• BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7181,69% -1,04
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

ATAYURT MAHALLESİNDE DUVARLAR 'LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN YAŞAM RENKLERİ' TEMASI İLE CAN BULDU

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L 11 A sınıfı ögrencileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla “Umudumuz Var” sloganı ile çeşitli etkinlikler düzenledi. Lösemiye dair duyarlılık oluşturmak amacı ile

Eğitim 16.11.2021 13:54:48 0
ATAYURT MAHALLESİNDE DUVARLAR
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla “Lösemi Haftası Etkinlikleri” düzenlendi. Okulun 11 A sınıfı öğrencileri ve öğretmenlerinin önderliğinde yürütülen etkinliklerden, okul öğrencilerinin kendi elleri ile yaptıkları, kara kalem ve çeşitli boyalarla yaptıkları çalışmaları,  “Lösemili Çocukların Yaşam Renkleri”  teması ile Atayurt Mahallesi duvarlarında can buldu.
  Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla “Lösemi Haftası Etkinlikleri” düzenledi. Lösemi hastalığına farkındalık yaratmak adına okul öğrencileri, 5 ayak olarak yürüttükleri çalışmalardan ilki, pandemi dikkati ve sınırları dahilinde, 11 A sınıfı öğrencileri, okul bahçesinde ve katlarda okul öğrencilerine ve öğretmenlerine, Lösemi Hastalığı farkındalığı adına okul öğrencileri tarafından yapılan Turuncu Kurdela, broşür,  ve kolonyağı dağıtımında bulunuldu. Akabinde okul içinde Renklerle yaşam bulan “Lösemili Çocukların Dili” teması ile renklendirdikleri Renkli Maske ve “Lösemili Çocukların kanatları” teması ile yaptıkları bileklikler için bahçede stand açıldı. Yine Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi okul giriş katında da okul öğrencilerinin el emekleri olan renkli maske, bileklik, turuncu kurdela için okul giriş katında standı açıldı ve Öğrencilere Lösemi Hastalığına dair broşür ve kolanyağı dağıtımında da bulunuldu. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L okulu öğrencilerinin etkinliklerinin üçüncü ayağı olarak, toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek ve Lösemi Hastalığının Farkındalığını oluşturmak adına okul bölgesi ve Atayurt Mahallesi sakinlerine yönelik, yol boyunca uzanan duvarlara, öğrencilerin Lösemiye dair bakış açılarını yansıttıkları kara kalem ve çeşitli boyalarla resmettikleri çalışmaları “ Lösemili Çocukların Yaşam Renkleri “  teması ile can bularak, Atayurt sokaklarında sergilendi. Yine etkinliğin dördüncü ayağı olarak Atayurt Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği bölge olan Yunus Market önünde, “Lösemili Çocukların kanatları” sloganı ile okul öğrencilerinin kendi elleri yapmış oldukları bileklikleri ve yine “Lösemili Çocukların Dili” teması ile hayat bulan renkli maskeler ve turuncu kurdela standı açıldı. Açılan stand ve resim sergisine bölge vatandaşlarının da büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Atayurt Mahallesi Muhtarı Alaattin ERKAYA, “Lösemi Hastalığı ile mücadele edenlerin sayısı gün geçtikçe artışı söz konusu iken böyle etkinlikler, Hastalığa dair farkındalığı arttırdığı gibi aynı zamanda da hastalığa dair bilinç arttırıldığından dolayı korkuyu azalttığı da gözlemlenmektedir. Öğrencilerimizin Lösemi hastalığına gösterdikleri bu duyarlı davranış, öncelikle benim ve yine bölge halkının büyük taktirini toplamıştır. Değerli okul müdürümüzün, Atayurt Mahallemizde bu ve buna benzer yürütmeyi planladığı etkinliklerinde payımıza düşen bir konu olduğu taktirde, elimizden gelen her türlü desteği Mahalle sakinlerimiz adına vereceğimizi de belirtmek isterim. Bu vesile ile emeği geçen Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L öğrencileri başta olmak üzere, okul müdürümüz sayın Adnan AKÇAKOCE ve öğretmenimiz Nazmiye ESKİ’ yi tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Bölge sakinlerinden Çiğdem AKTAŞ, “Toplumsal yozlaşmanın giderek artış gösterdiği günümüzde, bizlere de gerek farkındalık yaratmak, gerekse de duyarlılığı arttırmak için burada bulunan öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Verdikleri emek ve duyarlılık bizleri duygulandırdı. İnşallah buna benzer etkinlikler daha da artış gösterir.” dedi



Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu M.T.A.L  müdürü Adnan AKÇAKOCE  'Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanmaktadır. Okul Öğretmenimiz ve 11 A sınıfı önderliğinde yürütmüş oldukları çalışmalar göz doldurucu. Öğrencilerimizin el emeği ile ürettikleri ürünler, resimler, maske tasarımları, turuncu kurdelalar ile yine farkındalık adına yaptıkları sunum etkinliği,  bölge vatandaşlarının ve öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi,  hastalığın farkındalığı ve ön tedbirlerin önemine yönelik ve de çocuklarımıza moral motivasyon olması amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Ayrıca açılmış olan stand gelirlerinin de, Lösemili çocuklara bağışlayacağımızın da onurunu yaşadığımızı belirtmekten mutluluk duyuyoruz.  Bu kapsamda, etkinliklerde emeği geçen 11 A sınıfı öğrencilerimize, Öğretmenimiz Nazmiye ESKİ’ ye ve etkinlik kapsamında bize destek olan Atayurt Mahallesi Muhtarımız sayın Alaattin ERKAYA’ ya  teşekkür ediyorum. ' dedi.



