• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

MEB'den 29-30 Haziran için öğretmenlere ek ders ücreti ödenemez yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ek ders ücreti ödemelerine ilişkin önemli bir yazıyı kurumlara gönderdi. MEB Personel genel müdürlüğü tarafından 22 - 30 Haziran tarihleri arasında yapılan mesleki çalışmalara bağlı olarak ö

Eğitim 25.06.2020 20:08:01 0
MEB
MEB yazısı şöyle: Bilindiği gibi milli eğitim bakanlığı Ortaöğretim kurumları Yönetmeliğinin 87. maddesinin birinci fıkrası nda: ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; Eylül ayinin ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayinin ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve Nisan aylarında yapılacak ara tatillerde Bakanlıkça hazırlanan program dahilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul Müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur.’’ Hükmüne Yer verilmiştir.
Bu bağlamda Bakanlığımız Öğretmen yetiştirme ve geliştirme genel Müdürlüğü’nün 18.06.2020 tarihli ve 8034230 sayılı yazısında; Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarının da görevli öğretmenlerin Haziran 2020 dönemi meslekle ilgili çalışmalarının 22 30 Haziran 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.
Diğer tarafta milli eğitim bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın altıncı maddesinin üçüncü fıkrası nda; öğretmenlere ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslek ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir hükmü yer almaktadır.
Geçmiş yıllarda yapılan meslekle ilgili çalışmalara bakıldığında; Bu dönemde olduğu gibi bazı dönemlerde de meslekle ilgili çalışma günleri, ek ders ücreti ödenmesi öngörülen sürelerden farklı olabilmiştir. Nitekim Haziran 2012 döneminde iki hafta ek ders ücret ödenmesi öngörülen meslekle ilgili çalışma, 11-29 Haziran 2012 tarihleri arasında üç hafta yapılmıştır. Bu tarihlerde meslekle ilgili çalışma yapan öğretmenlerin iki hafta çalışma günü karşılığı ek ders ücretinden yararlandırılmaları hususunda valiliklere genel bir açıklama yapılmıştır. Bu işlemin iptali talebiyle bakanlarımız aleyhine açılan dava hakkında Danıştay 12. daire tarafından verilen sıfır 9.4.2019 tarihli ve esas no: 2018 karar no: 2019-2585 sayılı kararda ‘’davanın reddine’’ hükmedilemiştir.
Bu çerçevede öğretmenlerin, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda birer hafta, ara tatillerde de birer hafta olmak üzere toplam dört hafta süreyle fiilen yaptıkları meslekle ilgili çalışmalarında haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği dikkate alındığında, 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında bile yaptıkları meslekle ilgili çalışmalarına bağlı olarak 22-26 Haziran tarihleri arasında ekler ücretinden yararlandırılmaları; 29-30 haziran Günleri için ek ders ücreti tahakkuku yapılmaması gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gerçekleştirme görevlileri ile harcama yetkililerine çıkarılabilecek kamu zararının oluşturacağı mağduriyetlerin de önlenmesi için yukarıda yapılan açıklama çerçevesinde işlem yapılmasının sağlanması bakımından, bu açıklamanın ilimize bağlı ilçe milli eğitim müdürlükleri ile eğitim kurumu müziklerini ivedi olarak ulaştırılması rica olunur.

 

Rize’de 10. Kattan Düşen Doçent Hayatını Kaybetti

Yeni Atanan Öğretmenlere Şubat Piyangosu: Tek Seferde 120 Bin TL Ödeme!

Muğla’daki Okullara 600 Personel Alımı Başlıyor: Başvuru Takvimi Açıklandı!

Temmuz 2026 Öğretmen Maaş Hesaplaması Değişti Derece Derece Yeni Maaş Tablosu Yayınlandı

2026 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün? Memur ve Öğretmenler İçin Farklı Takvim!

Ücretli Öğretmenlere Şubat Sürprizi: Ek Ders Ücretlerinde 30 Bin TL Dönemi Başladı!

ÖSYM Sınav Ücretleri Tamamen Kalkıyor mu, Meclis'e Sunulan Dev Kanun Teklifi!

Maaş Bordrolarında Derece ve Kademe Karışıklığı Binlerce Memurun Geliri Yanlış Hesaplandı

MEB’de Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Yeni Atama

Bursa Nilüfer’de Okul Çıkışında Öğretmene Silahlı Saldırı

Danıştay’dan Meslek Liselerinde İSG Eğitimi Zorunluluğuna İptal Kararı

Hastane Giriş Belgesi İzin Yerine Geçsin: Öğretmenlerden Kritik Talep

İçişleri Bakanlığı’nda Bayrak Değişimi: Mustafa Gök Özel Kalem Müdürü Oldu

Öğretmen Adaylarına Akademi Kayıt Takvimi Duyuruldu

Emeklilikte Çifte Maaş Dönemi Başlıyor, TES ile Kim, Ne Kadar Biriktirecek?

Bakan Tekin'den Belediye Anaokulları İçin "Standart" Şartı

MEB Personeline Özel %10 Ek İndirim Kampanyası Başladı

Öğretmenlere 3 Oturumluk Sınav Görevi İçin 10 Bin TL’yi Aşan Ödeme!

Sözleşmeli Personel İçin Kadro Devrimi: Kim Hangi Kadroya Geçecek? Liste Yayınlandı!

Kırmızı Işık ve Hız Sınırı İhlalinde "Kademeli" Ceza Devri: Ehliyetler İptal Edilebilir

MEB’den Özel Eğitim İçin Kritik Eğitim Programı

MEB Akademi Personel Alımında Kritik Gelişme

Ek Ders Ücretlerinde Evrak Teslim Şartı Geldi Eksik Belge Veren Öğretmen 1544 TL’den Olacak

Okul Öncesinden Liseye Ramazan Programı Netleşti

MEB’den 81 İle Ramazan Talimatı: Okullarda “Maarif Modeli” Rüzgarı Esecek!

Trabzon'da "Doçentlik" Hazırlığı Yapan Öğretmene KDK’dan Emsal Karar!

Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmenleri Dikkat! Uzman Öğretici Olma Şansı Geldi

Rehber Öğretmen Müdür Yardımcısına Sıcak Çayla Saldırdı!

Tekirdağ Çerkezköy’de Okulda Facia Pencereden Düşen 14 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı

Meteoroloji Uyardı, Eğitime Bir Günlük Ara Verildi, İşte Kapsamdaki Kurumlar

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12