• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

50 öğretmen işten atıldı gerekçe olarak sendika üyeliği iddia edildi

50 öğretmen işten atıldı. Öğretmenlerin görevine son verilmesi, işten çıkarılması ile ilgili gerekçe olarak ise öğretmenlerin sendika üyeliği iddia edildi

Eğitim 14.06.2024 01:52:00 0
50 öğretmen işten atıldı gerekçe olarak sendika üyeliği iddia edildi

50 öğretmenin işten atıldığı belirtilirken, öğretmenlerin işten atılmasının nedeni olarak sendika üyeliği İddia edildi.
Özel Sektör Öğretmenleri  İstanbul Şubesi tarafından Çamlıca Bilfen önünde yapılan açıklamada, siyah giydikleri ve sendikalı oldukları gerekçesiyle yaklaşık 50 öğretmenin işten atıldığı belirtildi.

İşten atıldığı iddia edilen öğretmenlerle ilgili açıklamayı işten çıkarılan Öğretmen Damla Öğüt okudu.

Öğüt açıklamada “2023-2024 eğitim öğretim yılının başından beri ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, mayıs-haziran aylarında imzalanan sözleşmelerdeki maaşlarımızı ekim ayında erimiştir. Maaşla geçinen herkes gibi enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza kış ortalarında zam yapılması mecburi hale gelmiştir. 2024 Ocak ayında hükümetin asgari ücrete yüzde 49 zam yapmasıyla özel sektörde çalışan tüm öğretmenler gibi Bilfen öğretmenleri de maaşlarında bu artışı görmeyi ummuş, maaşlarının daha yaşanabilir seviyeye ulaşmasını, maaşlarının iyileştirilmesini beklemiştir. Gelin görün ki ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zamdan sonra şubat ayında Bilfen yüzde 15 ile 19 arasında zamlar yapmış, öğretmenler ise bu zamları hesaplarında 4 ila 6 bin arasında rakamlar olarak görmüşlerdir. Burada şunu özellikle vurgulamak istiyoruz ki Türkiye’de özel okul fiyatı en yüksek olan kurumların başında gelen Bilfen kurumlarında öğretmenleri kamuda çalışan öğretmenin çok altına maaş almaya devam etmiştir” dedi.

'YÖNETİM ÇÖZÜM ARAMAKTAN UZAKTI'

“Şubat ayında yatan sözde iyileştirmeli maaştan sonra çeşitli kampüslerde öğretmenler bir araya gelmiş, yöneticilerine çeşitli yollarla maaşlarının yetmediğini ifade etmişlerdir” hatırlatması yapan Öğüt “Fakat Bilfen öğretmenleri çok iyi bilir ki tüm yöneticiler aynı şeyi söyler: Bu maaşa, bu sözleşmeye imza attınız. Bilfen’i biliyorsunuz, değişmez. Çözüm aramaktan uzak, öğretmeninin kötü yaşam koşullarına gözlerini kapayan anlayışı bilen öğretmenler bazı kampüslerde dilekçe verme, bazı kampüslerde rahatsızlıklarını dile getirmek adına sembolik olarak siyah giyme eylemine başlamışlardır. Devamında müdürlerden zümre başkanları aracılığıyla uyarılar yapılmış, tepkisini gösteren öğretmenler toplantılarla baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Yöneticilerin baskılarına rağmen yılmayan ve demokratik haklarını aramaya devam eden öğretmenler bireysel olarak uyarılmaya başlanmış aba altından sopa gösterme düsturuyla hareket edilmiştir. Bu durumun geldiği son nokta ise dönem sonunda öğretmenlere sözleşmelerinin yenilenmemesidir. Bilfen öğretmenlerinin hakkını teslim etmek yerine dönem boyu çeşitli şekillerde dile getirdiği tehditi gerçekleştirmiş ve öğretmenlerine yine sırtını dönmüştür. Bilfen yönetim kuruluna gerek öğretmenler olarak gerek sendika ile resmi yollardan taleplerimizi de iletmiştik” ifadelerini kullandı.

