• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Bakan Tekin'den 3 gün tatil 4 gün okul tatil süresinin uzatılmasında net karar

Okullarda yeni düzenleme yapılarak 4 gün okul ve ders sonrasında 3 gün de tatil yapılarak öğrencilerin dinlenmesinde son karar verildi. Öğrencilere ve okullarda haftada 4 gün ders sonrasında 3 gün boyunca tatil uygulaması olacak mı sorusuna

Eğitim 25.03.2024 03:03:00 0
Bakan Tekin

Milyonlarca öğrenci ve bu öğrencilerin verlileri eğitim, öğretim, okul süresi, tatil süresi gibi gelişmeleri yakından takip ediyor. Takip edilen gelişmelerden biri de öğrencilerin tatil süreleri ve okullarda yapılan ders günü sayısı. 4 gün okul ve ders sonrasında 3 gün tatil ile birlikte öğrencilere dinlenme ve sosyal faaliyetlere katılma imkanının sağlanması yönünde adımların atılıp atılmayacağı, yeni uygulama olup olmayacağı merak ediliyor. Konu ile ilgili net karar ortaya çıktı.

4 gün okul 3 gün tatil netlik kazandı 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflarda tatil kararı nedir. Okul ve tatil lerle ilgili son gelişmeler şöyle

Özellikle son aylarda okullarla, eğitimle, öğrencilerle, tatillerle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. 1.,2., 3. 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12. Sınıflar ile okul öncesi (anasınıfı) düzeydeki öğrencileri etkileyecek son dakika gelişmeleri bakanlık tarafından birer birer açıklanıyor. Son dönemlerin en çok tartışılan konusu ise ise 4 gün okul 3 gün tatil konusu oldu. Çeşitli Avrupa ülkelerinde uygulanan dört gün okul üç gün tatil konusu ile ilgili Türkiye'de de adımlar atıldığı yönünde çeşitli platformlarda paylaşımlar yapılıyor. Bu nedenle öğrenciler ve veliler bu uygulamanın Türkiye'de yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili bakanlık tarafından açıklama yapıldı.

Öte yandan öğrenciler yoğun bir tatil dönemine giriyor. Ara tatil ve seçim tatili sonrasında 1 Mayıs işçi bayramında da öğrenciler tatil yapacak. Peki dört gün okul üç gün tatil konusunda son gelişme nedir, bakanlığın kararı hangi yönde? İşte detaylar:

Nisan ara tatili yapılacak mı?

İkinci dönem ara tatili ile ilgili 2023-2024 eğitim öğretim yılında farklı bir gelişme yaşanıyor. Normal şartlar altında 8 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan ve 12 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olan nisan ara tatili ile ilgili bu yıl farklı bir durum gelişti. Nisan ara tatilinin Ramazan bayramı ile çakışması,, ara tatilin iptal edilipedilmeyeceği konusunu gündeme getirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, ara tatilin kaldırılmayacağını belirtti ancak bu konuda yapılan değerlendirmelerin devam ettiğini vurguladı. Tekin, Türkiye'nin farklı iklimlerinin olduğunu ve ara tatillerin buna göre revize edilebileceğini daha önceki açıklamasında dile getirmişti.

Sonuç olarak, ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi ve MEB'in takviminden değişiklik olmaması nedeniyle öğrenciler ara tatili ve bayram tatilini aynı anda yapacak ve bu tatil hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün olacak.

4 gün okul 3 gün tatilde son durum ne?

Okullarda yoğun bir şekilde ders programına tabi tutulan öğrenciler dört gün tatil üç gün okul konusunu merakla takip ediyor. Öğrencilerle birlikte veliler de bu konuda bakanlığın nasıl adım atacağını merak ediyor. Son yıllarda, eğitim alanında gelişmiş bazı ülkelerde bu yönde uygulamaların olması ve Türkiye'nin yeni müfredat hazırlaması nedeniyle ülkemizde de bu uygulamanın yapılacağı yönünde iddiaları gündeme getirdi. 
Milli Eğitim Bakanlığından geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada bakanlığın dört gün okul, üç gün tatil ile ilgili bir kararı olmadığı vurgulandı. Ancak açıklamada da dikkat çeken bir husus vardı. Sadece karar alınmadığı belirtildi. Bu yönde bir çalışma olup olmadığına ilişkin net bir bilgi verilmedi. bu nedenle gündemde olan bu konunun zaman zaman bakanlık tarafından değerlendirmeye alınması olasılıklar dahilinde. Şu an dört gün okul üç gün tatil ile ilgili alınmış bir karar yok. Yani 5 gün okul 2 gün tatil uygulaması devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Sizler de konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilir ve alınacak olan muhtemel kararlara etkide bulunabilirsiniz.


