• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,81% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4840,01% -0,34
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Astsubaylara ek gösterge artırımı 8.000 TL ek maaş zammı 5800 gösterge MSB'de

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev yapan astsubayların ek göstergelerinin 5800'e çıkartılması, astsubay maaşlarına 8.000 TL civarında ek zam yapılmasını içeren kanun önergesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e sunuldu.

Genel 15.05.2024 01:46:00 0
Astsubaylara ek gösterge artırımı 8.000 TL ek maaş zammı 5800 gösterge MSB

Türtk Silshlı Kuvvetletleri (TSK) bünyesinde görevli astsubayların ek göstergelerinin 5800'e çıkartılması, astsubay maaşlarına 8.000 TL civarında ek zam yapılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Milletvekili Nurten Yontar, astsubaylara maaş artışı ve ek gösterge artışı sağlayan bir soru önergesi hazırlayarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 'e sundu. Bakan Güler 'e sunulan soru önergesinde astsubaylara görev tazminatı, 5800 ek gösterge ve maaşlara ek zam konuları soruldu.
CHP Milletvekili Yontar'ın soru önergesi şöyle:

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre ülkemizde yaklaşık 16 milyon emekli vatandaşımız bulunmaktadır. Emekli vatandaşlarımız iş hayatları sona erdikten sonra insan onuruna yakışacak bir gelir düzeyinden çok uzakta yaşam sürmekte ve sorunlarla boğuşmaktadır. Emekli astsubaylarımızda benzer sorunlar içindedir.

ASTSUBAYLARA GÖREV TAZMİNATI

Emekli astsubaylar göreve yeni başlamış bir astsubayın ancak yarısı kadar maaş almaktadır. Ancak subaylarda duruma bakıldığında bir emekli albay göreve yeni başlayan bir teğmenden daha fazla maaş almaktadır. Bunun en önemli nedeni, subayların emekli olduklarında görev tazminatı alması, ancak astsubayların emekli olduklarında bu tazminatları alamamasıdır. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerekmektedir.

5800 EK GÖSTERGE TALEBİ

Bir başka sorun emir komuta zincirinde görülmektedir. Astsubaylar, Uzman çavuşların görevdeki amirleri olup 4200 ek göstergeye tabidirler. Ancak bakıldığında aynı maaşı almakta olduklarından silahlı kuvvetler de emir komuta zinciri ciddi bir şekilde zedelemektedir. Astsubaylar bu haksızlığın giderilmesi için ek göstergelerinin 5800 rakamına çıkarılmasını istemektedirler.
Bugün emekli astsubaylarımızın çoğu rahat bir emeklilik geçirememekte ve ek iş yapma zorunluluğunda kalmaktadır. Pek çok emekli astsubayımız ailesinin geçimini sağlayabilmek için güvenlik görevlisi ve benzeri işlerde çalışmaktadır.

MAAŞLARA 10 BİN TL EK ZAM

Son olarak emekli astsubaylarımızın tamamı, 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, bugün yaklaşık 8 bin lira karşılığı olan 10 bin ek göstergenin maaşlarına yansıtılmasını beklemektedirler.
Bu bilgiler ışığında;

  • 1- Emekli astsubaylarımızın ek göstergelerinin 5.800 rakamına çıkarılması hususunda bakanlığınızca hazırlanan bir çalışma var mıdır?
  • 2- Emekli olup geçinemeyen astsubaylarımızın ek işlerde çalışmak zorunda olması konusu bakanlığınız tarafından değerlendirilmekte midir?
  • 3- 2001 yılında astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname ile verilen ancak, kararnamenin süresi dolduğu için artık ödenmeyen, 10 bin ek göstergenin maaşlarına yansıtılması hususunda bakanlığınız tarafından yürütülen bir proje var mıdır?

Öğretmenler 'Maaş Erimesi' İsyanında: Yeni Vergi Dilimleri Neden Yetersiz Kaldı?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Personeline Rekor Promosyon: 96 Bin TL Tek Seferde Ödenecek!

Öğretmenlerin Dikkatine: Eylül Ek Ders Ücretleri İçin Kritik Süreç Başladı!

Bakanlığa Maaş Uyarısı! Binlerce Öğretmen Mağdur, Sebebi Kademe İlerlemelerindeki Hata

Adalet Bakanlığına personeline rekor maaş promosyonu ve faizsiz kredi

Uzman ve Başöğretmenler Maaş Tazminatlarını Ne Zaman Alacak?

Genç öğretmen basit bir ameliyatta öldü, aile şikayetçi oldu

Öğretmenlerin "Kırtasiye Parası" Ödemeleri Başladı: 5.265 TL Hesaplara Yatırılıyor

Öğretmenlerin Ders Programları Yeniden Şekilleniyor: Atamalarla Okullarda Yeni Dönem

MEB Öğretmenlerinin Eylül Ek Ders Heyecanı: Ödemeler Başladı, Farklı Uygulama Dikkat Çekiyor

Öğretmenlere şantiye şefi yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı

Şube Rehber Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretlerinde 1304 TL’lik Kayıp!

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Çifte Fırsat: Kariyer ve 25.000 TL'yi Aşan Ek Gelir!

Öğretmenlere Ek Ders Şeffaflığı Müjdesi: Kontrol Artık Sizin Elinizde

Polis Promosyonunda 90 Bin TL İddiası Gündemde: Emniyet Teşkilatı Daha Fazlasını Bekliyor

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Okul Yöneticilerine Ek Ders Ücreti Zammı

Öğretmenlere Rekor Promosyon Müjdesi: Giresun Piraziz'de 84.500 TL'lik Anlaşma

Öğretmenlikte Köklü Dönüşüm: Mülakat Kalkıyor, Akademi Geliyor

Okul Yöneticiliğinde Yeni Dönem: Atamalar Artık Akademi ve Sınavla Yapılacak

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Uzman ve Başöğretmenlere Kariyer Tazminatında Büyük Zam

MEB'den Öğretmenlere Sınavsız Yöneticilik Fırsatı: Tek Dilekçeyle Müdür Olma Şansı!

Öğretmenlerin Maaşına Etkisi Büyük: Ek Ders Modülü MEBBİS'te Nasıl Kullanılacak?

Öğretmenlik Mesleğinde Yeni Dönem: Mülakat Sonrası Şimdi de Akademi Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kritik Karar: Bilişim Öğretmenleri Gelir Kaybına Uğrayacak

Öğretmenlere Tarihi Ocak Zammı: En Yüksek Maaş 69 Bin TL'yi Aştı

Memur maaş promosyonunda öğretmen rekoru! Anlaşma sağlandı

Ek ders ücreti ödemelerinde öğretmenlere MEB’den yeni imkan!

Norm fazlası öğretmen atamaları Kocaeli’de mağduriyet yarattı

Öğretmen şube müdürü olarak atandı

Meteorolojiden Önemli Uyarı: Beş İlde Gök Gürültülü ve Sağanak Yağış Geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0