FETÖ'den Yargılanan 49 Öğretmenden 25'ine Hapis Cezası Verildi

Mahkemede yargılamaları tamamlanan 25 öğretmene çeşitli sürelerde hapis cezaları verildi. Öğretmenlerden en az ceza alan için verilen en düşük ceza 1 yıl 6 ay 22 gün olurken, en yüksek ceza 7 yıl 6 ay oldu. Adana'da yapılan yargılamada

22 Ocak 2021, Cuma 20:52
22 Ocak 2021, Cuma 20:52
FETÖ
Adana'da mahkeme 49 öğretmenden 25'ine hapis cezası verdi. 22 öğretmen ise beraat etti. 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak son savunması alınan sanık M.K, FETÖ üyesi olmadığını ve örgütsel bir konumunun bulunmadığını öne sürerek, 'FETÖ/PDY'ye finansal destekte bulunmadım. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Beraatıma karar verilmesini talep ederim.' dedi.

Diğer sanıklar da FETÖ/PDY üyesi olmadıklarını ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 sanığa 7 yıl 6'şar ay, 14 sanığa 6 yıl 3'er ay, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 2 sanığa 2 yıl 1'er ay, 2 sanığa 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası verdi.


Heyet, sanık H.A'nın ölmesi nedeniyle hakkındaki davanın düşmesine, sanık M.D'nin dava dosyasının ayrılmasına, diğer 22 sanığın ise ''delil yetersizliği' gerekçesiyle beraatına karar verdi.
Yorumlar (0)