• BIST 100

    11253,27%0,78
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,93% 0,30
  • GRAM ALTIN

    4870,00% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7966,85% -0,34

Bakan Yusuf Tekin’den kaynak kitap açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kaynak kitap açıklaması.

Eğitim 23.10.2024 01:19:00 0
Bakan Yusuf Tekin’den kaynak kitap açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık süreçlerinde destek alabileceği yapay zeka tabanlı yeni bir platform olan 'MEBİ'yi tanıttı. Bu platformun tanıtımı, Ankara’daki Gazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bir programla gerçekleştirildi. Programa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Bakan Tekin, eğitimde hem fiziki altyapıyı hem de içerikleri en gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek seviyeye taşımak için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirtti.

Yeni Eğitim Modeli: 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne de değinen Bakan Tekin, bu modelin 9’uncu sınıf öğrencileri için uygulamaya koyulduğunu vurguladı. Tekin, bu modelin Türkiye’nin eğitim alanındaki iddialı vizyonunun bir parçası olduğunu ifade ederek, “Bu çaba, öğrencilerimizin daha nitelikli bir eğitim almasını sağlayacak” dedi.

Teknolojik gelişmelerin eğitim sistemine entegrasyonu konusuna da dikkat çeken Tekin, okulların fiziki anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığını, ancak bunun yeterli görülmediğini belirtti. Okullara sağlanan teknolojik altyapının güçlendirildiğini, özellikle internet erişimi ve etkileşimli tahtalarla donatılan sınıfların dünya çapında örnek gösterilecek bir seviyeye ulaştığını söyledi. Bakan, Türkiye'nin, 625 bin sınıfın neredeyse tamamında akıllı tahtalarla eğitim verilen dünyadaki nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, bu altyapının sağladığı imkanların eğitim kalitesini artırma yönünde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yardımcı Kaynak Sorunu ve MEBİ Platformu

Bakan Tekin, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin okul dışında başvurduğu yardımcı kaynaklar konusundaki sıkıntılara da değindi. Tekin, MEB’in sunduğu kitaplar ve materyallerin dışında kullanılan yardımcı kaynakların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadığını belirterek, bu kaynakların Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenmediğini vurguladı. Öğrencilerin ve velilerin bu kaynakları güvenilir zannederek kullandıklarını ifade eden Tekin, bu durumun yanlış bir algıya yol açtığını söyledi.

Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla yapay zeka destekli 'MEBİ' platformunun geliştirildiğini belirten Tekin, bu platformun lise öğrencilerinin sınavlara hazırlanırken başka kaynaklara ihtiyaç duymadan gerekli desteği sağlayacağını kaydetti. Tekin, özellikle 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlığında bu platformdan yoğun şekilde faydalanacaklarını öngördüklerini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim gören 9’uncu sınıf öğrencilerinin de bu platformla üst sınıflara daha donanımlı bir şekilde geçiş yapabileceklerini söyledi.

MEB’in Eğitimde Teknolojik Altyapı Çalışmaları

Bakan Tekin, eğitimde teknolojik altyapının geliştirilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Türkiye genelindeki okulların tamamına yakınında internet altyapısının sağlandığını ve etkileşimli tahtaların kullanılmaya başlandığını belirtti. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun bu altyapı sayesinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her türlü bilgiye erişim sağladığını hatırlatan Tekin, EBA’nın öğrencilerin eğitim süreçlerini destekleyen önemli bir kaynak olduğunu ifade etti.

Özellikle üniversiteye hazırlık aşamasında öğrencilerin MEB onaylı kaynaklara yönelmesinin önemine değinen Tekin, dışarıdan temin edilen yardımcı kaynakların öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. MEB’in bu konuda çözüm olarak sunduğu 'MEBİ' platformu ise yapay zeka teknolojileriyle geliştirilmiş bir model olarak tanıtıldı. Bu platform, öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecinde en doğru bilgiyi almalarını sağlarken, MEB’in müfredatına uygun sorular ve materyallerle desteklenmiş bir içerik sunmayı hedefliyor.

ÖSYM ve MEB İşbirliği

Üniversiteye giriş sınavlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki iş birliği çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Tekin, ÖSYM’nin sorularının tamamen MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını ifade etti. Tekin, öğrencilerin sınavlarda karşılaşacakları soruların MEB müfredatına dayanacağını belirterek, yardımcı kaynaklar yerine bakanlık tarafından onaylanmış materyallerin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Tekin, okullardaki öğretmenlerin de öğrencilerin başarıya ulaşmasında en doğru rehberler olduğunu belirtti. Dışarıda merdiven altı kurslarda eğitim veren öğretmenlerle okullarda görev yapan öğretmenlerin kıyaslanamayacağını vurgulayan Tekin, öğrencilerin en doğru ve güncel bilgiyi kendi okullarındaki öğretmenlerinden alabileceklerini söyledi.

Bu kapsamda, 'MEBİ' platformunun özellikle üniversiteye hazırlanan lise öğrencileri için önemli bir destek olacağını ifade eden Tekin, bu platformun öğrencilerin başka kaynaklara yönelme ihtiyacını ortadan kaldıracağını belirtti. Ayrıca, bu teknolojik yeniliklerin Ar-Ge çalışmalarıyla desteklenerek daha da geliştirileceğini sözlerine ekledi.


Öğretmenlerin Dikkatine: Eylül Ek Ders Ücretleri İçin Kritik Süreç Başladı!

Bakanlığa Maaş Uyarısı! Binlerce Öğretmen Mağdur, Sebebi Kademe İlerlemelerindeki Hata

Adalet Bakanlığına personeline rekor maaş promosyonu ve faizsiz kredi

Uzman ve Başöğretmenler Maaş Tazminatlarını Ne Zaman Alacak?

Genç öğretmen basit bir ameliyatta öldü, aile şikayetçi oldu

Öğretmenlerin "Kırtasiye Parası" Ödemeleri Başladı: 5.265 TL Hesaplara Yatırılıyor

Öğretmenlerin Ders Programları Yeniden Şekilleniyor: Atamalarla Okullarda Yeni Dönem

MEB Öğretmenlerinin Eylül Ek Ders Heyecanı: Ödemeler Başladı, Farklı Uygulama Dikkat Çekiyor

Öğretmenlere şantiye şefi yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

FBI, Charlie Kirk Suikastı Zanlısının Görüntülerini Yayınladı, 100 Bin Dolar Ödül Koydu

ŞAŞMADI, MEB’İN ZİLİ SORUNLARLA ÇALDI

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0