• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,64% 0,00
  • EURO

    51,92% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6905,71% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

MEB 74 bin lira maaşla personel alacak işte başvuru şartları

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 74 bin lira maaşla personel alacak işte başvuru şartları ve işe alım duyurusu

Eğitim 27.11.2023 23:57:00 0
MEB 74 bin lira maaşla personel alacak işte başvuru şartları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımında açıklanan maaş dudak uçuklatttı. MEB 74 bin TL maaşla personel alacak işte başvuru şartları ve haber detayları:


Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek maaşlı bilişim personeli alımı gerçekleştirecek. 4-8 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılacak alım için KPSS'den en az 70 puan alma şartı bulunuyor. Çalışma hakkı kazanan adaylar en az 49.748 TL, en yüksek 74.622 TL maaş alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8 inci maddesi uyarınca yüksek maaşlı bilişim personeli alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan kurum adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. 

Ayrıca Bakanlık başvuru sürecini başarı ile tamamlayan adaylara en düşük 49.748 TL en yüksek 74.622 TL maaş ödemesi gerçekleştirecek.

BAŞVURULAR 4 ARALIK'TA BAŞLIYOR
Millî Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları 4 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 8 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Adaylar e-devlet (Millî Eğitim Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını kolayca tamamlayabilecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Fotoğraflı iş tecrübesini gösterir detaylı özgeçmiş, (başvuru esnasında 'PDF' formatında yüklenecektir.)

Mezuniyet bilgileri e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde, hata/eksiklik olan veya Yükseköğretim Kurumundan mezuniyet bilgileri gelmeyen adaylar başvuru güncel bilgilerini manuel olarak giriş yapıp, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini sisteme yükleyecektir.

Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

KPSS puanı ÖSYM Kurumundan otomatik olarak gelmektedir.

Mesleki tecrübeye ilişkin resmi (SGK Hizmet Dökümü) veya özel kurumlardan alınacak belge, (SGK Hizmet Dökümü e-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından barkotlu belge, birden fazla yüklenecek belgelerin tek doküman haline getirilip yüklenmesi gerekmektedir)

Genel Şartlar başlığının (d) maddesinde belirtilen, en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge,

Her bir pozisyon için özel şartlarda istenilen sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgeler. (Sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgelerin birden fazla yüklenecek olması halinde, tek doküman haline getirilip yüklenmesi gerekmektedir.)
Adaylar; istenilen bilgilerinin sınav başvuru aşamasında e-Devlet üzerinden gelmemesi halinde, bilgilerini beyan ederek belgelerini PDF ya da JPG formatında yükleyeceklerdir.

Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde 'İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir…' ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, başvuru işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.
 

Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvuru sırasında; 'Başvurularınız' ekranındaki 'Başvuru Durumu' sütununda yer alan 'Başvuru Henüz Tamamlanmadı' sürecindeki başvurular 'Güncelle' butonu ile güncellenebilecektir.

aşvurusunu tamamlayan ancak başvurusunu tekrar güncellemek isteyen adaylar ise; 'Başvurularınız' ekranındaki 'Başvuru Durumu' sütununda yer alan 'Başvuru Alındı' sürecindeki başvurusunu, öncelikle 'İşlem' sütununda yer alan 'İptal Et' butonuna basarak 'Başvurumu İptal Et' butonu ile mevcut başvurusunu iptal edeceklerdir. İptal işlemi gerçekleştirildikten sonra 'Başvuru Durumu' sütununda 'Başvuru İptal Edildi' ibaresi yer aldığında, ekranın sağ üst köşesinde bulunan 'Yeni Başvuru' butonu ile de tekrar başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

Başvurularını başarı ile gerçekleştiren adaylar başvuru sürecini tamamladıktan sonra 'Başvuru Bilgileri' çıktısını alabileceklerdir.
 

Usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Belirtilen pozisyonlardan yalnızca biri için başvurabileceklerdir.)

(b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,(Bu maddede belirtilen yükseköğretim mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının iki katı ödenecek pozisyonlar için ve yalnızca birine başvurabileceklerdir.)

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda, son başvuru tarihi itibarıyla ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır), Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak.


Kırmızı Işık ve Hız Sınırı İhlalinde "Kademeli" Ceza Devri: Ehliyetler İptal Edilebilir

MEB’den Özel Eğitim İçin Kritik Eğitim Programı

MEB Akademi Personel Alımında Kritik Gelişme

Ek Ders Ücretlerinde Evrak Teslim Şartı Geldi Eksik Belge Veren Öğretmen 1544 TL’den Olacak

Okul Öncesinden Liseye Ramazan Programı Netleşti

MEB’den 81 İle Ramazan Talimatı: Okullarda “Maarif Modeli” Rüzgarı Esecek!

Trabzon'da "Doçentlik" Hazırlığı Yapan Öğretmene KDK’dan Emsal Karar!

Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmenleri Dikkat! Uzman Öğretici Olma Şansı Geldi

Rehber Öğretmen Müdür Yardımcısına Sıcak Çayla Saldırdı!

Tekirdağ Çerkezköy’de Okulda Facia Pencereden Düşen 14 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı

Meteoroloji Uyardı, Eğitime Bir Günlük Ara Verildi, İşte Kapsamdaki Kurumlar

2026 Bursluluk Sınavında Kaç Net Gerekli, işte Sınıf Sınıf Başarı Tablosu!

Öğretmenlerin Norm Kadrosunu Seçmeli Dersler Belirleyecek

Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Şahin İpek Hayatını Kaybetti

Sinop'ta Öğretmen Promosyonu 95.000 TL Oldu Türkiye Rekoru Kırıldı

Türk Eğitim-Sen'den MEB'e 965 TL'lik Ek Ders Başvurusu

Teknoloji Yetmez, Değer Şart: Bakan Tekin’den Kritik Siber Zorbalık Açıklaması

Özel Eğitim Öğretmenlerine İlave Ek Ders Talebi: MEB’e Resmi Başvuru Yapıldı!

Şubatta Öğretmenlere Ek Gelir Sürprizi Sınav ve Ek Derslerle 47.000 TL Ödeme Dönemi Başladı

Eğitimde Yönetici Atama Kriterleri Değişti

MEB'den Okul Kameraları Hakkında Kritik Yazı: Müdür Odası İzlenebilir Mi?

Yetim ve Kursiyer Öğrenciler İçin YKS Ücreti Desteği

Anadolu İmam Hatip Liselerinde Ders Programları Baştan Yazılıyor

Sevilen Okul Öncesi Öğretmeni Özgür Gümüş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı ve adalet Bakanı görevden alındı, yeni bakanlar belli oldu

Eğitim Devam Ederken Atama Olur mu? Norm Fazlası Tartışması Büyüyor

MEB 2025 yılı ödül alan 22 bin 941 öğretmenin isim listesini resmen ilan etti

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu öğretmenlerin ders programları hafta başında değişiyor

Devlet Korumasında Yetişen Gençlere Sınavsız Öğretmenlik Hakkı Verildi!

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Tarihi Karar: Ankara 8. İdare Mahkemesi Emsali Belirledi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12