Bölge sakinlerinin gerek resimlere gerek öğrencilerin kendi elleri ile yaptıkları bilekliklerin, Lösemili çocukların dili olabilmek adına boyalarla renklendirdikleri yüz maskelerinin ve yine turuncu kurdelaların yer aldığı stand ürünlerine büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Okul öğrencilerinin farkındalık yaratmak ve özellikle lösemi hastalığının artık erken teşhis ile tedavi edilebildiğine dair, toplumsal farkındalığın ve duyarlığın önemine yaptıkları vurgu öne çıkarken, yapılan etkinliklerin öğrenciler ve Atayurt Mahallesi Sakinlerinde Lösemiye dair daha farklı bakış açısı ile yaklaşmalarına katkı sağladığı ve etkinliklerin amacına ulaştığı gözlemlendi.









 

MEB'den Mülakat İddialarına "Ders Sunumu" Yanıtı: O Soru Soruldu mu?

Öğretmenler Sahipsiz Değil! 81 İlde Dev Protesto ve İş Bırakma Eylemi.

Nöbet Tutmayan Öğretmene Hem Tazminat Hem Hak İadesi.

MEB'den Anlamlı Karar: Fatma Nur Öğretmenin İsmi Görev Yaptığı Okula Verildi!

MEB Açık Lise Sınav Görevleri Netleşti: Kim, Ne Kadar Ücret Alacak?

YÖK Yatay Geçiş Sistemini Değiştirdi: Alt Sınıfa Dönüş Kapandı, Başarı Şartı Geldi!

Eğitimde Şiddete Geçit Yok! Kozkayı İlkokulu’ndaki Saldırgan Hakkında Karar Çıktı

Müdürlük Yolunda Kritik Adım: 15 Mart EKYS Sınav Yerleri Açıklandı!

30 Yaş Sınırı ve 5 Yıl Bakım Şartı! TBMM'deki Yeni İstihdam Paketinin Detayları.

MEB’den Okul Müdürlerine "Akademi" Ayarı: Yönetici Eğitiminde Saatler Netleşiyor!

MEB'de Atama ve Yer Değiştirme Kuralları Sil Baştan: 3 Yıl Şartı ve Yeni Unvanlar Geldi!

MEB 2. Dönem Sınav Takvimi Belli Oldu: Tatil Sonrası Sınavlar Ne Zaman Başlıyor?

Meclis’e Sunulan 19 Maddelik Paket: İşsizlik Sigortası ve Yemek Parasına Ne Olacak?

MEB Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Sonuçları Erişime Açıldı

İstanbul İl MEM'de Atama Heyecanı: Neşe Vural Adalar'dan Zirveye Yükseldi!

Öğretmenler İçin Sınav Görevi Başvurusunda Son Şans: MEBBİS Bugün Kapanıyor!

Maaşlarda Yaz Ayı Güncellemesi: Uzman ve Başöğretmenler Temmuz’da Ne Alacak?

Gaziantep'te Promosyon İhalesi Karıştı: 72 Bin TL Verildi, MEB Masadan Kalktı!

Sınav Görevi Başvurunuz İptal Olmasın: MEBBİS’te Mutlaka Yapmanız Gereken O Onay!

MEB’de 450 Yeni Yönetici Dönemi: Sınav Sonuç Ekranı ve Sözlü Sınav Takvimi Detayları

Öğretmenlerin 3 Mart Eylemi ve Ek Ders Kesintisi: Kimden, Kaç TL Kesilecek?

Eğitimde Şiddeti Bitirecek 6 Madde: CİMER Kalksın, Okul Kapılarına X-Ray Gelsin!

Memur Maaşlarına Temmuz'da Ne Kadar Zam Gelecek, TÜİK Şubat Enflasyonunu İlan Etti!

Bakan Gürlek’ten Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik İçin Taziye.

Bakan Tekin’den Şehit Öğretmen İçin Yürek Yakan Veda Mesajı!

Bedelli Askerlik Ücretinde Rekor Artış Kapıda: 417 Bin TL mi Olacak?

Alan Değişikliğinde Kontenjan ve İl Sınırı Kalkıyor mu? Türk Eğitim-Sen MEB’e Başvurdu...

3 Mart'ta Okullarda Ders Olacak mı, Hangi Sendikalar Katılıyor?

Çekmeköy'deki Saldırıda Yaralanan Öğretmenimiz Şehit Oldu!

Algoritmalar Erkek mi? İşte Bilimsel Cevaplar

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13