• BIST 100

    10937,95%0,46
  • DOLAR

    42,43% 0,02
  • EURO

    49,12% 0,42
  • GRAM ALTIN

    5659,07% 0,41
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

KPSS 2020/14 Göreve Başlama İşlemine Dair Duyuru

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 göreve başlama işlemine dair duyuru yayımladı. Atanma şartlarını taşıyanlar için, son göreve başlama tarihi 20.01.2021 Çarşamba günü. 

Eğitim 30.12.2020 19:04:21 0
KPSS 2020/14 Göreve Başlama İşlemine Dair Duyuru

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 göreve başlama işlemine dair duyuru yayımladı.

KPSS-2020/14 GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

Bakanlığımız sözleşmeli sağlık personeli alımına dair KPSS-2020/14 yerleştirme neticeleri 15.12.2020 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edilmiştir.

1- Göreve başlama işlemlerine dair başvurular Ek-3'de belirtilen ilgili komisyonlar tarafından alınacaktır.

2- Atama şartlarını taşıyan adaylardan, 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun ya da diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

KPSS-2020/14 göreve başlama işlemleri için gerekli belgelerde talep edilen sigorta hizmet dökümünde kamu çalışanı olduğu anlaşılanlardan, 07.12.2019 yılından sonra kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalıştığı ya da herhangi bir sebeple hizmet sözleşmesinin sona erdiği tespit edilenlerin; Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların ek 1 inci maddesinin 4üncü fıkrasında belirtilen istisnalardan yararlanabilecek durumda olanlar hariç, göreve başlatılmaması gerekmektedir.

3- Adayların göreve başlama işlemleri için, (Ek-1)'de belirtilen belgeleri hazırlayarak 05.01.2021 - 19.01.2021 tarihleri arasında ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir.

4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen durumlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo ya da kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri durumunda birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

5- Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığıyla alakalı komisyonlara teslim edebilecektir. 

Adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Bakanlığımıza başvurmaları, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını taşımaları şartıyla; yerleştirildikleri hizmet biriminde, bu birimlerin kapatılmış ya da başka bir birimle birleştirilmiş olması yerleştirildikleri pozisyonun il ya da ilçede bulunması durumunda öncelikle dikkate alınarak ihtiyaç bulunan bir birimde göreve başlatılacaktır.

6- Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları alakalı komisyonlar tarafından, www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzundaki nitelik, şart ve kurallar, adaylardan istenen belgeler ve (Ek-1)' de yer alan 'Açıklama ve Uyarılar' dikkate alınarak tespit edilecektir.

7- Atanma şartlarını taşıdığı tespit edilenler, 5510 sayılı Kanunda belirtilen süre içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na gerekli bildirimler yapılmak şartıyla göreve başlatılacak, atanma şartlarını taşımayan adaylara gerekçeleri açıkça belirtilmek şartıyla yazılı olarak bilgi verilecektir.

8- Atanma şartlarını taşıyanlar için, son göreve başlama tarihi 20.01.2021 Çarşamba günüdür.

Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri durumunda hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.

9- Hastalığı sebebiyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını 19.01.2021 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri ve 20.03.2021 tarihi aşılmamak şartıyla, raporda belirtilen istirahat süresinin bitimini müteakip iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

10- Doğumla ilgili mazeret sebebiyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını 19.01.2021 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri şartıyla, doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

11- Kamu görevlisi olarak ya da 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesi kapsamındaki bildirim şartına tabi olarak çalışanlardan, istifa/sözleşme feshi taleplerini kurumlarına/işyerlerine iletmiş olmakla birlikte, bu işlemlerin devam etmesi sebebiyle 8 inci maddede belirtilen sürede görevine başlayamayacak durumda olanlar; bu durumu belgelendirmeleri, birinci maddede belirtilen şekilde başvurularını yapmaları ve 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ile 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasındaki şartları taşımaları şartıyla en geç 20.03.2021 yılına kadar göreve başlatılabilecektir.

