• BIST 100

    15563,28%0,12
  • DOLAR

    43,29% 0,07
  • EURO

    50,78% 0,74
  • GRAM ALTIN

    6600,99% 1,62
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

MAHMUT ÖZER MÜJDEYİ VERDİ,ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamalarına dair çalışmalarının yapıldığına dair müjdeyi verdi. Özer ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlara da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek umut ediyoruz ki k?

Eğitim 17.03.2022 01:33:58 0
MAHMUT ÖZER MÜJDEYİ VERDİ,ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK
Okul öncesi öğretmenlere atama müjdesi! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Özer, öğretmen atamalarına dair çalışmaların yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından 3 bin anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapılmasına ilişkin açıklamada bulunduğuna işaret ederek, bu kapsamda öğretmen atamalarında da ağırlığın okul öncesi eğitimde olacağını ancak diğer alanlarda da öğretmen alımının mutlaka yapılacağını bildirdi.Bakan Özer, “Öğretmen ataması mutlaka olacak, üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, okul öncesi eğitimi için 3 bin anaokulu 40 bin anasıfı düşünülüyor, ağırlık okul öncesine verilecek, ama diğerlerine de yer verilecek, umuyorum en kısa sürede tamamlarız.” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayın programında 'öğretmen atamalarına'ilişkin önemli açıklamalarda bulundu Bakan Mahmut Özer, Türkiye'nin eğitim gündemindeki son gelişmeleri Bloomberg HT ekranında değerlendirdi.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya karşılık da şunları kaydetti: Öğretmen ataması mutlaka olacak. Bunu daha önceki televizyon programlarında açıklamıştım. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı'ndan sonra 3 bin tane anaokulu 40 bin yeni ana sınıfı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Elbette ki bu alanda ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlarda da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız, takvimi de paylaşacağız.'Özer'in ifadelerinde öne çıkan konular şunlar oldu: “Mesleki eğitimde yapılan değişikliklerle işveren ve çalışanlar açısından cazip düzenlemeler yaptık. Bu konuda yapılan değişikliklerle işverenin yükünü devlet aldı. Burada devlet 1-2 milyar TL'lik bir yükü işveren üzerinden almış oluyor. Mesleki eğitimle ilgili tüm düzenlemelerimizi iş dünyası ile istişare ile yapıyoruz. Mesleki eğitim merkezleri genç işsizliği azaltma fırsatları sunuyor. KOBİ'ler için en önemli şey çırak bulmak. Bu düzenlemelerin ardından farklı sektörlerde çırakların sayısı katlandı. 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon çırak hedefliyoruz. Bunu genç işsizliğini düşürmek için etkin bir enstrüman olarak kullanmak istiyoruz. Türkiye'de 256 tane OSB var. Daha önce 87 tane OSB'de mesleki eğitim merkezi vardı. 2021'in sonunda tüm OSB'lerde mesleki eğitim merkezlerini kurduk. Bir işletmede usta öğretici varsa artık o işletme 40 çırak alabilecek. Bu alanda kapasiteyi artırdık. Tüm sektörlerde ciddi bir talep var. Burada 1 milyon hedefine ulaştığımızda bu talep karşılanmış olacak. Mesleki eğitim merkezlerinde istihdam oranı yüzde 88 düzeyinde. Örneğin Almanya'da bu oran yüzde 77'ler seviyesinde. Mesleki eğitim merkezindeki 370 bin öğrencinin yüzde 50'si 18 yaşın üzerinde. Mesleki eğitim merkezlerinden yararlanan kadın sayısı 29 binden 50 bine çıktı. Mayıs ayında mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı 500 bine çıkmış olacak. Biz Türkiye'nin mesleki eğitim merkezi haritasını çıkardık. Sektörün kümelenmiş olduğu yerlerde mesleki eğitimi kurguluyoruz. Meslek liselerinde 1,5 milyar TL'lik gelir yaratmayı hedefliyoruz. İhtiyaç duyduğumuz tüm maddeleri meslek liselerinde üretebiliyoruz. Bakan Özer, Öğretmen atamaları hakkında konuştu, atama mutlaka olacak, üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, okul öncesi eğtiim 3 bin anaokulu 40 bin anasınıfı düşünülüyor, ağırlık okul öncesine verilecek, ama diğerlerine de yer verilecek, umuyorum en kısa sürede tamamlarız.”

