• BIST 100

    14122,19%0,53
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,10% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,54% 1,77
  • Ç. ALTIN

    9540,03% 2,70

Branş öğretmenlerinin derse girdiği saatler için sınıf öğretmenlerine ek ders ücreti ödenir mi, MEB görüş yazısı

Branş öğretmenleri ilkokul dersine girdiğinde, sınıf öğretmenine ek ders ücreti ödenir mi? 2. sınıftan itibaren Yabancı dil, beden eğitimi, din kültürü gibi derslere branş öğretmeni girerek ders yapabiliyor. Branş öğretmenlerinin de

Eğitim 19.09.2022 09:06:01 0
Branş öğretmenlerinin derse girdiği saatler için sınıf öğretmenlerine ek ders ücreti ödenir mi, MEB görüş yazısı

Branş öğretmenleri derse girdiğinde, sınıf öğretmenlerine bu saatler için ek ders ücreti ödenir mi? yönündeki sorulara Milli Eğitim Bakanlığı görüş yazısı göndermişti. Yazıya göre yerine branş öğretmeni giren sınıf öğretmenlerine ek ders ücretleri tam ödenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, Personal Genel Müdürlüğü tereddüt edilen konulara yönelik olarak gönderdiği ek ders ücretleri konulu resmi yazıda öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yüzbinlerce öğretmeni ilgilendiren karar öğretmenlerde büyük memnuniyet yarattı. İşte haberin detayları:

MEB Personel Genel Müdürlüğünün ''Ek Ders Ücreti'' konulu ve 27.11.2020 tarihli yazısı

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin kararın 18. maddesinde,

“İlkokullarda yöneticilerin veya hizmetiçi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve bu saatlerde okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları halinde, verilen bu görevler ek ders görevinden sayılır.” hükmüne göre yüz yüze eğitim döneminde ödenen ücretler uzaktan eğitim döneminde Bakanlığın uzaktan eğitime ilişkin genelgesinde yer alan “…öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.”  hükmü esas alınarak ödenecektir.

Bu durumda sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmeni girdiği saatlerde ek ders ücreti kesilmeyecektir.

Bakanlık tarafından Çankırı Valiliğine gönderilen yazıda, bir okul müdürü tarafından İl müdürlüğüne, oradan da bakanlığa intikal ettirilen soruya cevap verilmişti.
Bakanlığa intikal ettirilen soruda, dersine branş öğretmeni giren sınıf öğretmenlerine branş dersleri saatlerinde ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceği soruldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 27.11.2020 tarihinde aynı soruya yanıt olarak gönderdiği yazıya ek olarak bir yazı daha gönderdi. Önce 1. yazıyı, ardından 2. yazıyı yayımlayarak MEB'in 2 cevabı şöyle olmuştu.

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin kararın 18. maddesinde, “İlkokullarda yöneticilerin veya hizmetiçi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve bu saatlerde okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları halinde, verilen bu görevler ek ders görevinden sayılır.” hükmüne göre yüz yüze eğitim döneminde ödenen ücretler uzaktan eğitim döneminde Bakanlığın uzaktan eğitime ilişkin genelgesinde yer alan “…öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.”  hükmü esas alınarak ödenecektir.
Bu durumda sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmeni girdiği saatlerde ek ders ücreti kesilmeyecektir.

MEB'in 04.01.2021 tarihli yazısı ise şöyle:
Öte yandan daha önce bir örneği de Valiliğinize gönderilen Ortaöğretim Genel

Müdürlüğünün 19.11.2020 tarihli ve 83203306-10.03-E.16964289 sayılı yazısında;
 Çankırı Valiliğine
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Eğitim öğretim faaliyetlerinin komit 19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda uzaktan eğitim yoluyla yürütüldüğü süreçte; ilimiz merkez ilçesinde bulunan Şehit yüksel kaptan ilkokulunda görev yapan sınıf öğretmenlerinin, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatler için Ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin ilgi (a) yazı ve eki incelenmiştir.
Bilindiği gibi milli eğitim bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın “Okulda bulunma Zorunluluğu” başlıklı 18. maddesinde “(1) ilkokullarda yöneticilerin veya hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde Sınıf öğretmenlerinin ne şekilde görevlendirilecekleri düzenlenmiştir. Sınıf öğretmenlerinin bu madde kapsamında ek ders ücretinden yararlandıra bilmeleri için derslerini diğer branş öğretmenlerinin girdiği saatlerde mutlaka okulda bulunmaları ve okul müdürünün eğitim ve öğretimle ilgili vereceği görevleri yapmaları gerekmektedir…”Denilmektedir.
Öte yandan daha önce bir örneği de valiliğinize gönderilen ilgi (b) yazıda, “8-uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütmesi Amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az bir gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitim sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir.“ Açıklamasına yer verilmiştir. Bu çerçevede haftada en az bir gün okulda bulunacak olan sınıf öğretmenlerinin bugünlerde derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatlerde okul müdürlüğünün eğitim öğretimle ilgili vereceği görevleri yapmaları halinde, verilen görevlerin ek ders görevinden sayılmasına mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.
Bilgilerini rica ederim. 
Ahmet Aytaç
Bakan a.
Daire Başkanı
 


