• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Eğitim- İş Sendikası, İzmir'de 'Öğretmene Saygı' başlıklı bir açıklamalarda bulundu

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ın yapmış olduğu açıklamada 'Öğretmenlik Meslek Kanunu, kazanılmış haklarımızı kırpmasıyla, sınav başta olmak üzere beraberinde getirdiği angaryalarla mesleğimizin üzerine bir kabus gibi çö

Genel 3.09.2022 12:11:54 0
Eğitim- İş Sendikası, İzmir

Eylemde Kadem Özbay, 'Bugün öğretmenlik, Cumhuriyet tarihi boyunca eşi görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya. 20 yıl içinde refahımızı aldılar, mesleki haklarımızı kırptılar, yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar şimdi çıkardıkları öğretmenlik meslek kanunu ile itibarımızı da almak istiyorlar' ifadelerini kullandı.

'Hepinizin bildiği gibi öğretmene danışılmaya bile lütfedilmeden, kuytu köşelerde yandaş sendikadan olur alınarak, Saray’dan inme biçimde hayatımıza sokulan Öğretmenlik Meslek Kanunu, kazanılmış haklarımızı kırpmasıyla, sınav başta olmak üzere beraberinde getirdiği angaryalarla mesleğimizin üzerine bir kabus gibi çökmüştür. 

Bu meslek kanunu değil, mesleği bitirme kanunudur. Bu kanun, öğretmenlerin, fakültede zaten alanına göre eğitim aldığı yani her öğretmenin zaten uzman olduğu gerçeğini görmezden gelmektedir. Öğretmenliğin zaten bir ihtisas mesleği olduğunun altını çizen yasalarla da çelişmektedir.

Öğretmenler bir kez daha ayrıştırılacak


Bu kanun; öğretmenlerin mesleğini icra etmekten doğan haklarını işgüzar ve hadsiz biçimde yeni şartlara/kriterlere bağlamaktadır. Kazanılmış haklarımızı iç etmektedir. Eşit işe eşit ücret ilkesini de, meslekte kıdeme göre ücret artışı olması gerekliliğini de çöpe atmaktadır.

Bu kanun; sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye ayrıştırılarak sömürülen öğretmenlerin, yeni unvanlarla bir kez daha ayrıştırılmasına ve okullardaki huzur ortamının, çalışma barışının bozulmasına yol açacaktır. Yeni unvanlar, sadece öğretmenler arasında değil veliler ve öğrenciler arasında da suni rekabet tohumları ekecektir. Velilerden gizlice kayıt parası toplayan liyakatsizce atanmış devlet okulu yöneticileri için yüksek unvanlı öğretmenin sınıfına öğrenci yerleştirmek yeni bir gelir kapısı olacaktır.

Yetersizsiniz !

Asıl biz soruyoruz, sizin yeterliliğiniz nedir? Eğitimci bile değilken Milli Eğitim Bakanı olan zatın yeterliliği nedir? MEB’in as kadrolarına doldurulan alakasız tahsil ve geçmişe sahip kişilerin yeterliliği nedir? Bize zorunlu kılınan videolarda, hayatında bir kez öğretmen odası görmemiş, okulların gerçekliğinden bir haber oldukları halde öğretmene akıl vererek konuşan kişilerin yeterliliği nedir? 20 yıldır şaibelerle gündeme gelmemiş tek bir sınav bile düzenleyemeyen bir kurumun, öğretmenlerin güya yeterliliğini ölçecek bir sınav yapmak için yeterliliği nedir? Biz cevap verelim: Sıfır! Yetersizsiniz!

Yeterlilik görmek isteyen taşrada imkansızlıklara terk edilen okullarda öğretmenin tek başına çocukların ısınma sorununu bile nasıl üstlendiğine baksın. Yeterlilik görmek isteyen sıkış tıkış sınıflarda sınıftaki tüm çocukların bilgiyi eşit seviyede alabilmesi için çırpınan öğretmenleri görsün. Yeterlilik görmek isteyen, öğretmenin kendi çocuklarının eğitim masrafını bile karşılayamazken öğrencileri eğitimi hakkınca alabilsin diye sorunlarını nasıl güçlü bir irade göstererek sınıf kapısının dışında bırakmaya çalıştığını görsün.

Öğretmenler, bugün ile yarın arasındaki en güçlü köprüdür. Bu köprüyü yıpratmak isteyenler, ülkenin yarınlarına kastetmektedir. Kendiniz ve çocuklarınız için güzel bir gelecek düşünden vazgeçmek istemiyorsanız sesimize ses verin!  Unutmayın, öğretmenin itibarlı olmadığı bir ülkede eğitimin de itibarı olmaz.'

MEB'den 23-27 Haziran Seminerleri İçin Ek Ders Ücreti Duyurusu! Kim Ne Kadar Alacak?

Öğretmen atamalarını direkt ilgilendiren iptal kararı

MEB öğretmenlerin sistemini yeniledi

Öğretmenlerin Emeklilik İkramiyesi Artıyor! İşte Hizmet Süresine Göre Yeni Tutarlar

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Dersleri Resmen Sona Erdi!

Okulların Son Haftasında Yoklama Alınacak mı? MEB’den Açıklama Geldi!

MEB'den Haziran Mesleki Çalışma Programında Esneklik ve İdari İzin Müjdesi!

Öğretmenler İçin Haziran Mesleki Çalışma Programı Açıklandı!

MEB'den Uzman Öğretmenlikte Köklü Değişiklikler! 10 Yıl Hizmet Eden Doğrudan Uzman Öğretmen Oluyor, Maaşlar Artıyor!

Bakan Tekin'den Öğretmenlere Jest: Haziran Seminerlerinde Tam Özgürlük!

Öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneği ücreti miktarı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Özel Eğitim Programı!

Öğretmenlerin ek ders ücretini yine en erken ödeyen milli eğitimden biri oldular

LGS Sınav Görevlendirmeleri, Onay Süreci ve Ücret Takvimi Açıklandı!

Öğretmenlere Yeni Sınav Görevi! Tercih Süreci Başladı

Ücretli Öğretmenlere Büyük Zam Kapıda! Maaşlar Yükselecek

Öğretmenlere MEB’den yeni uyarı! Şube müdürleri sınıfları denetime çıkıyor

Öğretmenlere Temmuz Maaş Zammı ve 3 Kritik Ödeme Kapıda!

2025'te Maaşla Ödüllendirilecek Öğretmenler Belli Oldu: İşte Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Sistemi!

Öğretmenlerin haziran semineri belli oldu! MEB’den seminer açıklaması

Öğretmenlere Yaz Tatilinde Ek Ders Müjdesi! Başvurular Başladı

Tüm memurlara ve çalışanlara müjde niteliğinde karar!

Öğretmenlerin maaşına 89.500 TL’lik net ücret

Memur maaşına Temmuzda 2 zam 1 ek ödeme

MEB’den 81 ilden farklı branşlarda öğretmenlere yeni eğitim

Öğretmenler yaz tatilinde eğitime alınıyor, öğretmenlere akademi eğitimi başlıyor

Başöğretmen Maaşlarına Yeni Zam Geliyor! Beklenen Zam Oranları ve Başöğretmen Maaşları

Öğretmenlerin yüzünü güldürecek maaş promosyonu anlaşması

Öğretmenlere MEB’den Sene Sonu Görevi

MEB'den Yaz Tatili Sürprizi Mi Geliyor? 2025-2026 Eğitim Takvimi Yayımlandı Ama Değişiklik Kapıda!

Yükleniyor