• BIST 100

    15850,13%0,64
  • DOLAR

    43,95% 0,00
  • EURO

    51,19% 0,15
  • GRAM ALTIN

    7331,90% 1,79
  • Ç. ALTIN

    11930,14% 0,69

Bursa Kestel'de sel felaketi, ölüler ve kayıplar var

Bursa'ya bağlı Kestel ilçesinin Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık ve Aksu mahallelerinde meydana gelen aşırı yağışlar sele neden oldu. Oluşan sele kapılan 2 kişi öldü, iki vatandaşımızın da kayıp olduğu ve arandığı

Gündem 22.06.2020 08:30:05 0
Bursa Kestel
Bursa'nın Kestel ilçesinde sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 18.48 sıralarında AFAD'a, Kestel ilçesine bağlı Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık ve Aksu mahallelerinde sel meydana geldiği ihbarında bulunulduğu belirtildi.
Bunun üzerine Bursa Valiliğince oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezince olaya müdahale edildiği duyurulan açıklamada, Dudaklı Mahallesi'nde engelli Kader Akbaba'nın (22) cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yolu temizlemeye çalıştı. Mahsur kalanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda belediye ekibiyle iş makinesi sevk edildi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kara yolu yeniden ulaşıma açıldı. Bölgeye gelen jandarma ve polis ekipleri de trafik akışını sağladı. Jandarma ve polis ekipleri, olası sel ve taşkın olaylarına karşı Bursa-İznik kara yolu boyunca denetimlerini sürdürüyor.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Kayacık Mahallesi'nde aynı aileden 7 kişi sele kapılırken 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 5 kişi sele kapılmış, bunlardan 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmış olup kimlik tespiti çalışmaları sürdürülmektedir. Arama ve kurtarma faaliyetlerine 37 AFAD, 50 STK olmak üzere toplam 87 arama ve kurtarma personeli ile beraber 15 UMKE, 21 kişi 112 Acil Servis ekibi olmak üzere 36 sağlık personeli, Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı 24 tim ve 1 JAK timi ile beraber toplam 134 jandarma personeli ile toplam 257 personelle arama ve kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.'

Ayrıca açıklamada, Orhangazi ilçesi Yenisölöz ve Bayırköy mahallelerinde sel nedeniyle hasar meydana geldiği aktarıldı. Valiliğin açıklamasında, 'Kestel ilçemize bağlı Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık mahallelerimizde oluşan hasar nedeniyle her mahallemize ayrı ayrı olmak üzere 4 kamyon, 2 greyder, 4 kepçe görevlendirilmiş olup hem Orhangazi ilçemizde hem de Kestel ilçemizin bağlı mahallelerinde çalışmalar sabaha kadar bitirilecektir.' ifadelerine yer verildi.
İçişleri Bakanı Soylu incelemelerde bulundu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'daki sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu, iki kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp 4 kişi için arama çalışmalarının devam ettiği kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’daki sel bölgesine gelerek Vali Yakup Canbolat’tan bilgi aldı. Ardından, arama kurtarma çalışmalarının son durumuna ilişkin AFAD Bursa Müdürü Yalçın Mumcu ile görüştü. Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bursa Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da, İçişleri Bakanı Soylu’yu afet bölgesinde karşılaşadı.

İncelemerinin ardından Bakan Soylu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yağmurun, mevsim normallerinin çok üzerinde bir şiddette olduğunu belirten Bakan Soylu, şöyle kunuştu:'Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz gerekli tedbirleri hemen almaya başladılar ancak bulunduğumuz bölgede, hem Kestel hem de Orhangazi ciddi bir yağış aldı. Arkamızda bulunan 7 kişinin bulunduğu bir evde 5 kişi kayıp. 25 yaşında Kader kızımız hayatını kaybetti. Bahsettiğim evden bir kişi bulundu, kimlik tespit çalışmaları yapılıyor
257 kişi ile arama kurtarma faaliyetlerini, AFAD, UMKE, Sivil Toplum Kuruluşları, Büyükşehir Belediyemiz, diğer belediyeler hep birlikte gerçekleştiriyor. Tabii özellikle yağmurun aniden bastırması nedeniyle deredeki debi çok yüksek, inşallah arama kurtarma çalışmalarında istediğimiz sonucu almamızı etkilemez. Eldeki tüm imkanlarımızla, çevre illerden de desteklerle çalışmalara devam ediliyor. Ümidimiz kayıp vatandaşlarımıza sağ ulaşabilmektir, tüm gayretimiz bunun için. Büyükşehir Belediye Başkanımız yağmurun şiddetini gösterdi.
Araçları alıp sürükleyen, yollarda da getirdiği taşlarla büyük hasar oluşturan yağmur ile karşı karşıyayız, mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum söz konusu. Yapacağımız tek iş arama kurtarma faaliyetlerinde 4 kişiye sağ salim ulaşabilmek. Hasar tespit çalışmalarına başlanacak. Hasar tespitleri yapıldıktan sonra vatandaşların bu konuda karşı karşıya kaldıkları mağduriyete cevap verilecektir. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, hem Kader kızımız hem de kimliği belirlenmeye çalışılan diğer kızımız için başsağlığı diliyorum”