12- Karantina altına alınması ya da uçuş yasağı olan bir ülkede bulunması sebebiyle göreve başlayamayacak olanlar; durumlarını belgelendirmek şartıyla, 19.01.2021 tarihi mesai bitimine kadar yerleştikleri hizmet birimlerine yazılı olarak bilgi vermeleri şartıyla en geç mazeretlerin bitimini takip eden üç iş günü içinde göreve başlatılabilecektir.

13- Yukarıda belirtilen zaman içinde başvuru yapmayan ya da başvuru yaptığı halde göreve başlamayanlar, yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecektir.

TÜRK-İŞ Asgari Ücret Komisyonuna Neden Katılmıyor? Atalay Gerekçeyi Duyurdu!

Bursa Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Tecrübeli İsim Ahmet Uzun Atandı!

Hastalık Tedavilerine Erişim Değişiyor! SGK'nın Yeni Sağlık Uygulama Tebliği'nde Neler Var?

Bakan Tekin’den Öğretmen Atamaları ve Yeni Eğitim Modeline İlişkin Kritik Açıklamalar

Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Yusuf Şenay Vefat Etti

Sağlık Çalışanları Promosyon Teklifine İsyan Etti: 100 Bin TL'lik Teklife Ret!

Ocak Zammında Refah Payı Etkisi: En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmen Mutlu Olursa Gelecek Aydınlanır”: Kamu-Sen’den Anlamlı 24 Kasım Mesajı

Ek Zam, Yüzde 100 Ek Ders Artışı ve İkramiye: Öğretmenlerin Ekonomik İyileştirme Talepleri!

İstanbul'da Toplu Ulaşım Öğretmenlere Ücretsiz!

Yusuf Tekin Öğretmenler Günü'nde Öğretmenlerin Yüreğinde Bıraktığı Derin İze Dikkat Çekti

Tarım ve Orman Bakanlığı 496 Personel Alacak: Başvurular Online Başladı

Tüm öğretmenlere yönelik MEB’den yasak kararı

Eğitim Gücü Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Ardeşen'de Okul Müdürü Kemal Kalender Kalp Krizinden Vefat Etti!

Eğitim Gücü Sen Kocaeli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Yeni Yargı Paketiyle 50 Bin Hükümlüye Erken Tahliye Yolu Açılıyor! Denetimli Serbestlikte Büyük Değişiklik!

MEB’den Kritik Duyuru: Öğretmen Atamaları Öğretmenler Günü’nde

Tokat'ta Zübeyde Hanım Lisesi Öğrencileri Tavuk Dürüm Kurbanı

Gümüşhane Kelkit’te İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda Zehirlenme Şüphesi! 29 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Kararıyla GSS Primleri İki Katına Çıktı, 1 Aralık'ta Yürürlükte!

İstanbul Başsavcılığı Yürüttü: Öğretmen, Doktor ve Kamu Personeli Dahil 35 Kişi FETÖ’den Cezaevine Gönderildi!

MHP, Atama Bekleyen Öğretmenler İçin 'Ek Atama Müjdesi' İstedi!

Genç İngilizce Öğretmeni Saim Akan Görev Başında Hayatını Kaybetti!

MEB Bütçe Görüşmelerinde Gerilim! Bakan Tekin’den Vekillere “Sıfır” Tepkisi

Uzman İsimden Ücret Dağılımı ve Orta Sınıfın Erimesine Dair Kritik Uyarı!

BİLSEM 2025-2026 Tanılama Takvimi Yayınlandı: 1., 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Kayıt Süreci Başlıyor!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde İki Yeni Daire Başkanı Göreve Başladı!

Kocaeli’de eğitim camiasının acı kaybı! Okul müdürü hayatını kaybetti

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Yazar Emel Zehra Tunçinan Kalp Krizine Yenik Düştü!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8