• BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,27% 0,10
  • EURO

    48,78% -0,39
  • GRAM ALTIN

    4854,72% -0,77
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

MEB'den Online Sınav Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı, ertelenen yüz yüze sınavlara ilişkin yazının ardından online sınavlara ilişkin bir sınav yazısı daha yayımladı. Bakanlık duyur şeklinde yayımladığı yazıda sınavlara ilişkin önemli hususlara dikkat çekti

Eğitim 24.03.2021 12:45:46 0
MEB
Milli Eğitim Bakanlığı, ertelenen yüz yüze sınavlara ilişkin yazının ardından online sınavlara ilişkin bir sınav yazısı daha yayımladı. Bakanlık duyur şeklinde yayımladığı yazıda sınavlara ilişkin önemli hususlara dikkat çekti.
İşte bakanlık duyurusu ve haberin detayları:

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde

Not-1: Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.
Not-2: Online Sınavla ilgili olarak, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 22.02.2021 tarih ve 21060217 sayılı yazılarına göre; Milli Eğitim Müdürlüklerince, '...İnternet erişimi olmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce belirlenen internet erişimi olan ve bilgisayar/tablet bulunan okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, Engelli öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek ev/hastanede veya belirlenen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması...' şeklinde İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına resmi yazı gönderilmiştir. Bu konuda talepte bulunan öğrencilerin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına başvurması gerekmektedir.
Not-3: Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir. 
Not-4: Sınavın ilk günü yaşanabilecek yoğunluktan dolayı öğrencilerimizin, sınavın ilk günü değil de sınav takvimi içerisinde ilerleyen günlerde, özellikle hafta sonu sınav ekranlarına girmeleri daha uygun olacaktır.
Sağlıklı ve başarılı günler dileriz. 

Önemli hatırlatma

Online sınav kılavuzunun 20. Maddesine göre; 'Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. Paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacaktır.' denmektedir.
İlgili madde kapsamında 2020/1 dönemi online sınavında söz konusu madde uyarınca sınavları iptal edilen öğrencilerin sınav sonuç belgelerinde; 'Merkez Sınav Kurulu Kararı gereğince sınavları iptal edilmiştir.' yazmaktadır.  
Bu durumdaki öğrencilerin 2 yıl boyunca Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlara katılmaları engellenmiştir.


Adalet Bakanlığına personeline rekor maaş promosyonu ve faizsiz kredi

Uzman ve Başöğretmenler Maaş Tazminatlarını Ne Zaman Alacak?

Genç öğretmen basit bir ameliyatta öldü, aile şikayetçi oldu

Öğretmenlerin "Kırtasiye Parası" Ödemeleri Başladı: 5.265 TL Hesaplara Yatırılıyor

Öğretmenlerin Ders Programları Yeniden Şekilleniyor: Atamalarla Okullarda Yeni Dönem

MEB Öğretmenlerinin Eylül Ek Ders Heyecanı: Ödemeler Başladı, Farklı Uygulama Dikkat Çekiyor

Öğretmenlere şantiye şefi yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

FBI, Charlie Kirk Suikastı Zanlısının Görüntülerini Yayınladı, 100 Bin Dolar Ödül Koydu

ŞAŞMADI, MEB’İN ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI

Öğretmenler Dikkat! Norm Güncellemesi 3 Branş İçin Büyük Risk Taşıyor!

Öğretmenlerin Ek Ders Geliri Uçuşa Geçti: Bazı Branşlarda Aylık 28 Bin TL'yi Aşıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0