İtfaiye ekipleri, kırsal Dudaklı ve Narlıdere mahallelerinde sel sularının sürüklemesiyle kullanılamaz hale gelen ve yolları kapatan araçların kaldırılması için çalışma yürütüyor. Fen İşleri ve BUSKİ görevlileri de iş makineleriyle, sel sularının getirdiği toprak ve kaya parçalarını temizleyerek kapanan yolları açıyor.
Bölgede, Bursa Büyükşehir Belediyesinin yol işleri ekipleri, 3 ekskavatör, 3 loder, 3 bekoloder ve 16 kamyon ile BUSKİ görevlileri 8 kamyon, 12 bekoloder ve 3 ekskavatör ile Kestel Belediyesi personeli de bir bekoloder, bir loder, bir ekskavatör ve 3 kamyonla çalışma yürütüyor.
Yağıştan etkilenen, Kestel'in Kayacık, Gürsu'nun Kazıklı, Orhangazi'nin Yenisölöz ve Bayırköy, Yenişehir'in Paşayayla ve Kıblepınar, İznik'in Mustafalı ve Müşküle mahallelerinde de çalışmalar sürüyor.

'Tüm ekipler sahada'
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır , Dudaklı ve Narlıdere mahallelerinde incelemelerde bulundu.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin tüm ekiplerinin sahadaki çalışmalarını büyük bir özen ve gayretle sürdürdüğünü bildirdi.
BUSKİ, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin bölgede olduğunu belirten Aktaş, 'Vatandaşımızın hiçbir endişesi olmasın. Günün ilk ışıklarına kadar Dudaklı'yı ve Narlıdere'yi temizleyerek hayatı normale döndürmek için gayret sarf edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız, zorlukları birlikte aşacağız.' ifadelerini kullandı.
Aktaş, Kestel ilçesinin Kayacık ve Aksu ile Orhangazi ilçesinin Yenisölöz ve Bayırköy mahallelerinde de selden etkilenen vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Meclis’e Sunulan 19 Maddelik Paket: İşsizlik Sigortası ve Yemek Parasına Ne Olacak?

MEB Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Sonuçları Erişime Açıldı

İstanbul İl MEM'de Atama Heyecanı: Neşe Vural Adalar'dan Zirveye Yükseldi!

Öğretmenler İçin Sınav Görevi Başvurusunda Son Şans: MEBBİS Bugün Kapanıyor!

Maaşlarda Yaz Ayı Güncellemesi: Uzman ve Başöğretmenler Temmuz’da Ne Alacak?

Gaziantep'te Promosyon İhalesi Karıştı: 72 Bin TL Verildi, MEB Masadan Kalktı!

Sınav Görevi Başvurunuz İptal Olmasın: MEBBİS’te Mutlaka Yapmanız Gereken O Onay!

MEB’de 450 Yeni Yönetici Dönemi: Sınav Sonuç Ekranı ve Sözlü Sınav Takvimi Detayları

Öğretmenlerin 3 Mart Eylemi ve Ek Ders Kesintisi: Kimden, Kaç TL Kesilecek?

Eğitimde Şiddeti Bitirecek 6 Madde: CİMER Kalksın, Okul Kapılarına X-Ray Gelsin!

Memur Maaşlarına Temmuz'da Ne Kadar Zam Gelecek, TÜİK Şubat Enflasyonunu İlan Etti!

Bakan Gürlek’ten Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik İçin Taziye.

Bakan Tekin’den Şehit Öğretmen İçin Yürek Yakan Veda Mesajı!

Bedelli Askerlik Ücretinde Rekor Artış Kapıda: 417 Bin TL mi Olacak?

Alan Değişikliğinde Kontenjan ve İl Sınırı Kalkıyor mu? Türk Eğitim-Sen MEB’e Başvurdu...

3 Mart'ta Okullarda Ders Olacak mı, Hangi Sendikalar Katılıyor?

Çekmeköy'deki Saldırıda Yaralanan Öğretmenimiz Şehit Oldu!

Algoritmalar Erkek mi? İşte Bilimsel Cevaplar

Çekmeköy’de Lisede Öğretmen ve Öğrencilere Saldırı

16 Yıllık Hizmetin Ardından Yeni Görev: Nurettin Tıkım Kale’ye Veda Etti

Resen Atanan Norm Fazlası Öğretmenler İçin Emsal Karar!

30 Yıl Hizmet Veren Öğretmenin Emeklilik Geliri Ne Kadar? İşte Derece Derece Hesaplama

Kastamonu MEB 600 İşçi Alımı Yapıyor: İŞKUR TYP Başvuru ve Kura Tarihleri Netleşti!

Jandarma Astsubay Başvuru Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?

3 Katı Kuralı ve Puan Eşitliği: MEB Akademi Mülakatlarına Kimler Çağrılacak?

Okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliklerine Velilerden Yoğun İlgi

Valilikten Son Dakika Kar Tatili Açıklaması: İşte Okulların Tatil Edildiği O İlçeler

Yeni Banknot İddialarına DMM’den Yanıt: Atatürk Resmi Kaldırıldı mı?

Öğretmenlerin Şubat Ayı Ek Ders Ödemeleri Başlıyor: İşte Gün Gün Ödeme Takvimi!

MEB Akademi Mülakat Takvimi ve Puanlama Kriterleri Belli Oldu: Sonuçlar İçin Tarih Verildi!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13