'SENDİKALI OLDUĞUMUZ İÇİN ATILDIK'

Öğüt “Bizler de resmi kanallardan muhattap alınmak, yazılı bir açıklama yapılmasını tercih ederdik fakat yöneticiler haklılığımızı bastırma, küçümseme yoluna gittiler. Okul okul gezerek ‘Biz o küçük okullara benzemeyiz, büyük bir kurumuz ve bunlar bizi etkilemez’ diyen bölüm başkanları karşısında taleplerinden vazgeçmeyen öğretmenleri haklarını istemiş mart ayında gerçek bir iyileştirme yapılacağını ummuş ve yüzde 17’lik ek zamla bu etlemliliği sonlandırmıştır. Dün Bilfen ilköğretimde karne günüydü. Birçok öğretmen düne kadar sözleşme yenilenir umuduyla okuluna gitti geldi, başka iş bakmadı. Fakat dün şubat ayında maaş zammı için siyah giyinen öğretmenler için kara bir gündü. Neredeyse her kampüsten onlarca öğretmenin sözleşmesi yenilenmedi ve kimseye şubat ayında sendikal faaliyetler yürüttüğünüz, zam talep ettiğiniz için çıkarılıyorsunuz denmedi,denemedi. Çünkü sendikal faaliyeti engellemek bu sebeple işten çıkarmak suçtur. Ama hakkını arayan öğretmenler ansızın işten çıkarıldı. Birçok kampüsten onlarca öğretmen bugün itibariyle işsiz, pazartesi itibariyle iş görüşmelerine başlayacaklar. Bilfen eğitim kurumları yöneticilerine sözümüzdür: Kurumlarınızda onlarca sendikalı öğretmen vardır ve ilk hak ihlalinde yine karşınıza çıkacaklardır, korkutamazsınız, engelleyemezsiniz, sindiremezsiniz” şeklinde konuştu.

DYK Öğretmenleri Dikkat! Ek Ders Ücretleriniz İkiye Katlandı: İşte Yeni Tablo!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğretmenlere "Ek İş" Uyarısı: Disiplin Süreci Başladı!

Ek Ders Ücretlerinde Yeni Sistem! Öğretmenler İçin Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Sözleşmeli Öğretmenler Ne Kadar Kazanacak? İşte En Düşük, Ortalama ve En Yüksek Maaşlar!

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Ödenmeye Başladı! Kim, Hangi Gün Alacak?

Sağlık Bakanlığı’ndan Net Açıklama! MHRS’de Medeni Durum Kısıtlaması Yok

Rektörlerin Gelirleri Tartışma Konusu! YÖK’ten Net Açıklama Geldi

Üniversite Öğrencilerine Devlet Desteği! Bayram Yolculukları İçin 3.800 TL Ödeme

Ek Ders Ücretleri İçin Beklenen Haber Geldi! 2025 Yılında Öğretmenlerin Yüzü Gülecek!

Ücretli Öğretmen Maaşlarına Zam Geldi! Saatlik Ders Ücreti 141,25 TL’ye Yükseldi

Eğitimde Lüks Dönemi: İstanbul’da Özel Okul Fiyatları 1.7 Milyon TL’ye Ulaştı

Sınıf Rehber Öğretmenliği Krizi: Öğretmenler Zorunlu Görevlendirmeye Tepkili!

Kurban Bayramı Öncesi Büyük Beklenti: Arife Günü Tam Gün Tatil Olacak Mı? Resmî Yazı Hazır!

Uzman Öğretmenlik Başvuruları Neden Gecikti? MEB’den Beklenen Açıklama!

Yaz Tatili Erken Mi Başlayacak? Bakan Tekin’den Net Açıklama!

Sendikal Rekabet Kızışıyor: Memur-Sen İlk Kez Yetki Kaybetti

İOKBS 2025 Taban Puanları ve Başvuru Şartları! Kimler Burs Alabilecek?

MEB’den Açıklama: Öğrencilere 9 Günlük Tatil Hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Açıklama: Müfredat Değişikliği Masada!

MEB'den 'Proje İmam Hatip Ortaokulları' Hamlesi: Eğitimde Ayrıcalık mı Geliyor?

Kurban Bayramı Öncesi Kritik Çağrı: Arife Günü Tam Gün Tatil Edilsin!

Kayıp Öğretmen Onur Uçkun’un Aracı Uçurumda Bulundu! Acı Haber Geldi

Öğrencilere ve Öğretmenlere Duyuru: Yaz Okulu ve Destekleme Kursları Takvimi Belli Oldu!

Eğitim Çalışanları Hangi Sendikaları Tercih Ediyor? Üye Dağılımı Güncellendi

Evde Eğitim Süreci Resmi Kılavuzla Düzenlendi! Kimler Başvurabilir?

Öğretmen Atamalarında Radikal Değişiklikler Yolda: Rotasyon ve Tayin Kısıtlaması Gündemde!

İlkokulda Dehşet Anları: Konya'da Minik Yusuf Hayati Tehlikede!

Diyarbakır'da İlahiyat Öğrencisinin Korkunç Sonu: Ağaçta Asılı Bulundu!

Ortaokullarda İkinci Yabancı Dil Dönemi Başlıyor! İşte Detaylar

Ek Ders Ücreti İsyanı Büyüyor: Öğretmenler "350 TL Olsun" Diyor, Tartışmalar Alevleniyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1