MEB’den Ortak Sınav Sonrası Öğretmenlere Kritik KVKK Uyarısı! Sosyal Medyada Not Paylaşımı Kesinlikle Yasak!

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Ağrı'daki Öğretmen Davası, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Kararıyla Emsal Oldu!

'İnce Hastalık' Teşhisi Konulan Deneyimli Öğretmen Hayatını Kaybetti!

Öğretmenlerin Yüzü Güldü: Bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Tarihin En Yüksek Maaş Promosyonu Anlaşması!

40 Yaşındaki İngilizce Öğretmeni, Yaşam Mücadelesini Kaybetti!

MSB'den Suriyeli Askeri Öğrenci İddialarına Sert Yanıt!

Adalet Bakanlığı Yönetmeliği Yayımlandı: Hafta Sonu Noterlik Mesaisi Standartlaştı!

Norm Fazlası Öğretmenlerin Re'sen Ataması İptal Edildi!

Staj Başlangıcı Sigortalılık Başlangıcı Sayılacak mı? İşte Kanun Teklifinin Getirdikleri!

MEB’den Okul Öncesi Öğretmenlerine Dev Destek! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulama Videoları Yayında!

11. Yargı Paketi Meclis’e Ne Zaman Geliyor? Af Beklentisi Yerine İnfaz Düzenlemesi Öne Çıkıyor

Arnavutköy Korkmaz Yiğit AL Öğretmeni Ayşe Bumedien Hayatını Kaybetti!

Marmara Depremi Sonrası İstanbul Okulları Kapsamlı Denetimde! MEB'den 'Güvenli Okul' Açıklaması!

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete'de Yayımlandı!

Yeni Jandarma Kıyafet Yönetmeliği Resmen Yürürlükte: Dövme Yasağı Netleşti!

Milli Eğitim Akademileri Geliyor! Yönetici Ek Dersleri Artacak mıydı? Beklenti Boşa Çıktı!

Bedelli Askerlik Ücretine Rekor Zam Geliyor! Ocak 2026'da 330 Bin TL Eşiği Aşılabilir!

Öğrenci Servisi Metrelerce Yükseklikten Devrildi! Olay Yerine Çok Sayıda Jandarma ve Sağlık Ekibi Sevk Edildi!

Bakan Şimşek'in Açıklaması Sonrası Tüm Harçlar Netleşti: Pasaport, Ehliyet ve Harçlara %25,49 Zam Geliyor!

Öğretmenlerin En Büyük Sorunları Neler? Bürokratik Yük, Proje Yorgunluğu ve Maarif Modeli Sahadaki Etkileri Gündemde!

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 17 BİN PERSONEL MÜJDESİ! Hemşire ve Ebe Alımları Hangi Tarihlerde Yapılacak?

ÖMK Sonrası İlk Büyük Düzenleme: Yönetici Sınav Konuları Güncellendi!

Yenipazar'da Görev Yapan Özel Eğitim Öğretmeni Merve Kaplan Vefat Etti!

Öğretmenlere Yeni Ölçme ve Değerlendirme Eğitimleri Başlıyor!

Enkaz Altında Dram: “İyi ki doğdun ortancamız” Notu Yürekleri Dağladı

Urla İlçe MEB'de Görevli Bekir İnan Hayatını Kaybetti!

MEB Şartlarını Taşıyan Rehber Öğretmen Aranıyor! Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacak? İşte Tüm Detaylar!

MEB Öğretmenlerine ÖSYM’den Yeni Sınav Görevi Duyurusu

Ayvalık Altınova Okulu Öğretmeni Zehra Güneş Vefat Etti!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4