% 11,87 maaş zammı ile birlikte Ocak ayında oluşacak zamlı memur maaşları tablosu, hangi memur ve emekli kaç TL alacak? % 11,87 maaş zammı ile birlikte Ocak ayında oluşacak zamlı memur maaşları tablosu, hangi memur ve emekli kaç TL alacak?
Sadece öğrencilerin tatil yaptığı, öğretmenlerin ise seminer yaptığı ara tatillerin ve öğretmenlerin ve öğrencilerin tatilde olduğu 15 tatil ile yaz tatilinin tarihleri MEB tarafından açıklanmıştı. İşte sömestr, ara tatil ve yaz tatili tarihlerinin detayları:
MEB takvimi doğrultusunda ilk ara tatil 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu tatilden öğrencilerr faydalandı. Öğretmenler ise seminer yaptı. İlk tatilin ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin tatil yapacağı 15 tatil de yaklaşmaya başladı.
 2022 eğitim öğretim yılında da her yıl olduğu gibi 15 tatil 3. haftada başlayacak ve şubat atının ilk haftasını da kapsayacak.
Milli Eğitim bakanlığı tarafından açıklanan 2021/2022 çalışma takvimine göre göre 2021-2022 eğitim yılının birinci dönemi 21 Ocak 2022 yılında son bulacak. 21 Ocak’ ta 15 tatile başlayan öğrenciler 7 Şubat’ a kadar tatil yapmaya devam edebilecekler.
21 Ocak’ ta başlayan 15 tatilden sonra öğrenciler eğitim yılının ikinci dönemine devam edecek. İkinci eğitim döneminde verilen ara ise 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 7 Şubat’ ta başlayacak olan ikinci dönemde öğrenciler Nisan ayında 1 haftalık bir ara daha verecek.
Öğrencilerin eğitime ara vermek ve bir süre dinlenmek için sabırsızlıkla beklediği 15 tatil 2022 yılı Ocak ayında başlayacak. 21 Ocak’ ta başlayacak 15 tatilde öğrenciler mola vererek ikinci dönem için hazırlanacak.

15 TATİLDE SEMİNER VAR MI?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in TBM'de yaptığı açıklama sonrasında öğretmenlerin 15 tatilde seminer yapacağı gibi bir algı oluştu.
Bakan Mahmut Özer dünkü açıklaması sonrası bugün yeniden 15 Tatilde Öğretmenlere seminer konusunda açıklamada bulundu.
Bakan Özer Yarıyıl tatilinde öğretmenlerimiz, hem tatillerini yapacak hem de istedikleri takdirde bu platforma girerek uzaktan eğitimle mesleki gelişimleri ve kişisel gelişimleri için sertifika alabilecek. İfadesinden bulundu.

Bakan Özer'in açıklamaların tamamı
Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri için talep ettikleri eğitimi almalarını çok önemsediklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; ara tatildeki seminer döneminde mesleki gelişim programlarına yoğun ilgi gösterildiğini, 679 bin 386 öğretmenin en az bir eğitim içeriğini tamamlayarak sertifika aldığını, bazı öğretmenlerin ise kendi isteğiyle birden fazla eğitim programını tamamladığını hatırlattı.
Bu durumun öğretmenlerin mesleki gelişim programlarına ilgisini ortaya koyduğunu dile getiren Özer, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile liderlik özelliklerini geliştirmelerini desteklemeyi istediklerini, bu doğrultuda talepleri dikkate alarak çok kapsamlı eğitim programları uygulayacaklarını söyledi.
Mesleki gelişimde deneyimi 5 yılın altında olan öğretmene öncelik verilecek
"Bir eğitim sisteminin öğretmenleri kadar güçlü olduğunu" vurgulayan Bakan Özer, şu değerlendirmelerde bulundu: "Öğretmenlere verilecek mesleki gelişim eğitimlerini bütüncül bir bakış açısıyla ele alıyoruz ve mesleki gelişim programlarını planlarken de öğretmene yatırımın eğitim sisteminin kalitesine yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle okul öncesinden sınıf ve branş öğretmenlerine kadar tüm öğretmenlerimize mesleki ve kişisel gelişimleri için her türlü desteği vereceğiz. Bu kapsamda, özellikle mesleki gelişim programlarında yeni atanan öğretmenlerimize ve deneyimi 5 yılın altındaki öğretmenlerimize öncelik vereceğiz. Gerekli tüm planlamalarımızı tamamladık."
Öğretmenlerden mesleki gelişim programlarının içeriklerinin artırılması yönünde talepler geldiğini kaydeden Özer, bunları karşılamak için yüz yüze ve uzaktan eğitim platformlarının tüm imkânlarını kullanmak istediklerine işaret etti.

