• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,41% -0,06
  • EURO

    48,90% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5616,99% 1,18
  • Ç. ALTIN

    9195,44% -0,18

Meb Mahmut Özer Eğitimi Kütahya'da Değerlendirdi Okul Müdürleri Ve Öğretmenleri Uyardı ''Paydaşlarınızla iş birliğinizi para üzerine kurmayın''

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kütahya programı kapsamında gerçekleştirilen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda kentte görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Eğitim 30.09.2022 17:08:07 0
Meb Mahmut Özer Eğitimi Kütahya

Okul Müdürlerine ve öğretmenlere de seslenen Bakan Özer şu açıklamalarda bulundu.

'Yeni bir başlangıç yapalım. Paydaşlarınızla, okul aile birlikleriyle, mezunlar derneği ile diğer STK'lerle iş birliğinizi para üzerine kurmayın. Okullarımız her türlü ihtiyacını kendisi karşılasın. Millî Eğitim Bakanlığı desteklesin ama eğitimin kalitesini artırmayla ilgili iş birliklerini gerçekleştirelim. Türkiye'nin eğitim tarihini değiştiren bir yirmi yılda her yıl bütçede en büyük payın Millî Eğitim Bakanlığına verildiği bir dönemde Millî Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılamakta aciz olabilir mi?'

'Okullarımıza 4 milyar liraya yakın meblağ gönderdik, okullarımız sadece 2 buçuk milyar lira kullanabildi.' diyen Bakan Özer, 'Bunu 3,9 milyarla bırakmayacağız, her ay güncelleyerek okullarımızın imkânlarını güçlendirmek ve özellikle ihtiyacı fazla olan okula fazla bütçe göndererek okullar arası imkân farklılıklarını minimize etmek istiyoruz çünkü biz artık eğitimde erişim problemini çözdük. Bakın, son 20 yıl gerçekten bu anlamda tarihi bir döneme tekabül etmektedir' ifadesini kullandı.

Bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi, insan kaynağı olduğunun altını çizen Bakan Özer, bu nedenle OECD ülkelerinin 1950'li yıllarda, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağında lise zorunlu olmasa da yüzde yüze ulaştırdığını kaydetti. Söz konusu ülkelerin aynı zamanda yükseköğretimdeki net okullaşma oranlarını da yüzde 50'nin üzerine çıkarma hedefi belirlediğini anımsatan Özer, 'Ama 2000'li yıllara gelince, bizim rakamlarımız çok garip duruyor. 2000'li yıllarda beş yaştaki okullaşma oranı bu ülkede yüzde 11 idi. Yani beş yaştaki 100 çocuğumuzun sadece 11'i okul öncesi eğitimde kendisine yer bulabiliyordu. Bugün ise bu oran yüzde 94'e çıktı.' diye konuştu.

Bakan Özer, ortaöğretimde 2000'li yıllardaki okullaşma oranının yüzde 44 olduğunu söyleyerek, 'Bugün bu oranın yüzde 90. Yani o yıllarda lise çağı nüfusundaki 100 gencimizin sadece 44'ü okuldaydı, 56'sı okul dışındaydı. Şimdi yüzde 90.' değerlendirmelerini yaptı.

'Millî Eğitim Bakanlığının normalde yılda açtığı anaokulu sayısı 50 ile 100 arasında değişir. Biz bir yılda, hatta bir yıl tamamlanmadan 1.710 bağımsız anaokulunu hizmete açtık. 14 bin 80 ana sınıfını hizmete aldık. Ve 5 yaştaki okullaşma oranlarını bir yıl geçmeden 78'den yüzde 94'e çıkardık. Hedefimiz yıl sonuna kadar yüzde 100'e çıkarmaktır.'

Okul öncesi eğitimin uzun vadeli yaşam boyu getirisinin yüksek olduğunun altını çizen Özer, bu alana yapılan yatırımlarla eğitimde fırsat eşitliğinin güçleneceğini, okullar arası başarı farkının azalacağını özellikle de orta öğretim sisteminin dengesini bulmuş olacağını söyledi.

Bir diğer önemli konunun mesleki eğitim olduğunu belirten bakan Özer, katsayı uygulaması sonrası hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin gittiği bir okul türü haline gelen okulları güçlendirmek için yapılan çalışmaları aktardı.

