• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

MEB, Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşler İçin Yer Değiştirme Duyurusu Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce sözleşmeli öğretmenler için özür grubu atamalarına ilişkin kararı açıkladı. MEB duyurusunda sözleşmeli öğretmen olan eşlerden ikisinin de tayin isteyebilmesine olanak sağlayan yer değiştirme duyuru

Eğitim 24.01.2021 01:31:42 0
MEB, Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşler İçin Yer Değiştirme Duyurusu Yayımladı
Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce sözleşmeli öğretmenler için özür grubu atamalarına ilişkin kararı açıkladı. MEB duyurusunda sözleşmeli öğretmen olan eşlerden ikisinin de tayin isteyebilmesine olanak sağlayan yer değiştirme duyurusu yayımlandı. MEB tarafından yapılan açıklama sonrasında çok sayıda öğretmenin bu haktan yararlanması bekleniyor.

DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : Bakanlık Makamının 16/10/2017 tarihli ve 127130 sayılı Onayı.
Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında her ikisi de 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme başvuruları ilgi onay doğrultusunda, aşağıda yapılan açıklamalar çerçevesinde alınacaktır.


AÇIKLAMALAR
1. Yer değiştirme başvuruları 1 Şubat 2021 - 5 Şubat 2021 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kişisel şifre kullanmak suretiyle Başvuru İşlemleri modülü üzerinden alınacak olup atama sonuçları 9 Şubat 2021 tarihinde ilgililerin MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
2. Bu kapsamda sadece Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli olarak farklı illerde görev yapan öğretmen eşler başvuruda bulunabilecektir.

3. Başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerekmektedir.
4. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayacak olması nedenine bağlı olarak öğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır.
5. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
6. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamış olması halinde, aynı tarih itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir.
7. Bir yıllık çalışma süresinin hesabında çeşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sözleşmenin feshedildiği süreler dikkate alınmayacaktır.
8. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresinin tamamlayan/tamamlayacak olan ve karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusu zorunlu olan eşler, istemeleri halinde çeşitli nedenlere (illerin sözleşmeli öğretmen pozisyon durumları, alanlar itibarıyla norm kadro durumu, öğretmen ihtiyaç durumu, hizmet süresi yetersizliği vb.) bağlı olarak eşlerinin görev yaptığı il için yer değiştirme başvurularının olumsuz sonuçlanabilme ihtimaline karşılık aile birlikteliğinin Bakanlığımızca uygun görülen bir ilde sağlanmasını isteyebileceklerdir. Bu durumda her iki sözleşmeli öğretmenin de Başvuru Formundaki bu şeçeneği 'İstiyorum' olarak işaretlemesi gerekmektedir. Başvuruda bulunan eşlerden birinin bu seçeneği 'İstemiyorum' olarak işaretlemesi durumunda diğer eşin isteğine ilişkin talep dikkate alınmayacaktır.
9. Askerlik ve doğum sonrası izin nedenlerine bağlı olarak sözleşmesi feshedilen öğretmenlerden 15 Şubat 2021 tarihine kadar görevine başlayacağını belgelendirenler diğer şartları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.
10. Başvurular sırasıyla okul-kurum/ilçe/il milli eğitim müdürlüklerince incelenecek ve uygun olan başvurular MEBBİS üzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.
11. MEBBİS dışında (posta, e-posta, belgegeçer, v.b) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
12. Yer değiştirme işlemleri öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli il olmak üzere illerin sözleşmeli öğretmen pozisyonları, illerin alanlar itibarıyla norm kadro ve öğretmen ihtiyacı dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre il milli eğitim müdürlükleri emrine yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Hizmet süresinin hesabında 9 Şubat 2021 tarihi dikkate alınacaktır. Hizmet süresinin eşitliği halinde göreve önce başlayan sözleşmeli öğretmenin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
13. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin kararnameleri görev yaptıkları il ile yer değişikliğinin gerçekleştiği il'e sistem üzerinden gönderilecektir.
14. Görevden ayrılma işlemleri kararnamelerin gönderilmesini müteakip yapılabilecektir.
Bilgilerini ve yazımızın ilinize bağlı eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenlere Valiliğinizce duyurulması hususunda gereğini rica ederim.
Ziya SELÇUK Bakan
 

ATA AÖF Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere Daha Fazla Ödeme Yapılacak

2025-2026 II. Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısında Neler Görüşülecek?

MEB’den "Fenomen Öğretmen" Operasyonu 81 İle Disiplin Talimatı Gitti!

Promosyon Yarışında Dengeler Değişti, Hangi Banka Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

MEB Ataması Sonrası Öğretmenlere Toplu Ödeme Takvimi Belli Oldu

Tatil Uzayacak mı? MEB 2026 Yarıyıl Tatili Takviminde Son Kararını Verdi

Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitimin Yeni Kaptanı Faruk Berat Akçeşme Oldu!

YÖK’ten Üniversitelere Kritik 'Başvuru' Yazısı

Zorunlu Hizmet Alanı Öğretmenlerine Maaş İyileştirmesi Geliyor

GİB 2025 Yılı Ücret Geliri Beyan Rehberini Yayınladı

Rehberlikte ek ders ücreti dönemi sona mı erdi?

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kabusu Geri mi Dönüyor?

Belediyelerin Dev Memur Alımı Takvimi Belli Oldu

Öğretmenlerin merakla beklediği hizmet süresi şartlarında yeni bir düzenlemeye mi gidiliyor?

Suça Sürüklenen ve Korunmaya İhtiyacı Olan Çocuklar İçin Yeni Rehber

Okul Yöneticileri İçin Eğitim Takvimi Açıklandı

DYK ve Gündüz Ek Ders Ücretleri Güncellendi:

Milli Eğitim Akademisi’nde Tarihi Gün Başvurunu Onaylatmayı Unutma!

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Ödemeleri Güncellendi

Görev Yeri Değişmeyen Norm Fazlası Öğretmenler İçin Takvim İşliyor

Ocak 2026 Verileri Geçim Savaşının Acı Tablosunu Gözler Önüne Serdi!

Öğretmenler İçin Kurul ve Zümre Toplantıları Başlıyor

Açık Öğretim Lisesi'nde Dönem Atlatma Başlıyor:

2026 Subay ve Astsubay Alım İlanı Yayımlandı:

Okul Dışı Öğrenme Ortamları Dijital Platformu Tanıtıldı

MEB’den Özür Grubu Ataması İçin Kritik Duyuru

Memurlara Seyyanen Zam Olacak mı? Ekonomi Yönetiminden Temkinli Mesajlar

Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Karakaş Hayatını Kaybetti.

Kamu İşçileri İçin Kadro Tartışması Yeniden Alevlendi: Bakanlığa Kritik Sorular

Maaş Zammı Sonrası Bankalar Coştu: En Yüksek Promosyon Hangi Bankada?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9