• BIST 100

    16765,63%0,40
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7107,62% -0,40
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00

50 öğretmen işten atıldı gerekçe olarak sendika üyeliği iddia edildi

50 öğretmen işten atıldı. Öğretmenlerin görevine son verilmesi, işten çıkarılması ile ilgili gerekçe olarak ise öğretmenlerin sendika üyeliği iddia edildi

Eğitim 14.06.2024 01:52:00 0
50 öğretmen işten atıldı gerekçe olarak sendika üyeliği iddia edildi

50 öğretmenin işten atıldığı belirtilirken, öğretmenlerin işten atılmasının nedeni olarak sendika üyeliği İddia edildi.
Özel Sektör Öğretmenleri  İstanbul Şubesi tarafından Çamlıca Bilfen önünde yapılan açıklamada, siyah giydikleri ve sendikalı oldukları gerekçesiyle yaklaşık 50 öğretmenin işten atıldığı belirtildi.

İşten atıldığı iddia edilen öğretmenlerle ilgili açıklamayı işten çıkarılan Öğretmen Damla Öğüt okudu.

Öğüt açıklamada “2023-2024 eğitim öğretim yılının başından beri ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, mayıs-haziran aylarında imzalanan sözleşmelerdeki maaşlarımızı ekim ayında erimiştir. Maaşla geçinen herkes gibi enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza kış ortalarında zam yapılması mecburi hale gelmiştir. 2024 Ocak ayında hükümetin asgari ücrete yüzde 49 zam yapmasıyla özel sektörde çalışan tüm öğretmenler gibi Bilfen öğretmenleri de maaşlarında bu artışı görmeyi ummuş, maaşlarının daha yaşanabilir seviyeye ulaşmasını, maaşlarının iyileştirilmesini beklemiştir. Gelin görün ki ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zamdan sonra şubat ayında Bilfen yüzde 15 ile 19 arasında zamlar yapmış, öğretmenler ise bu zamları hesaplarında 4 ila 6 bin arasında rakamlar olarak görmüşlerdir. Burada şunu özellikle vurgulamak istiyoruz ki Türkiye’de özel okul fiyatı en yüksek olan kurumların başında gelen Bilfen kurumlarında öğretmenleri kamuda çalışan öğretmenin çok altına maaş almaya devam etmiştir” dedi.

'YÖNETİM ÇÖZÜM ARAMAKTAN UZAKTI'

“Şubat ayında yatan sözde iyileştirmeli maaştan sonra çeşitli kampüslerde öğretmenler bir araya gelmiş, yöneticilerine çeşitli yollarla maaşlarının yetmediğini ifade etmişlerdir” hatırlatması yapan Öğüt “Fakat Bilfen öğretmenleri çok iyi bilir ki tüm yöneticiler aynı şeyi söyler: Bu maaşa, bu sözleşmeye imza attınız. Bilfen’i biliyorsunuz, değişmez. Çözüm aramaktan uzak, öğretmeninin kötü yaşam koşullarına gözlerini kapayan anlayışı bilen öğretmenler bazı kampüslerde dilekçe verme, bazı kampüslerde rahatsızlıklarını dile getirmek adına sembolik olarak siyah giyme eylemine başlamışlardır. Devamında müdürlerden zümre başkanları aracılığıyla uyarılar yapılmış, tepkisini gösteren öğretmenler toplantılarla baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Yöneticilerin baskılarına rağmen yılmayan ve demokratik haklarını aramaya devam eden öğretmenler bireysel olarak uyarılmaya başlanmış aba altından sopa gösterme düsturuyla hareket edilmiştir. Bu durumun geldiği son nokta ise dönem sonunda öğretmenlere sözleşmelerinin yenilenmemesidir. Bilfen öğretmenlerinin hakkını teslim etmek yerine dönem boyu çeşitli şekillerde dile getirdiği tehditi gerçekleştirmiş ve öğretmenlerine yine sırtını dönmüştür. Bilfen yönetim kuruluna gerek öğretmenler olarak gerek sendika ile resmi yollardan taleplerimizi de iletmiştik” ifadelerini kullandı.

