• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Ali Yalçın'dan ek zam, promosyon, vergi dilimi, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge açıklaması

Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın Sözleşmelilere Kadro Toplantısı Sonrası, memur maaşlarına ek zam, banka maaş promosyonları, vergi matrahı ve vergi dilimi, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi gibi konular

Gündem 9.10.2022 08:07:18 0
Ali Yalçın

Memur Sen Genel Başkanı Ali yalçın'ın Yalçın Sözleşmelilere Kadro Toplantısı Sonrası, toplantıda yapılan görüşmelere ilişkin açıklaması şöyle:

Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın Başkanları ile ‘Sözleşmeli personel' için #kadro talebimiz başta olmak üzere kamu personel sisteminde yaşanan sorunları,kamu görevlilerinin beklentilerini ÇSGB Bakanı @vedatbilgn ile görüştük.6.Dönem T. S.'de hüküm altına aldığımız ve yakın zamanda nihai sonuca erişecek ‘Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi’ çalışmasında, Konfederasyonumuzun gerçekleştirmiş olduğu çalıştay, rapor ve şuralardaki hassasiyetleri ve kırmızı çizgilerini belirterek süreli-süresiz ayrımı yapılmaksızın bütün sözleşmeli personelin güvenceli istihdama kavuşturulması, kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi aktardık.

Nitekim,Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi “Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu' gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyet üretilmesi önlenmelidir.4/C'den 4/B'ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Ayrıca, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmasının kamu işverenine ve kamu maliyesine hiçbir yük getirmediği, toplumsal alanda çok önemli memnuniyet üreteceği ve kamu hizmetinde verimliliği arttıracağı gerçeklerini de aktardık.Diğer taraftan, Konfederasyonumuzun teklif, değerlendirme ve raporları da dikkate alınarak ortaya konan ek gösterge düzenlemesinde yapılan önemli iyileştirmeler yanında başta şef ve tekniker olmak üzere 1. Dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması,3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere kamu görevlilerinin Tazminat Yansıtma Oranlarında ilave artış sağlanması ve YHS'nın kaldırılarak GİH'e aktarılması için düzenleme yapılması durumunda genel memnuniyet üretileceğini belirttik.

BANKA MAAŞ PROMOSYONU

Bu konulara ilave olarak, banka promosyonları konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankalarının ortaklaşa hareket ederek öncülük etme noktasında sorumluluk üstlenmesi ve gelir vergisi matrahlarının 6 aylık enflasyon oranı kadar arttırılması konularını paylaştık.

MEMUR MAAŞLARINA EK ZAM

2022 yılı içerisinde yüksek enflasyon kaynaklı olarak kamu görevlilerinin eriyen maaş ve ücretleri ile yaşanan gelir kayıplarının telafisi için enflasyon farkına ilave iyileştirme yapılarak kayıpların giderilmesini de gündeme getirdik. İhtiyaçları karşılamayan 4688 Sayılı Kanun’un uluslararası sözleşmelere ve evrensel hukuk ilkelerine uyumlu hale getirilmesi için, geliştirilmesi ve değiştirilmesi gereken noktaları aktardık. ‘4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi Kitabı’mızı takdim ettik.


ÖMK Sonrası İlk Büyük Düzenleme: Yönetici Sınav Konuları Güncellendi!

Yenipazar'da Görev Yapan Özel Eğitim Öğretmeni Merve Kaplan Vefat Etti!

Öğretmenlere Yeni Ölçme ve Değerlendirme Eğitimleri Başlıyor!

Enkaz Altında Dram: “İyi ki doğdun ortancamız” Notu Yürekleri Dağladı

Urla İlçe MEB'de Görevli Bekir İnan Hayatını Kaybetti!

MEB Şartlarını Taşıyan Rehber Öğretmen Aranıyor! Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacak? İşte Tüm Detaylar!

MEB Öğretmenlerine ÖSYM’den Yeni Sınav Görevi Duyurusu

Ayvalık Altınova Okulu Öğretmeni Zehra Güneş Vefat Etti!

MEB'de Liyakat Dönemi! Milli Eğitim Akademisi, Yönetici Standartlarını Şeffaflıkla Belirleyecek!

Memur Maaş Zammı Krizi: KESK, 2026-2027 Kararını Mahkemeye Taşıdı

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Tarihi Teklif: 106 Bin TL Promosyon mu, 300 Bin TL Faizsiz Kredi mi?

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Tarihi Teklif: 106 Bin TL Promosyon mu, 300 Bin TL Faizsiz Kredi mi?

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hıdır Arı Vefat Etti!

Kantinden Alınan 'Patatesli Sıkma' 26 Öğrenciyi Hastanelik Etti!

Öğretmen Ali Er Trafik Kazasına Kurban Gitti, Soruşturma Başlatıldı!

Doktor, Öğretmen ve Polis CİMER Üzerinden Yapılan Asılsız İhbarlarla Taciz Ediliyor!

Köklü Okulun Sevilen Sınıf Öğretmeni Feyzi Özdemir Hayatını Kaybetti!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 110 Bin TL'lik Anlaşması Yeni Emsal Oldu!

İzmir'in Sevilen Türkçe Öğretmeni Cemal Benli Hayatını Kaybetti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Okul Öncesi, Fen, Matematik ve Resim Öğretmeni Alıyor! İşte Başvuru Tarihleri!

Kerem Aktürkoğlu attı Fenerbahçe 44 milyon Euro kazandı

Mardin’de öğretmene geçmişi aratan maaş promosyonu ödemesi

Okulda Cep Telefonu, Onaysız Deneme Sınavı ve Randevusuz Veli Ziyareti Yasaklandı!

Kandıra'daki Akçakoca İlkokulu'ndan Gazze'ye 100.000 TL’lik Dev Destek

Kasım Ara Tatili, Sömestr ve Yaz Tatili Tarihleri Açıklandı! İşte 2026 Yılı Eğitim Takviminin Tüm Detayları!

Başöğretmenler ve Uzman Öğretmenler Dikkat! %13,65'lik Kümülatif Zam Beklentisiyle Yeni Ek Ders Ücretleri Belli Oldu!

EGM'de Rekor Promosyon Anlaşması Tamamlandı

Lisede Oyun Tartışması Dehşete Dönüştü: “Barışalım” Diyerek Tuzağa Çekti!

Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği Kılavuzu Yayınlandı: En Çok Kitap Okuyana Ödül ve Teşvik Sistemi Geliyor!

7 İlde Pilot Uygulama Başlıyor, Lisans Eğitimi Kısaltılıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4