• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Ali Yalçın'dan ek zam, promosyon, vergi dilimi, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge açıklaması

Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın Sözleşmelilere Kadro Toplantısı Sonrası, memur maaşlarına ek zam, banka maaş promosyonları, vergi matrahı ve vergi dilimi, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi gibi konular

Gündem 9.10.2022 08:07:18 0
Ali Yalçın

Memur Sen Genel Başkanı Ali yalçın'ın Yalçın Sözleşmelilere Kadro Toplantısı Sonrası, toplantıda yapılan görüşmelere ilişkin açıklaması şöyle:

Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Başkanları ile ‘Sözleşmeli personel' için #kadro talebimiz başta olmak üzere kamu personel sisteminde yaşanan sorunları,kamu görevlilerinin beklentilerini ÇSGB Bakanı @vedatbilgn ile görüştük.6.Dönem T. S.'de hüküm altına aldığımız ve yakın zamanda nihai sonuca erişecek ‘Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi’ çalışmasında, Konfederasyonumuzun gerçekleştirmiş olduğu çalıştay, rapor ve şuralardaki hassasiyetleri ve kırmızı çizgilerini belirterek süreli-süresiz ayrımı yapılmaksızın bütün sözleşmeli personelin güvenceli istihdama kavuşturulması, kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi aktardık.

Nitekim,Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi “Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu' gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyet üretilmesi önlenmelidir.4/C'den 4/B'ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Ayrıca, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmasının kamu işverenine ve kamu maliyesine hiçbir yük getirmediği, toplumsal alanda çok önemli memnuniyet üreteceği ve kamu hizmetinde verimliliği arttıracağı gerçeklerini de aktardık.Diğer taraftan, Konfederasyonumuzun teklif, değerlendirme ve raporları da dikkate alınarak ortaya konan ek gösterge düzenlemesinde yapılan önemli iyileştirmeler yanında başta şef ve tekniker olmak üzere 1. Dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması,3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere kamu görevlilerinin Tazminat Yansıtma Oranlarında ilave artış sağlanması ve YHS'nın kaldırılarak GİH'e aktarılması için düzenleme yapılması durumunda genel memnuniyet üretileceğini belirttik.

BANKA MAAŞ PROMOSYONU

Bu konulara ilave olarak, banka promosyonları konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankalarının ortaklaşa hareket ederek öncülük etme noktasında sorumluluk üstlenmesi ve gelir vergisi matrahlarının 6 aylık enflasyon oranı kadar arttırılması konularını paylaştık.

MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM

2022 yılı içerisinde yüksek enflasyon kaynaklı olarak kamu görevlilerinin eriyen maaş ve ücretleri ile yaşanan gelir kayıplarının telafisi için enflasyon farkına ilave iyileştirme yapılarak kayıpların giderilmesini de gündeme getirdik. İhtiyaçları karşılamayan 4688 Sayılı Kanun’un uluslararası sözleşmelere ve evrensel hukuk ilkelerine uyumlu hale getirilmesi için, geliştirilmesi ve değiştirilmesi gereken noktaları aktardık. ‘4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi Kitabı’mızı takdim ettik.


ATA AÖF Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere Daha Fazla Ödeme Yapılacak

2025-2026 II. Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısında Neler Görüşülecek?

MEB’den "Fenomen Öğretmen" Operasyonu 81 İle Disiplin Talimatı Gitti!

Promosyon Yarışında Dengeler Değişti, Hangi Banka Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

MEB Ataması Sonrası Öğretmenlere Toplu Ödeme Takvimi Belli Oldu

Tatil Uzayacak mı? MEB 2026 Yarıyıl Tatili Takviminde Son Kararını Verdi

Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitimin Yeni Kaptanı Faruk Berat Akçeşme Oldu!

YÖK’ten Üniversitelere Kritik 'Başvuru' Yazısı

Zorunlu Hizmet Alanı Öğretmenlerine Maaş İyileştirmesi Geliyor

GİB 2025 Yılı Ücret Geliri Beyan Rehberini Yayınladı

Rehberlikte ek ders ücreti dönemi sona mı erdi?

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kabusu Geri mi Dönüyor?

Belediyelerin Dev Memur Alımı Takvimi Belli Oldu

Öğretmenlerin merakla beklediği hizmet süresi şartlarında yeni bir düzenlemeye mi gidiliyor?

Suça Sürüklenen ve Korunmaya İhtiyacı Olan Çocuklar İçin Yeni Rehber

Okul Yöneticileri İçin Eğitim Takvimi Açıklandı

DYK ve Gündüz Ek Ders Ücretleri Güncellendi:

Milli Eğitim Akademisi’nde Tarihi Gün Başvurunu Onaylatmayı Unutma!

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Ödemeleri Güncellendi

Görev Yeri Değişmeyen Norm Fazlası Öğretmenler İçin Takvim İşliyor

Ocak 2026 Verileri Geçim Savaşının Acı Tablosunu Gözler Önüne Serdi!

Öğretmenler İçin Kurul ve Zümre Toplantıları Başlıyor

Açık Öğretim Lisesi'nde Dönem Atlatma Başlıyor:

2026 Subay ve Astsubay Alım İlanı Yayımlandı:

Okul Dışı Öğrenme Ortamları Dijital Platformu Tanıtıldı

MEB’den Özür Grubu Ataması İçin Kritik Duyuru

Memurlara Seyyanen Zam Olacak mı? Ekonomi Yönetiminden Temkinli Mesajlar

Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Karakaş Hayatını Kaybetti.

Kamu İşçileri İçin Kadro Tartışması Yeniden Alevlendi: Bakanlığa Kritik Sorular

Maaş Zammı Sonrası Bankalar Coştu: En Yüksek Promosyon Hangi Bankada?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9