-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,53% 0,07
-
GRAM ALTIN
7140,22% 0,07
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Eyleme katılan öğretmenlerden kesilecek ek ders ücreti belli oldu
10 Mayıs 2024 cuma günü iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerden kesilecek olan ek ders ücreti, ek ders saati belli oldu. Sendika eylemine katılan öğretmenlerden kaç saat ve kaç TL kesinti yapılacak?
10 Mayıs 2024 Cuma günü sendikaların aldığı karar doğrultusunda on binlerce öğretmen iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul Eyüpsultan'da özel bir okulda İbrahim Oktugan adlı okul müdürünün katledilmesinin ardından öğretmene ve eğitimcilere şiddetin durdurulması için hükumete çağrı yapmak amacıyla eylem yapan öğretmenler, Türkiye genelinde 81 ilde bir araya geldi. Sendikaların aldığı kararla eyleme katılan öğretmenler bir gün işe gitmedi. Yapılan eylem Türkiye'de ve dünyada büyük ses getirdi. Eylemin ardından Millî Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı konuyla ilgili açıklama yaptı.
Sendikalar tarafından alınan eylem kararına uyan öğretmenlere idari bir işlem yapılmayacak. Öğretmenler ceza almayacak. Ancak eyleme katılan ve derse girmeyen öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilecek.
10 Mayıs 2024 cuma günü bir gün okula gitmeyerek derse girmeyen öğretmenler, o gün üzerinde bulunan bütün ders görevlerini yapmamış sayılacak. Bir sınıf öğretmenini düşündüğümüzde; sınıf öğretmeni 6 saat derse girmektedir. 6 saat derse girmeyen bir öğretmenden 10 saate karşılık olarak ödenen bir saatlik ek ders ücreti de kesilecek ve toplamda yedi saatlik bir kesinti yapılacaktır.
Haftalık bazda ek ders ücreti planlaması yapıldığından dolayı öğretmenler 10 Mayıs eyleminin bulunduğu haftada toplam 7 Saatlik ek ders ücreti kesintisi yaşayacak. Ek ders ücretleri kabaca 90 TL olarak hesaplandığında öğretmenlerden 630 TL'lik ek ders ücreti kesilmiş olacak.
Ancak Türk Eğitim Sen üyeleri 9 Mayıs 2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı almıştı. Bu eyleme uyan öğretmenlerden ise toplamda 8 saat ek ders ücreti kesintisi yapılacak. Bu kesinti de yaklaşık 720 TL'ye tekabül ediyor.
Öğretmenlerin yaptığı bu büyük eylem ses getirdi ve eylem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaparak öğretmene şiddet konusunun yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alacağını ve caydırıcı içerikler barındıracağını açıkladı. Buna göre öğretmene şiddet uygulayanlara verilen cezalar %50 oranında artırıyor, zanlılara tutuklu yargılama getiriliyor, ceza ertelemesi iptal ediliyor ve özel okullarda görev yapan öğretmenler de şiddete uğramaları durumunda kamu görevlisi olarak kabul ediliyor. Bu tasarı önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunularak yasallaşacak.
ÖSYM’den Dev Organizasyon: EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte O Tarih.
Meclis’in Masasındaki 10 Kritik Madde: Milyonların Gözü Bu Düzenlemelerde!
Ara Tatil Semineri Başlıyor: Öğretmenler İçin Yeni Eğitim Programı
Öğretmenlere Bir Hafta İzin Gibi Görev! MEB Ortak Sınav Değerlendirme Detaylarını Açıkladı
Eğitimde Kreş ve Ramazan Genelgesi Gerilimi: Bakan Tekin Suç Duyurusunu Açıkladı
Mart Ayı SED Yardımı Yattı mı? Bakanlıktan Çocuk Başına Dev Destek Açıklaması!
Üniversiteliler Dikkat! Kamu ve Özel Sektör Staj Başvurularında Yeni Dönem.
MEB’den Yeni Karar: Öğretmenler Artık Bu Sınavlarda da Görev Alacak
Eğitimde Ücretli Öğretmen Alarmı: 62 İlde Rakam 71 Bini Aştı!
