleşiler organize edilecek. İçerikler okul ve müfredat dışı konulardan oluşacak.
 
Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati: Okul inisiyatifiyle belirlenecek bir görsel sanat, bilim ya da spor aktivitesi gerçekleştirilecek.
 
16 Ocak Salı günü için etkinlik önerileri şöyle:
Hitabet Oyunları: Belirlenen iki hitabet oyunu ile öğrencilerin sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak eğlenmesi amaçlandı.
 
Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma Saati: Okul tercihlerine göre farklı sosyal sorumluluk ve kültür faaliyetleri organize edilebilecek.
 
Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Ünlü ve uzman isimler davet edilebileceği gibi kademelere göre itfaiyeci, polis, doktor gibi çeşitli meslek gruplarından konuşmacılarla eğlenceli, dikkat çekici söyleşiler yapılarak öğrencilerin keyifli vakit geçirmesi amaçlandı.
 
Komedi Saati: Sınıflarda fıkraların, hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması hedeflendi.
 
17 Ocak Çarşamba günü için yetenek paylaşım saatinin yanı sıra önerilen diğer etkinlikler şöyle:
Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacak.
 
Dönem Sonu Gösterileri: Okul bünyesinde aktif olan koro, tiyatro ekibi, şiir grupları gibi organizasyonların, gösterilerinin sergileneceği bir performans saati düzenlenecek.
 
Karne öncesi son gün olan 18 Ocak Perşembe günü ise 'Gezi Günü' etkinliği önerildi.
 
Böylece, okul tarafından bir gezi programı ile hafta tamamlanacak ve öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek.
GÜNCEL HABERLER
OKULLARDA KARNE ÖNCESİ 'DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASI' DÜZENLENECEK
Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta [...]

 12 Ocak 2024  12:20
BAKAN TEKİN, ÖZEL ÇOCUKLARLA BULUŞTU
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da özel gereksinimli bireylerin eğitim aldığı çeşitli okullardan gelen öğrenci, [...]

 11 Ocak 2024  13:18
BAKAN TEKİN, KOSOVA EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANI VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kosova Cumhuriyeti Meclisi Eğitim, Bilim, Teknoloji, Yenilik, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu [...]

 11 Ocak 2024  10:09
TÜRKİYE'NİN İLK MÜZİK İLKOKULU VE ORTAOKULU ANKARA'DA AÇILACAK
Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle [...]

 10 Ocak 2024  12:20
MEB TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNDAN 'ANADOLU'YA SELAM' KONSERİ
Millî Eğitim Bakanlığı personeli, öğretmenler ve farklı mesleklerden çalışanların yer aldığı Türk Halk Müziği Korosu, [...]

 11 Ocak 2024  12:37


MEB'den Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Talebi

Bakan Tekin'den Fenomen Öğretmen Çıkışı: Okul Kursu Yerine Özel Ders Verenler İncelenecek!

Yeni Yönetmelikle Gelen "Branş Önceliği" Şartı Nedir?

Döşemealtı'ndan Rekor Promosyon: Öğretmenlere Tam 95 Bin TL Ödeme!

Kayseri Eğitim Camiasında Büyük Yas: İki Değerli Eğitimci Hayatını Kaybetti!

Ücretli Öğretmenlere Şubat Sürprizi: 180 Saat Ek Ders Formülüyle 30 Bin TL Yatacak!

Bakan Tekin'den Ramazan Genelgesi Çıkışı: "Bu Bir Milli Kimlik İnşasıdır, Yargıya Gidiyoruz!"

MEB yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik! Sınıf öğretmenliğinde kapsam genişletildi

SAYIN YUSUF TEKİN EĞİTİMİ KAMUOYUYLA DEĞİL, EĞİTİMCİLERLE TARTIŞMALI

Okullar Ne Zaman Kapanacak? İşte Mart Ara Tatili ve 2026 Yaz Tatili Takvimi!

BİLSEM Sınav Görevlerinde Ek Ders Ödemesi Başlıyor: Sonuçlar 27 Şubat’ta Açıklanacak!

Uzman ve Başöğretmenlerin Temmuz Zammı Sonrası Yeni Maaşları!

Öğretmenlere 36 Bin TL’lik Ek Kazanç Kapısı, 24 Oturumluk Görev Fırsatı

Atamalarda "Akademi" Devrimi: Bakan Tekin Duyurdu, 10 Bin Öğretmen Geliyor!

Eğitimde "Paket" Dönemi: Ek Ders Zammı, Akademi Atamaları ve LGS'de Yeni Nesil Sorular!

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Devrim: Emekli Maaşlarına %31 Ek Zam Kapısı Aralandı!

MEB’den Kapsamlı Özlük Hakları Paketi: Şube Müdürleri ve Müfettişler de Kapsamda!

Yusuf Tekin Açıkladı: Ara Tatiller Takvim Sıkışıklığı Nedeniyle Kalkıyor mu?

Ek Atama Umudu Bitti mi? Bakan Tekin’den Süreci Bitiren Açıklama

Bakan Tekin Erzurum’da Çocuklarla Buluştu: İstifa İddiaları Gölgesinde Sessiz Dönüş!

Öğretmenlik Mesleğinde "Norm" Krizi Kapıda: 20 Bin Öğretmen Fazlalık mı Olacak?

Hem İdari İzin Hem Yüksek Ödeme: Kitap İnceleme Görevi Başvuruları Başlıyor!

Kontrolden Çıkan Otomobilin Çarptığı Öğretmen Yaşam Savaşı Veriyor!

Okul Kayıtlarında "Sahte Adres" Devri Kapanıyor: MEB'den Sokak Bazlı Yeni Sistem!

TBMM Dilekçe Komisyonu Raporu Yayınlandı: Ocak Ayında Başvuru Rekoru ve İlginç Talepler!

Lise Öğrencileri Dikkat, Okuldan Tamamen Atılmanıza Sebep Olacak 15 Ağır Kusur!

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplarında "Hata" Alarmı: Kimler Eksik Ücret Aldı?

Öğretmenlerin Gözü 27 Şubat’ta! MEB’den Okul Öncesi Personeli İçin "Kritik" Ödeme Onayı!

Sosyal Medyada Anonim Devri Kapanıyor: Kimlik Doğrulamayanın Hesabı Silinecek!

Norm Fazlası Öğretmenler Kapanma Riski Olan Okullara Can Suyu Olacak

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13