• BIST 100

    17497,77%1,44
  • DOLAR

    43,75% 0,07
  • EURO

    51,81% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6912,22% 0,80
  • Ç. ALTIN

    11586,09% 0,27

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmenlerle iftar sofrasında buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftarda bir araya geldi.

Eğitim 7.04.2022 21:38:59 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmenlerle iftar sofrasında buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan salgın döneminde öğretmenlerin gösterdiği özveriye teşekkür ederek, 'Eğitim döneminin sonuna kadar okulları açık tutmayı sürdüreceğiz' dedi. Ayrıca öğretmenlerimin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğretmenlerimizi müstakil bir meslek kanununa kavuşturduk. Öğretmenlerimize önemli avantajlar da getiren bu düzenlemenin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde

Bizleri içinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesini barındıran bu mübarek günlere kavuşturduğu içi rabbime hamdediyorum.

Yarın bir haftayı yakılıyoruz. Elhamdülillah, çok çok ihtişam dolu bir ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte İslam dünyası, tüm insanlık için barışa, huzura vesile olması için rabbimden niyaz ediyorum.

Son iki yıl Koronavirüs nedeniyle ramazan aylarını biraz buruk geçirdik. Zorlu bir dönemi önemli ölçüde geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumuzun tüm kesimleri gibi Öğretmen ve öğrencilerimiz de hiç alışık olmadıkları günler yaşadılar. Sizlerin de olağanüstü çabalarıyla Eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik.

Başta Milli Eğitim Bakanımıza, Milli Eğitim camiamızın diğer mensuplarına, siz saygıdeğer hocalarımıza şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.

'OKULLARI AÇIK TUTACAĞIZ'

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı'nın dörtte üçünü okullarımızı açık tutma başarısını göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz.

Son 20 yılda öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalp ile yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. En çok öğretmen ataması bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. Öğretmenlerimizi eğitim-öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz eli öpülesi insanlardır.

Biz bodrum katlarında şu andaki sınıflarınız gibi 50-60 metrekarelik yerlerde beden eğitimi dersi yapardık. Ama şimdi okullarımız birbirleriyle yarışıyor. Spor salonları inşa ediliyor ve aynen bunlara devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu tür salonlardan her branşta çok güçlü, sportmen öğrenciler yetiştirelim. Kütüphanesi okul kalmayacak sloganıyla iki ayda 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik.

'ÖĞRETMENLERİN 60 YILLIK HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK'

Türkiye Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren, zorunlu ders saatini en düşük tutan ülkedir. OECD'nin verilerine göre en az stres yaşayan öğretmenler de bizim öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Böylece Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimizi müstakil bir meslek kanununa kavuşturduk. Öğretmenlerimize önemli avantajlar da getiren bu düzenlemenin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Sosyal medya mecralarının da yaygınlaşmasıyla evlatlarımızı yabancı kültürlerin etkisine daha fazla girdiğini görüyoruz. Özellikle aile ortamında başlayarak küçük yaştan itibaren çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi aşılamanın mücadelesini vermeliyiz.

Öğretmenlerimize de anne baba seviyesinde saygı gösterilmesini hep birlikte sağlamalıyız. Zİra ülke olarak ancak siz değerli öğretmenlerimizin desteği sayesinde yanlışlarımızı ilga, doğrularımızı ihya edebiliriz.


Üniversitelerde 20 Günlük Staj Devri Bitti: YÖK'ten "İş Yerinde Eğitim" Hamlesi!.

Dul, Yetim ve Emekli İçin Yeni Hesaplama: Bayram İkramiyesi Ödeme Takvimi Netleşti!

Öğretmenlerin Şubat Ayı Ek Ders Ödemeleri Netleşti: Hangi Branş Kaç TL Alacak?

Öğretmenlere Aylık 15.440 TL Ek Ders İmkanı: MEB'in Yeni Kurs Modeli 6 İlde Başlıyor!

Megakentte "Karla Karışık" Mesai, Okullar Tatil mi? İşte 18 Şubat Detayları!

TBMM'ye Sunuldu: 90 Bin Ücretli Öğretmene Kadro Yolu Açılıyor mu?

Okul Müdürlüğü Şartlarında Kritik Değişiklik: Hangi Okula Sadece Kadın Yönetici Atanacak?

Atama Yolunda "Akademi" Bariyeri: Yatılı Kontenjanlar ve Başarı Şartları Netleşti!

Okullarda Güvenlik Alarmı: Öğretmenlerin Görev Yerleri Kamuya Kapatılıyor mu?

Kınama Cezası Alan Öğretmen Hukuk Mücadelesini Kazandı

Eğirdir’de Promosyon Depremi: Rekor Rakam 87 Bin TL Olarak Açıklandı!

Devamsızlık Yapan Her Öğrenci İçin "Destek Alarmı" Çalacak!

Okullarda TYP Personeli İçin Çıkış ve Başlama Takvimi Netleşti: 11 Mart'a Kadar Kritik Süreç!

Yönetici Atamada Büyük Yol Ayrımı: Sınıf Öğretmenlerinin Anaokulu Müdürlüğü Hakkı İptal mi Ediliyor?

Matematik Öğretmeni Vedat Sarıçam Halı Sahada Vefat Etti!

Trabzon'da 13 Yaşındaki Eymen'in Sır Ölümü: Dijital Oyunlar mı Hayattan Kopardı?

Öğretmen, Polis ve Doktor Maaşlarında Yeni Dönem: İşte Yüzde 13,75'lik Zam Senaryosu!

Memurlar İçin Ramazan Mesaisi Talebi, İftar Öncesi Zaman Sorununa Cumhurbaşkanlığı Çözümü Mü Geliyor?

YÖK Branşlarda Kesintiye Gitti, Atama Dengeleri Değişiyor!

Eğitim Gücü Sen'den MEB'e "Bayram" Çağrısı: Mart Seminerleri Online mı Olacak?

YÖKDİL Görevli Ücretleri 3.500 TL'yi Aştı! İşte 2026 Güncel Sınav Görevi Listesi

Tablet Dönemi Sona mı Eriyor? Okullarda Kara Tahta Yeniden Sahada

Yüksekova'da Öğretmenlerin Maaş Çilesi,Banka Hesapları Boş Kaldı!

MEB'den İkinci Dönem Planlaması: Veli Toplantıları ve Ortak Sınav Takvimi Yenilendi!

Öğretmenlerin Mart Mesaisi: 9 Günlük Tatilde Seminer Ücretleri Kaç TL Oldu?

Milyonlarca Memur Gözünü Cumhurbaşkanlığına Dikti: Ramazan’da Mesai Saatleri Değişiyor mu?

Kalp Krizi Sonrası 6 Hafta Direnen Mehmet Ali Öğretmen Vefat Etti!

MEB Şube Müdürlüğü Sınavı Sonrası Büyük Bekleyiş: Sonuçlar İçin O Tarih İşaret Edildi!

MEB'den Sertifika Atağı: 4 Branşa Özel Eğitimde Uzmanlık Yolu Açıldı!

Ortak Sınavlar Ramazan Ayında mı Yapılacak? MEB Sınav ve Tatil Tarihlerini Duyurdu!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12