Hatice Gani Erverdi Ortaokulu Öğretmeni Ayşegül Koşar Vefat Etti

Staj ve Çıraklık Mağdurluğunda Tarihi Adım: Milyonlara Emeklilik Yolunu Açacak Teklif Mecliste

Kadrolu Öğretmenlerin Hangi Ek Dersleri Kesilecek? Nöbet, DYK ve Halk Eğitim Kurs Ücreti Risk Altında

Tuzla İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu Müdürü Aziz Şayan Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Van’da Önemli Atama: Elif Yörük Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oldu

Öğretmen Yetiştirmede Yeni Dönem: MEA’nın Eğitimi Başlıyor, Merkezler Resmen Açıklandı

EBA Çöktü, Sistem Tıkandı: Okul Öncesi Eğitimde Acil Reform Çağrısı

Ali Karasu İlkokulu Müdürü Yusuf Gözütok Vefat Etti....

Ocak 2026 Bedelli Askerlik Fiyatı Ne Kadar Olacak? İşte %18,73 Kümülatif Zam İle Yeni Ücret Tahmini

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor: Tüm Çalışan Kadınlar İçin Yeni Dönem Başlıyor

Hastanede Girdiği Sınavdan Zaferle Çıktı: Cemal Göztak Kırşehir Sıddık Demir Anadolu Lisesi'ne Yerleşti

Öğretmen Ensari Kala Vefat Etti, Cenazesi Bugün Kaldırıldı

Sivas-Erzincan yolunda ring aracı devrildi: Valilikten kritik açıklama

Eş Durumu Tayininde Kritik Soru: Ocak Atamalarında İl ve İlçe Emri Uygulanacak mı?

15 Bin Yeni Öğretmene Çifte Kazanç: Göreve Başlama Tarihi ve İlk Toplu Maaş Ödemesinin Ayrıntıları..

Milas Süt Birliği'nden Türkiye'ye Örnek Model: Üreticiyi ve Çocukların Eğitimini Kucaklayan Sosyal Misyon

Bursa'nın Yeni Eğitim Lideri Gürhan Çokgezer Kimdir, Ahmet Alireisoğlu Nereye Atandı?

MEB'de Görevden Alma Sürpriz: Bakanlık Bürokrasisinde Yeni Hareketlilik Başladı

Emniyette Yeni Tayin Dönemi: Özel Sektör Çalışan Eş İçin Kolaylık Sağlayan Yönetmelik Yürürlükte

MEB’in Minnet Kampanyasında Yeni Adım: Öğretmenlere Özel İndirimli Medya Paketleri

Engelli ve Evde Bakım Maaşı Alanlar Dikkat! Yeni Protokol ve İşlem Detayları

Vezirköprü'de Sınıf Öğretmeni Neziha Asoğlu Hayatını Kaybetti

Ulusal ve Uluslararası Katılımla Rekor Yarışma: Başvuru Tarihleri ve Kazanan Okullara Çevre Beratı Detayları

Mesleki Eğitim Zirvesi Sarsıldı: Gençlere Evlilik Hibesi ve Askerlik Muafiyeti Teklifi

Parkta Çıkan Tartışma Kanlı Bitti: Ortaokul Öğrencisi Yaralandı...

Urla Anadolu Lisesi Müdürü Saadet Gül Göksu Görev Başında Hayatını Kaybetti

Memur Maaş İyileştirme Düzenlemesine EYSEN Genel Başkanı Gökkaya’dan Tepki

Memur ve Emekliler Alarmda: Türk Eğitim-Sen’den 3600 Ek Gösterge İçin Sert Uyarı

Erzurum Karayazı’da Öğretmenleri Taşıyan Otomobil Şarampole Yuvarlandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8