'SENDİKALI OLDUĞUMUZ İÇİN ATILDIK'

Öğüt “Bizler de resmi kanallardan muhattap alınmak, yazılı bir açıklama yapılmasını tercih ederdik fakat yöneticiler haklılığımızı bastırma, küçümseme yoluna gittiler. Okul okul gezerek ‘Biz o küçük okullara benzemeyiz, büyük bir kurumuz ve bunlar bizi etkilemez’ diyen bölüm başkanları karşısında taleplerinden vazgeçmeyen öğretmenleri haklarını istemiş mart ayında gerçek bir iyileştirme yapılacağını ummuş ve yüzde 17’lik ek zamla bu etlemliliği sonlandırmıştır. Dün Bilfen ilköğretimde karne günüydü. Birçok öğretmen düne kadar sözleşme yenilenir umuduyla okuluna gitti geldi, başka iş bakmadı. Fakat dün şubat ayında maaş zammı için siyah giyinen öğretmenler için kara bir gündü. Neredeyse her kampüsten onlarca öğretmenin sözleşmesi yenilenmedi ve kimseye şubat ayında sendikal faaliyetler yürüttüğünüz, zam talep ettiğiniz için çıkarılıyorsunuz denmedi,denemedi. Çünkü sendikal faaliyeti engellemek bu sebeple işten çıkarmak suçtur. Ama hakkını arayan öğretmenler ansızın işten çıkarıldı. Birçok kampüsten onlarca öğretmen bugün itibariyle işsiz, pazartesi itibariyle iş görüşmelerine başlayacaklar. Bilfen eğitim kurumları yöneticilerine sözümüzdür: Kurumlarınızda onlarca sendikalı öğretmen vardır ve ilk hak ihlalinde yine karşınıza çıkacaklardır, korkutamazsınız, engelleyemezsiniz, sindiremezsiniz” şeklinde konuştu.


Tekirdağ Çerkezköy’de Okulda Facia Pencereden Düşen 14 Yaşındaki Çocuk Kurtarılamadı

Meteoroloji Uyardı, Eğitime Bir Günlük Ara Verildi, İşte Kapsamdaki Kurumlar

2026 Bursluluk Sınavında Kaç Net Gerekli, işte Sınıf Sınıf Başarı Tablosu!

Öğretmenlerin Norm Kadrosunu Seçmeli Dersler Belirleyecek

Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Şahin İpek Hayatını Kaybetti

Sinop'ta Öğretmen Promosyonu 95.000 TL Oldu Türkiye Rekoru Kırıldı

Türk Eğitim-Sen'den MEB'e 965 TL'lik Ek Ders Başvurusu

Teknoloji Yetmez, Değer Şart: Bakan Tekin’den Kritik Siber Zorbalık Açıklaması

Özel Eğitim Öğretmenlerine İlave Ek Ders Talebi: MEB’e Resmi Başvuru Yapıldı!

Şubatta Öğretmenlere Ek Gelir Sürprizi Sınav ve Ek Derslerle 47.000 TL Ödeme Dönemi Başladı

Eğitimde Yönetici Atama Kriterleri Değişti

MEB'den Okul Kameraları Hakkında Kritik Yazı: Müdür Odası İzlenebilir Mi?

Yetim ve Kursiyer Öğrenciler İçin YKS Ücreti Desteği

Anadolu İmam Hatip Liselerinde Ders Programları Baştan Yazılıyor

Sevilen Okul Öncesi Öğretmeni Özgür Gümüş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı ve adalet Bakanı görevden alındı, yeni bakanlar belli oldu

Eğitim Devam Ederken Atama Olur mu? Norm Fazlası Tartışması Büyüyor

MEB 2025 yılı ödül alan 22 bin 941 öğretmenin isim listesini resmen ilan etti

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu öğretmenlerin ders programları hafta başında değişiyor

Devlet Korumasında Yetişen Gençlere Sınavsız Öğretmenlik Hakkı Verildi!

Norm Fazlası Öğretmenler İçin Tarihi Karar: Ankara 8. İdare Mahkemesi Emsali Belirledi

Şanlıurfa Öğretmen Akademileri’nden Kısas’a Kültürel İnceleme Gezisi

Müdür ve Müdür Yardımcısı Adayları Dikkat: 8 Deneme Sınavı İçin Tarihler Belli Oldu

MEB’den 81 İle "Kaçak Eğitim" Genelgesi: Kitap Kafelerden Danışmanlık Merkezlerine Kıskaç!

12 Yıl Aynı Okulda Görev Yapan Öğretmenler İçin Yeni Dönem mi Başlıyor?

MEB Şubat Ayı Ek Ders Ücretlerini Güncelledi: İşte Branş Branş Yeni Maaş Ek Ödemeleri!

Milli Eğitim Akademisi’nden Aday Öğretmenlere Kritik Duyuru

E-Sınav Görevleriyle Öğretmenlere Haftalık 7 Bin TL’ye Kadar Ödeme

MEB’den Kritik Bayrak Sevgisi Talimatı: Müdürlükler İçin Süre Doluyor, Sakın Kaçırmayın!

10 Şubat Salı Günü O İllerde Okullar Tatil Edildi, İdari İzin Verildi!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12