Mesleki eğitimde müfredat, öğrencilerin beceri eğitimleri, öğretmenlerin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerinin sektör temsilcileriyle birlikte planlandığını anlatan Bakan Özer, eğitim verilen tüm alanlarda TOBB, ATO, ASO, İTO, İSO, ASELSAN gibi sektörün en güçlü temsilcileriyle işbirliği yapıldığını, sektörden de mezunlar için istihdamda öncelik talep ettiklerini söyledi.

Bu adımlar neticesinde akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerine gitmeye başladığını kaydeden Özer, 'ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en son Demirören Medya'yla kurduğumuz medya mesleki ve teknik lisesi 0,12'lik dilimden öğrenci aldı.' dedi.

Meslek liselerinde üretim kapasitesinin de artırıldığına işaret eden Özer, '200 milyonlarla aldığımız üretim kapasitesini 2021 yılında 1,2 milyara çıkardık. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz müstefit oldu çünkü katkıları ölçüsünde onlar da pay aldılar. Öğrencilerimiz 50 milyona yakın bir pay aldı. Öğretmenlerimiz de 112 milyona yakın pay aldılar ama en kritik olan şey eğitimin kalitesi arttı. Öğrenciler yaparak ve üreterek öğrenmeye başladılar.' diye konuştu.

Kovid-19 dokuz salgını sürecinde meslek liselerinin maskeden siperliğe, pek çok ülkenin temininde zorluk çektiği ürünleri ürettiğini anımsatan Özer, bu durumun mesleki eğitimin olağanüstü koşullarda devletinin, milletinin ihtiyaç duyduğu her türlü ürünü üretebileceğini gösterdiğini söyledi.

Bakan Özer, programı kapsamında daha sonra Kütahya Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Özer, ziyarette Kütahya'daki eğitim yatırımı yapılacak alanlara vermiş oldukları desteklerden ve okulların imkânlarının iyileştirilmesi konusunda verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanı Alim Işık'a teşekkür etti.


Bakan Tekin’den Öğretmen Atamaları ve Yeni Eğitim Modeline İlişkin Kritik Açıklamalar

Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Yusuf Şenay Vefat Etti

Sağlık Çalışanları Promosyon Teklifine İsyan Etti: 100 Bin TL'lik Teklife Ret!

Ocak Zammında Refah Payı Etkisi: En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmen Mutlu Olursa Gelecek Aydınlanır”: Kamu-Sen’den Anlamlı 24 Kasım Mesajı

Ek Zam, Yüzde 100 Ek Ders Artışı ve İkramiye: Öğretmenlerin Ekonomik İyileştirme Talepleri!

İstanbul'da Toplu Ulaşım Öğretmenlere Ücretsiz!

Yusuf Tekin Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerin Yüreğinde Bıraktığı Derin İze Dikkat Çekti

Tarım ve Orman Bakanlığı 496 Personel Alacak: Başvurular Online Başladı

Tüm öğretmenlere yönelik MEB’den yasak kararı

Eğitim Gücü Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Ardeşen'de Okul Müdürü Kemal Kalender Kalp Krizinden Vefat Etti!

Eğitim Gücü Sen Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Yeni Yargı Paketiyle 50 Bin Hükümlüye Erken Tahliye Yolu Açılıyor! Denetimli Serbestlikte Büyük Değişiklik!

MEB’den Kritik Duyuru: Öğretmen Atamaları Öğretmenler Günü’nde

Tokat'ta Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri Tavuk Dürüm Kurbanı

Gümüşhane Kelkit’te İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda Zehirlenme Şüphesi! 29 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla GSS Primleri İki Katına Çıktı, 1 Aralık'ta Yürürlükte!

İstanbul Başsavcılığı Yürüttü: Öğretmen, Doktor ve Kamu Personeli Dahil 35 Kişi FETÖ’den Cezaevine Gönderildi!

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

61 Yaşındaki Okul Müdürü Dursun Gülseren Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti!

MEB’den 24 Kasım’a Özel Büyük Jest: Öğretmenlere Teknoloji, Giyim ve Gıda İndirimleri!

Biyoloji Öğretmeni Musa Bağcı ve Matematik Öğretmeni Ramazan Cerit Vefat Etti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8