Sözleşmeli Öğretmenlikte Yeni Dönem: 10 Bin Kontenjan Açıldı

Vergi Kaçakçısına Yapay Zeka Kıskacı: KAŞİF Her Adımı İzliyor!

Okullarda Ortak Yazılı Tarihleri Netleşti! 2026 Yılında Hangi Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Özel Okullarda Fiyat Alarmı: Bakanlık Hem Denetledi Hem Rakamları Paylaştı

Türkiye’de Yeni Bir Dönem: "Yaşlılık Sigortası" Geliyor! Kimler Prim Ödeyecek?

MEB'den Özel Okullara Ceza Yağdı: 1931 Kuruma 83 Milyon TL Yaptırım!

DYK’larda Yeni Dönem Başlıyor: Kurs Kapsamı Genişledi, Ek Ders Ücreti Netleşti

Polis Bakım ve Yardım Sandığında Yeni Dönem: Tüzük Kaldırıldı, Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

Bakan Tekin Son Noktayı Koydu: Karnelerden Atatürk Resmi Kaldırıldı mı?

Liseye Geçişte Kademeli Devrim: 2028’den İtibaren KGS Dönemi Başlıyor!

Emekli ve Çalışan Arasındaki Bağ Kopuyor mu? Memur-Sen’den Seyyanen Zam Uyarısı!

TBMM’den Emekli Paketine Onay: Yeni Maaşlar ve İkramiyeler Ne Zaman Yatacak?

YÖK Yeni Yönetmeliği Duyurdu: Farklı İsimli Programlar Nasıl Eşdeğer Sayılacak?

İşçi Emeklisi Üvey Evlat mı? TÜRK-İŞ'ten Gelir Adaletinde "Eşitlik" Çağrısı

Başkentte Su Krizi Uyarısı: Mansur Yavaş Barajlardaki Tehlikeye Dikkat Çekti

Yarıyıl Tatili Rehberi 2026: Karne Günü, Tatil Süresi ve Okulların Açılış Tarihi

YÖK’ten Üniversitelere "Cuma Namazı" Talimatı: Ders ve Sınav Saatleri Yeniden Düzenleniyor!

Öğretmen Tayinlerinde Yeni Engel mi, Düzenleme mi? İlçe Grupları Tüm Dengeleri Değiştirdi

Sağlık Bakanlığı'ndan Dev Hamle: Kapalı Alanlarda Sigara Yasağına Yeni Düzenleme Geliyor!

Nüfus Uyarısı Geldi: Destici’den Çalışan Anneler ve Kreş İçin Dikkat Çeken Teklif

Memur-Sen'den 81 İlde Dev Eylem Kararı: 15 Ocak'ta Meydanlar "Adalet" İçin Dolacak!

55 İlde Alarm Verildi: Okullarda 4 Günlük Kar Tatili Mi Geliyor?

16 Ocak’ta Okullar Kapanıyor, Turizm Rekora Koşuyor: 2,5 Milyon Kişi Yollarda!

Jandarma Komutanı Yalanıyla Büyük Vurgun: Öğretmenin Birikimi Gitti

34 İlde Dev FETÖ Operasyonu: 77 Şüpheli Yakalandı, 43 Tutuklama Kararı!

Gençlere Her Ay 19 Bin TL Ödeme! Bakan Işıkhan Dev İstihdam Projesini Duyurdu!

4.9 Milyon Emekliye Ek Zam Yolda! En Düşük Maaş Yüzde 18,47 Artıyor

Asgari Ücret Desteğinden Memur Disiplin Kurallarına Yeni Dönem

Kayseri'de Korkutan Kaza: 5 Kadın Öğretmen Hastaneye Kaldırıldı!

MEB’de TYP Dönemi Bitiyor! Okullara "Sabit Personel" Alımı İçin Düğmeye Basıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9