Öğretmenlerin eğitim seçeneklerini zenginleştirmek amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı'nın (ÖBA) kurulduğunu ve bu platformun ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022'deki yarıyıl tatilinde kullanılacağını hatırlatan Özer şöyle devam etti: "Yarıyıl tatilinde öğretmenlerimiz, hem tatillerini yapacak hem de istedikleri takdirde bu platforma girerek uzaktan eğitimle mesleki gelişimleri ve kişisel gelişimleri için sertifika alabilecek.

Öğretmenlerin istedikleri yerden, istedikleri saatte girebilecekleri bu platformda 21 Ocak'tan itibaren "fikrî mülkiyet hakları, korunmaya muhtaç çocukların eğitimi (rehberlik ve psikolojik danışmanlara yönelik), dijital becerilerin geliştirilmesi (öğretmenlerin uzaktan öğretim becerilerinin geliştirilmesi), etkinlik temelli ders tasarımı, kütüphane organizasyonu ve kullanımı, iklim değişikliği, ilk yardım, İngilizce öğretim becerilerinin geliştirilmesi"gibi eğitimleri de yer alacak. Bu platform sayesinde öğretmenlerimizin artık seminer dönemlerinde tıpkı ara tatilde olduğu gibi okullarına gitmeden uzaktan eğitim yoluyla mesleki çalışmalarını tamamlayabilmelerine imkân sağlıyoruz."

Mesleki gelişimin desteklenmesinde yeni uygulama
Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinde yeni bir uygulamaya daha geçileceğini belirterek "Okullar artık öğretmenlerin talepleri doğrultusunda mesleki gelişim faaliyeti düzenleyebilecek. Okullar, mesleki gelişim planları oluşturarak istedikleri eğitimleri, nedenini ve hedeflerini belirleyerek Bakanlığa bildirecek. Biz de bu talebin bütçesini doğrudan okula aktaracağız. Böylece okullar, öğretmenlerin taleplerini okulda yapılacak yüz yüze eğitimlerle doğrudan karşılayabilecek." bilgisini paylaştı.

Bir diğer yeni uygulamanın ise Öğretmen Mesleki Gelişim Toplulukları olduğunu kaydeden Özer, öğretmenlerin bu topluluklarda sadece teorik bilgi almayacağını, burada aldıkları bilgiyi sınıfına taşıyarak sınıflarındaki deneyimlerini de burada paylaşacağını kaydetti.
Bu şekilde eş zamanlı ilerleyen deneyimleme süreçleriyle, topluluktaki öğretmenlerin meslektaşlarıyla tecrübeleri ve bilgilerini paylaşacağını belirten Özer, "Bu toplulukları, tıpkı okul temelli mesleki gelişim gibi doğrudan okullara aktaracağımız kaynaklarla finanse edeceğiz ve bu topluluklara katılım da gönüllü olacak." değerlendirmesini yaptı.
Öğretmen hareketlilik programı başlıyor
Bakan Mahmut Özer, "kısa süreli öğretmen hareketlilik programı"nı da başlatacaklarını bildirdi.
Bu program ile öğretmenlerin başka şehirlerdeki meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaşıp onların deneyimlerinden faydalanabileceğini ve iyi örnekleri yerinde görüp inceleyebileceğini anlatan Özer şunları kaydetti: "İlk etapta mesleki ve teknik eğitimde oluşturduğumuz Mükemmeliyet Merkezi /AR-GE olan okullara yönelik hareketlilik programları zamanla başarılı uygulamaları ile öne çıkan diğer okulları da kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu şekilde birbirinden öğrenen, birbirini destekleyen, iyi uygulamaların hızla sisteme taşındığı yenilikçi bir yapı kurmuş olacağız. Okul temelli mesleki gelişim programları, öğretmen mesleki gelişim toplulukları ile öğretmen hareketlilik programları, Bakanlıkça hazırlanacak kılavuzlar doğrultusunda yürütülecek. Bu yeni uygulamaların yanında merkezî, mahalli, senkron/asenkron eğitimlerimiz de içerik, nitelik ve nicelik olarak artarak devam edecek."