• BIST 100

    10979,73%0,7
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,98% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5527,70% -0,46
  • Ç. ALTIN

    9236,33% 0,00

MEB, Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşler İçin Yer Değiştirme Duyurusu Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce sözleşmeli öğretmenler için özür grubu atamalarına ilişkin kararı açıkladı. MEB duyurusunda sözleşmeli öğretmen olan eşlerden ikisinin de tayin isteyebilmesine olanak sağlayan yer değiştirme duyuru

Eğitim 24.01.2021 01:31:42 0
MEB, Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşler İçin Yer Değiştirme Duyurusu Yayımladı
Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce sözleşmeli öğretmenler için özür grubu atamalarına ilişkin kararı açıkladı. MEB duyurusunda sözleşmeli öğretmen olan eşlerden ikisinin de tayin isteyebilmesine olanak sağlayan yer değiştirme duyurusu yayımlandı. MEB tarafından yapılan açıklama sonrasında çok sayıda öğretmenin bu haktan yararlanması bekleniyor.

DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : Bakanlık Makamının 16/10/2017 tarihli ve 127130 sayılı Onayı.
Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında her ikisi de 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme başvuruları ilgi onay doğrultusunda, aşağıda yapılan açıklamalar çerçevesinde alınacaktır.


AÇIKLAMALAR
1. Yer değiştirme başvuruları 1 Şubat 2021 - 5 Şubat 2021 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kişisel şifre kullanmak suretiyle Başvuru İşlemleri modülü üzerinden alınacak olup atama sonuçları 9 Şubat 2021 tarihinde ilgililerin MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
2. Bu kapsamda sadece Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli olarak farklı illerde görev yapan öğretmen eşler başvuruda bulunabilecektir.

3. Başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerekmektedir.
4. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayacak olması nedenine bağlı olarak öğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır.
5. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
6. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamış olması halinde, aynı tarih itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir.
7. Bir yıllık çalışma süresinin hesabında çeşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sözleşmenin feshedildiği süreler dikkate alınmayacaktır.
8. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresinin tamamlayan/tamamlayacak olan ve karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusu zorunlu olan eşler, istemeleri halinde çeşitli nedenlere (illerin sözleşmeli öğretmen pozisyon durumları, alanlar itibarıyla norm kadro durumu, öğretmen ihtiyaç durumu, hizmet süresi yetersizliği vb.) bağlı olarak eşlerinin görev yaptığı il için yer değiştirme başvurularının olumsuz sonuçlanabilme ihtimaline karşılık aile birlikteliğinin Bakanlığımızca uygun görülen bir ilde sağlanmasını isteyebileceklerdir. Bu durumda her iki sözleşmeli öğretmenin de Başvuru Formundaki bu şeçeneği 'İstiyorum' olarak işaretlemesi gerekmektedir. Başvuruda bulunan eşlerden birinin bu seçeneği 'İstemiyorum' olarak işaretlemesi durumunda diğer eşin isteğine ilişkin talep dikkate alınmayacaktır.
9. Askerlik ve doğum sonrası izin nedenlerine bağlı olarak sözleşmesi feshedilen öğretmenlerden 15 Şubat 2021 tarihine kadar görevine başlayacağını belgelendirenler diğer şartları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
10. Başvurular sırasıyla okul-kurum/ilçe/il milli eğitim müdürlüklerince incelenecek ve uygun olan başvurular MEBBİS üzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.
11. MEBBİS dışında (posta, e-posta, belgegeçer, v.b) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
12. Yer değiştirme işlemleri öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli il olmak üzere illerin sözleşmeli öğretmen pozisyonları, illerin alanlar itibarıyla norm kadro ve öğretmen ihtiyacı dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre il milli eğitim müdürlükleri emrine yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Hizmet süresinin hesabında 9 Şubat 2021 tarihi dikkate alınacaktır. Hizmet süresinin eşitliği halinde göreve önce başlayan sözleşmeli öğretmenin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
13. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin kararnameleri görev yaptıkları il ile yer değişikliğinin gerçekleştiği il'e sistem üzerinden gönderilecektir.
14. Görevden ayrılma işlemleri kararnamelerin gönderilmesini müteakip yapılabilecektir.
Bilgilerini ve yazımızın ilinize bağlı eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenlere Valiliğinizce duyurulması hususunda gereğini rica ederim.
Ziya SELÇUK Bakan
 

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

61 Yaşındaki Okul Müdürü Dursun Gülseren Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti!

MEB’den 24 Kasım’a Özel Büyük Jest: Öğretmenlere Teknoloji, Giyim ve Gıda İndirimleri!

Biyoloji Öğretmeni Musa Bağcı ve Matematik Öğretmeni Ramazan Cerit Vefat Etti

Emekli Öğretmen Abdullah Coşkun’u Öldüren Trafik Şiddeti Gündemde

İlkadım'da Görevli Öğretmen Turgay Erol Hayatını Kaybetti

Meclis’ten Milyonları Etkileyecek Yeni Vergi Paketi: Araç, Gayrimenkul ve SGK Düzenlemeleri Yolda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan Kritik Açıklama: Teknogirişimlere 900 Bin TL'ye Kadar Finansal Destek!

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Turgay Erol Hayatını Kaybetti

MEB Fotoğraf Yarışmasının Şampiyonları Kimler?

İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Selim Keklik, Şube Müdürlüğü'ne Atandı!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde İstifa Düzeni Değişti! Yeni Tazminat Şartı Resmen Yürürlükte

Azerbaycan Sınırında Şehit Olan 20 Kahraman Asker Ankara'da Yürek Yakan Törenle Uğurlandı!

Buca Sultan Alparslan Lisesi Öğretmeni Kurtuluş Ünver Vefat Etti!

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Yeni Soluk: Eski Sistemi Tartışılan MEB, Online Eğitimi Kökten Değiştirdi!

Gazi Anadolu Lisesi'nin Sevilen Öğretmeni Hüseyin Özdemir Hayatını Kaybetti

BİLSEM 2025-2026 Takvimi Resmen Yayımlandı! İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıflar İçin Ön Değerlendirme Ne Zaman?

TSK Uçağı Kazasının Sır Perdesi Aralanıyor! Kara Kutuya Ulaşıldı, İnceleme Başladı!

Sınav Zorunluluğu Getirildi, Sadece 90 Bin Öğretmen Başarılı Oldu! MEB'den ÖBA İçin Acil Ek Süre Kararı!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nden Engelli Adaylara Kritik Destek

Hem Okul Hem İş Deneyimi: İŞKUR’un Yeni Gençlik Programı Detayları Açıklandı!

Bahçelievler Anadolu Lisesi Öğretmeni Hayatını Kaybetti!

Balıkesir Sındırgı'da Korkutan Deprem! Can ve Mal Kaybı Var mı?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7