Uzman ve Başöğretmenlerin Maaşı Neden Düştü? Mart Bordrolarında Dikkat Çeken Kesinti
Memur maaşları eriyor, emeklilikte kayıp büyüyor!
Yemek Ücretlerine Meclis Piyangosu: Günlük 300 TL İstisna ile Net Maaşlar Artıyor!
Bilişim, Müzik, Sanat ve Spor Branşları Dikkat! Ara Tatil Sonrası DYK’lar Değişiyor.
Seminerlere Katılmayana Ceza Yok mu? MEB’den Tartışmalı Karar.
Bayram İkramiyesi Takvimi Belli Oldu: İşte Emekliyi Sevindiren Ödeme Günleri.
MEB’den Yardımcı Kaynaklara Kırmızı Kart: "Yeni Müfredata Uymuyor!"
MEB’den Sınav Görevlisi Ücretlerine Güncelleme! İşte 2026 Net Ödeme Listesi.
MEB Ortak Sınav Takvimi Belli Oldu! İşte Ülke Geneli Sınav Tarihleri.
Emekli Bayram İkramiyesi ve Maaş Ödemeleri Başladı! İşte Gün Gün Tam Liste.
Müdür Atamalarında Kritik Gelişme! 5 Mart Tarihli Yönetmelik Davalık Oldu.
MEB'den 'Maarifin Kalbinde Ramazan' Talimatı: Veri Girişleri Başlıyor
Öğretmenler Dikkat! Sınav Ücretiniz Yanabilir: Yeni Sistem Devreye Girdi
Yusuf Tekin'den Hem Öğrencilere Hem Öğretmenlere Özel Mesaj
Milli Eğitim’den Sınav Devrimi: SRC Sınavları e-Sınav Oluyor, Öğretmenlerin Görev Kazancı Artıyor
Öğretmenlerin Ara Tatil Seminer Maratonu Başlıyor: Bayram Günü Eğitim Olacak mı, Ek Dersler Ne Kadar Yatacak?
Balıkesir’de Günlerdir Aranan Emekli Öğretmenden Acı Haber
MEB’den Milyonlarca Öğrenciye Ara Tatil Sürprizi: Etkinlik Kitapları Ücretsiz Erişime Açıldı!
ÖSYM'den Hafta Sonu Çıkartması: 15 Mart'ta 3 Dev Sınav İçin Nefesler Tutuldu, Kritik Detaylar Belli Oldu!
Usta Öğreticilere TBMM’den Sevindirici Haber Gelecek mi? Özlük Haklarında Kritik Dönemeç!
İstiklal Marşı'nın 105. Yılında Bakan Tekin’den Kritik "Milli Şuur" Mesajı.
Yükleniyor
LİG TABLOSU
-
1
Memur maaşları eriyor, emeklilikte kayıp büyüyor!
-
2
Yemek Ücretlerine Meclis Piyangosu: Günlük 300 TL İstisna ile Net Maaşlar Artıyor!
-
3
Bilişim, Müzik, Sanat ve Spor Branşları Dikkat! Ara Tatil Sonrası DYK’lar Değişiyor.
-
4
Seminerlere Katılmayana Ceza Yok mu? MEB’den Tartışmalı Karar.
-
5
Bayram İkramiyesi Takvimi Belli Oldu: İşte Emekliyi Sevindiren Ödeme Günleri.
-
6
MEB’den Yardımcı Kaynaklara Kırmızı Kart: "Yeni Müfredata Uymuyor!"
-
7
MEB’den Sınav Görevlisi Ücretlerine Güncelleme! İşte 2026 Net Ödeme Listesi.
-
8
MEB Ortak Sınav Takvimi Belli Oldu! İşte Ülke Geneli Sınav Tarihleri.
-
9
Emekli Bayram İkramiyesi ve Maaş Ödemeleri Başladı! İşte Gün Gün Tam Liste.
-
10
Müdür Atamalarında Kritik Gelişme! 5 Mart Tarihli Yönetmelik Davalık Oldu.



